Αθλητικά/Αθλητισμό

Αχ βρε Τάσο!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

Είναι κάποιοι αθλητές, οι οποίοι όταν αποχώρησαν από την ενεργό δράση, είδαν την Κοινωνία (και την Πολιτεία) να τους χειροκροτεί παρατεταμένα και κάποιους από αυτούς το σύστημα να τους ευεργετεί. ‘Πρωταθλητής’ σε αυτή την κατηγορία υπήρξε (και παραμένει…) ο πολύς Μίμης Δομάζος (που πλησιάζει πλέον τα 75 του χρόνια). Πέραν της θητείας του στο ποδόσφαιρο (που ήταν βεβαίως χρήσιμη), ο Μίμης δεν έχει προσφέρει κάτι στην κοινωνία, ούτε καν στο άθλημα που αγάπησε και που τον ανέδειξε κορυφαίο στις συνειδήσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού (και των γραφίδων του Τύπου οι οποίες του πρόσφεραν γαλόνια ‘στρατηγού’!). Ο Δομάζος ευεργετήθηκε από αρκετούς υφυπουργούς Αθλητισμού (ή δεν είναι έτσι κύριε Λιάνη), κυρίως όμως από τους Βαρδινογιάννηδες, οι οποίοι προγραμμάτισαν και του πρόσφεραν (μιλάμε για φράγκα πέραν της τιμής) τέσσερα ή πέντε σπουδαία παιχνίδια για το ‘αντίο’ του!

 

Ο Μίμης Παπαϊωάννου, εγωϊστής, εσωστρεφής και γενικά με περίεργο χαρακτήρα, δημοσίευσε ένα βιβλίο (που του έγραψαν άλλοι…) ως ‘αυτοβιογραφία’ και είναι βέβαιο ότι κέρδισε πολύ μεγάλο ποσό από πωλήσεις και χορηγία του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου με το οποίο έχει ‘άκρες’.

 

Ενας τρίτος ευεργετηθείς από το…επώνυμό του στα γήπεδα, νεότερος γοητευτικότερος και δυναμικότερος είναι ο Τάσος Μητρόπουλος. Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του συνδυασμού του για τον Δήμο του Πειραιά, ο πολύς Βασίλης Μιχαλολιάκος περιορίστηκε (όπως και για τον επίσης υποψήφιο Χρήστο Αρβανίτη) να θυμίσει ότι ο Μητρόπουλος εκπροσωπεί τον μεγάλο σύλλογο του Πειραιά Ολυμπιακό! Φυσικά παρέλειψε να αναφέρει –μέσα στην κατάμεστη υποστηρικτών αίθουσα ‘Μελίνα Μερκούρη’ του ΣΕΦ- ότι τόσο ο Μητρόπουλος όσο και ο τερματοφύλακας Αρβανίτης, πριν φύγουν για Ολυμπιακό, ΑΕΚ κλπ., έχτισαν την καριέρα τους στον ταπεινό πλην τίμιο Εθνικό!

 

Και τώρα τι γίνεται με τον Μητρόπουλο, άλλοτε δημοτικό σύμβουλο επί δημαρχίας Χρήστου Αγραππίδη; Είναι γνωστό από την Πρωτομαγιά. Ο ψηλός ‘έκανε πίσω’ για λόγους που κρίνονται αυτονόητοι. Δηλαδή, τον έπιασαν τα φιλαράκια του οι γάβροι και του θύμισαν ότι δεν μπορεί να τοποθετείται κόντρα στην παράταξη που έχει θεμελιώσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός για να αλώσει τον Δήμο του μείζονος Λιμένος (και των μεγάλων συμφερόντων, όπως αναφέρουν κάποιοι πονηροί τους οποίους δεν συμμερίζομαι…)

 

Το περίεργο ήταν που σύσσωμα τα σόσιαλ μίντια έσπευσαν να ανεβάσουν το θέμα, προφανώς επειδή ο Μητρόπουλος εξακολουθεί να ‘πουλάει’. Πάντως, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ξέρει να αγοράζει χρυσαφικά και λοιπά τιμαλφή σε δύο μαγαζιά που έχει άνοίξει με την σύζυγό του (πρώην ηθοποιό;) Νένα Χρονοπούλου στην Μεσσηνία. Όπως λέγεται είναι ήδη επιτυχημένος με τη νέα του ασχολία, βοηθώντας τους χρεοκοπημένους να πληρώνουν τα χαράτσια!

 

 

Γιώργος Αρκουλής

 

SHARE
RELATED POSTS
Ανίκανοι υπεύθυνοι, του Γιώργου Αρκουλή
Δεν είναι έτοιμος ο «Θρύλος», του Γιώργου Αρκουλή
Ο Μπέος είναι μάγκας, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.