Πόρτα στην Πολιτική

Οι προσευχές του Σταϊκούρα…ανακωχή και ειλικρίνεια, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Πάνος Μπιτσαξής

• Το έχω δει και με άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν. Όταν περνάμε σε κινδύνους μη ελεγχόμενους αρχίζει η επίκληση του Θεού. Ο Θεός είναι ο ύστατος υπαίτιος. Το αναπόφευκτο είναι δίκη του αρμοδιότητα.

Έτσι ο κ.Σταϊκούρας μας είπε ότι «προσεύχεται να πάει καλά η οικονομία». Χωρίς να διευκρινίσει μάλιστα τι ακριβώς αναμένει από τη Θεία παρέμβαση. Τόσες διαδηλώσεις έχουμε ας γίνουν και μερικές λιτανείες. Όταν η κυβέρνηση επικαλείται το Θεό εγώ αρχίζω να φοβάμαι. Τη Υπερμάχω.

• Τι σημαίνει το σοφό πρόταγμα των προγόνων μας «συν Αθηνά και χείρα κίνει» στις δύσκολες περιστάσεις; Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος. Ήταν το σύνθημα της ανανεωτικής αριστεράς στα νιάτα μου. Προκαλούσε την μήνι και την ειρωνία των κομμουνιστών ως απολίτικο και αταξικό.Τώρα είναι επίκαιρο. Έχει δυο απλές προϋποθέσεις . Την ανακωχή και την ειλικρίνεια. Επι αυτών πρέπει να γίνει η κοινοβουλευτική συζήτηση την Παρασκευή. Όχι στο πεδίο της αναζήτησης ευθυνών. Αφήστε τις ευθύνες για αργότερα. Άλλωστε δεν έχουμε συμφωνήσει για αυτές τουλάχιστον 45 χρόνια.

• Με την ανακωχή καταλαβαίνουμε περίπου τι εννοούμε αλλά θα επανέλθω. Η ειλικρίνεια όμως αφορά κυρίως την κυβέρνηση. Τις διαψευδόμενες και αντιφατικές ενέσεις αισιοδοξίας που χαρακτηρίζουν την επικοινωνία της. Περνάει μεν στα media αλλά τα ψέμματα έχουν κοντά ποδάρια. Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη όταν επέρχεται. Τουλάχιστον οι προσευχές είναι ειλικρινέστερες.

• Ήδη αναζητούνται τα περιθώρια του plan b στην πανδημία. Οι πολίτες δεν έχουν εξαντληθεί όσο ακούγεται. Αυτό που έχει σίγουρα εξαντληθεί είναι η πειθώς της κυβέρνησης. Γιατί τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

• Ο Θεός να βάλει το χέρι του .

Κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας, τι κάνετε, όλα καλά;

SHARE
RELATED POSTS
13010861_122665738135363_3646938572353814814_n.jpg
Κόκκινος VS Χατζημάρκου: ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης “κατακεραυνώνει” τον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου στον κυκλαδικό τύπο
Αναγραμματισμός, του Αλέξανδρου Μπέμπη
27 Σεπτεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Ας αφήσουμε την επέτειο και ας μιλήσουμε για την επόμενη μέρα, του Μάνου Κόνσολα [Βουλευτής Δωδ/σου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.