ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Νέο λεωφορείο παρέλαβε ο Δήμος Ρόδου για την μεταφορά μαθητών Βρεφονηπιακού Σορωνής

Νέο σύγχρονο λεωφορείο  για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σορωνής, παρέλαβε ο Δήμος Ρόδου.

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων του δήμου Ρόδου, πραγματοποιήθηκε  σήμερα  21 Φεβρουαρίου 2019, με την παραλαβή παράδοση από το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τους Αντιδημάρχους Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Γιάννη Κορωναίου, Ανάπτυξης  Γιώργου Πόκκια  και των  εκπροσώπων  των εταιριών IVECO Πέγκυ Μακρή και Παύλος Ι Κοντέλλης ΑΕΒΕ, Νίκο Βασιλόπουλο, του νέου σύγχρονου μικρού λεωφορείου αντιρρυπαντικής  τεχνολογία,  euro 6, χωρητικότητας τριάντα θέσεων, που θα καλύπτει με ασφάλεια τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των παιδιών του  νέου Βρεφονηπιακού  Σταθμού Σορωνής.

Το νέο όχημα είναι  εργοστασιακής  κατασκευής   εξ ολοκλήρου της IVECO με καθίσματα και δάπεδο ελληνικής κατασκευής , έχει πίσω κίνηση, διπλά λάστιχα, air condition οδηγού και επιβατών, βασισμένο στην τεχνολογία καναλιών με θυρίδες ομοιόμορφης διασποράς του αέρα ενσωματωμένα στις καπελιέρες οροφής. Επιπλέον «φοράει» κινητήρα 3.000 κυβικών  εκατοστών  που αποδίδει  180 ίππους, έχει όλα τα σύγχρονα συστήματα πέδησης (ABS, ASR ESP ) με σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, υδραυλικό τιμόνι για  την εύκολη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών, ακόμη και σε κίνηση στην πόλη.

Η «Προμήθεια μικρού λεωφορείου για το Βρεφονηπιακό Σταθμό Σορωνής Ρόδου» έχει προϋπολογισμό 74,400 ευρώ, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 και  χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

«Το έργο αυτό έρχεται να συμπληρώσει τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος Ρόδου, στη συνολική ανανέωση του στόλου του και στοχεύει στην ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και των εργαζόμενων» δήλωσε  ο κ. Χατζηδιάκος και συμπλήρωσε. «Πρόκειται για μία υποδομή που θα καλύψει με ασφάλεια τις ανάγκες μετακίνησης των μαθητών του  Βρεφονηπιακού Σταθμού».

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 51ο, της Μαρίας Γεωργαλά
Νίκος Κοτζιάς: ο μοναδικός Υπουργός που μπορεί να καμαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, της Τζίνας Δαβιλά
Αυλαία σήμερα για τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο με πρωτοβουλία Κοτζιά
Γεώργιος Ροϊλός, 1890-93, αυτοπροσωπογραφία, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.