Το σχόλιο της ημέρας

Με πολύ θυμό και πολλούς αποδέκτες, του Κωστή Α.Μακρή

Spread the love

 

Κωστής Μακρής

 

Κείμενο εν βρασμώ για τον Γάλλο Δάσκαλο που αποκεφαλίστηκε από ισλαμιστή φανατικό. Με πολύ θυμό.

 

Ο καθηγητής που αποκεφαλίστηκε από ισλαμιστή

Διαφωνώ με ό,τι λες και κάνεις, δεν θεωρώ δικαίωμά σου να τα λες και να τα κάνεις αλλά αντίθετα θεωρώ ότι έχεις υποχρέωση να σέβεσαι τον τόπο που εσύ επέλεξες για να προσφύγεις και ο οποίος σε δέχτηκε.

Δεν θα επιχειρήσω να σε βλάψω για όσα λες και κάνεις εκτός εάν όσα λες και όσα κάνεις απειλούν άμεσα ή έμμεσα το σύστημα αξιών της Ευρώπης που πασχίζουμε με νύχια και με δόντια να χτίσουμε μετά από αιώνες πολέμων, ιδεολογικών, θρησκευτικών και οικονομικών συγκρούσεων.

Αν ό,τι λες και ό,τι κάνεις απειλήσουν, εμμέσως ή αμέσως, το σύστημα αξιών που ονομάζω και ονομάζουμε Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, τη Δημοκρατία, την Ανεξιθρησκεία, την Αποδοχή της Διαφορετικότητας και πολλά άλλα, θα είμαι ανόητος αν δεν σε εμποδίσω με κάθε μέσο να πετύχεις τα σχέδιά σου.

Γιατί νομίζω (η λέξη πιστεύω δεν μου αρέσει) ότι καμιά ιδέα ή ιδεολογία δεν είναι αξιοσέβαστη αν δεν αποδέχεται την ιδέα ή την ιδεολογία κάποιων που δεν θεωρούν καμιά ιδέα ή ιδεολογία πιο αξιοσέβαστη ή πιο πολύτιμη από τη Ζωή.

Αυτά…

SHARE
RELATED POSTS
Πειράζει που γελά με την κρίση η Αρβελέρ;, του Γιάννη Σιδέρη
Η εβδομάδα του impeachment (καθαίρεση), του Πάνου Μπιτσαξή
Το αποτύπωμα της Ελισάβετ στον θρόνο της Αγγλίας και ο…Τσάρλυ ΙΙΙ! – Elizabeth’s impression on the throne of England and…Charlie III!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.