Πόρτα στην Πολιτική

Μισές Αλήθειες, Μισοί Μισθοί, Ολόκληρη Ύφεση, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love
  • 8
    Shares

 

Ο Κώστας Αρβανίτης  είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Μισές Αλήθειες, Μισοί Μισθοί, Ολόκληρη Ύφεση

Επικοινωνιακή Φιέστα , Ευέλικτη κι εκ Περιτροπής.

Με τα μέτρα που γνωρίζαμε και είχαμε ακούσει ήδη σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας διανθίστηκε πριν από λίγο το νέο λανσάρισμα του επικοινωνιακού αφηγήματος «Ο Μητσοτάκης Σωτήρας του Έθνους».

Μετά το νέο κεφάλαιο «Σας Σώζω», που ακολούθησε την πρώτη σειρά μηνυμάτων «Εγώ ΘΑ σας σώσω» ο πρωθυπουργός σήμερα έβαλε το πλαίσιο του οδικού χάρτη «επανεκκίνησης της Οικονομίας» – επαναδρομολόγησης της Ύφεσης, στην πραγματικότητα – που εξειδίκευσαν στη συνέχεια οι Υπουργοί του.

Από αυτήν την εξειδίκευση μείναμε με αρκετές απορίες, και κρίσιμα κενά, ωστόσο μπορούμε στα πρώτα συμπεράσματα που αφορούν τον κόσμο της εργασίας να αναφέρουμε πως:

—Φαίνεται καθαρά καταρχήν η νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της μείωσης των αμοιβών των εργαζόμενων μέσα από τη διαδικασία της μειωμένης απασχόλησης.

—Μεγάλο μέρος των εργαζόμενων με σταθερή δουλειά περνά στην επισφάλεια και οι ήδη σήμερα επισφαλείς εργαζόμενοι γίνονται …αόρατοι.

—Η εμμονή του χρονοδιαγράμματος να ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου δημιουργεί εύλογες υπόνοιες πως στο μυαλό ΄του Κυριάκου Μητσοτάκη πρώτη προτεραιότητα δεν είναι η ανάσχεση της ύφεσης η υπεράσπιση της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας αλλά ένα προσωρινό φτιασίδωμα με στόχο να υπηρετηθούν μικροκομματικοί εκλογικοί και όχι οικονομικοί σχεδιασμοί.

Η Κυβέρνηση ξαναζεσταίνει αποτυχημένες υφεσιακές συνταγές για να αντιμετωπίσει μια βαθύτατη, πραγματική κρίση. Οι πολίτες αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι τα επικοινωνιακά τερτίπια Μητσοτάκη όσο περνά ο καιρός θα πείθουν όλο και λιγότερους καθώς όλο και περισσότεροι θα ζουν τη σκληρή πραγματικότητα της πολιτικής του στην ζωή τους.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

  • 8
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Συγχαρητήριες επιστολές του Δημάρχου Ρόδου Φ.Χατζηδιάκου στους κκ Ζηδιανάκη και Γ. & Χ. Μιχαλάκη
Συνάντηση και επίλυση θεμάτων για τα Λουτρά Πόζαρ
Μαζί τα πλαστογραφήσαμε, του Γιώργου Πίτσου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.