Αθλητικά/Αθλητισμό

Μπάσκετ αιχμάλωτο στις αδυναμίες του…, του Γιώργου Αρκουλή

Γιώργος Αρκουλής

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στον τελικό του Final Four στο Κύπελλο μπάσκετ         

Μπάσκετ ανάξιο της φήμης τους (και της διαφήμισης που είχε προηγηθεί) άφησαν βράδυ Δευτέρας στο τερέν του ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, δηλαδή οι κορυφαίες ομάδες της χώρας στο άθλημα, με αρκετές πρωτιές στην ερωλίγκα τα τελευταία χρόνια (κυρίως όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος επιθυμούσε να βλέπει την ομάδα του στην κορυφή της γηραιάς ηπείρου.

Δυστυχώς, το σκορ (62-68) παραπέμπει σε ντέρμπι ερασιτεχνικών ομάδων ΕΣΚΑ (ή ΕΣΚΑΝΑ), ενώ η ήττα του «τριφυλλιού» θεωρήθηκε από τους ειδικούς ως αναμενόμενη, αλλά…

Παρακολουθώντας τον αγώνα από την ΕΡΤ 3, δεν βρήκα ούτε μία φάση που να μου θυμίζει ένδοξες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος, τότε που πεντάδες με ‘Ελληνες μαχητές διέπρεπαν και συγκινούσαν τους φιλάθλους.

Κυρίως, ένοιωσα μεγάλη αμηχανία, όταν σε κάποια διαστήματα -μάλλον μεγάλα- στο τερέν βρίσκονταν οκτώ αλλοδαποί και μόλις δύο δικοί μας (από την μία Σλούκας – Παπανικολάου εναλλάξ και από την άλλη Παπαγιάννης και Παπαπέτρου, επίσης εναλλάξ!).

Μετά από αυτή την κατά την γνώμη μου απαράδεκτη τακτική, ας μην περιμένουμε μεγάλες στιγμές από την Εθνική μας ομάδα, η οποία, τελευταία προσπαθεί να καλύψει την αδυναμία της με διάφορα κόλπα και ταμπέλες του στιλ «νέα εθνική μπάσκετ» κλπ. Και με κόουτς -ως τώρα- που ποτέ δεν τους εμπιστεύτηκαν τα μεγάλα και πλούσια κλαμπ της χώρας.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Οι πρώτοι έσονται έσχατοι, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Με την μέθοδο «Μπανανίας», του Γιώργου Αρκουλή
Πώς άλλαξαν οι καιροί…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.