Το σχόλιο της ημέρας

Μαύρα μεσάνυχτα, ύπνος βαθύς, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι B.A.,M.Sc. Θεολογίας ΕΚΠΑ,Εκδότης- Αρθρογράφος, www.iporta.gr

Κήπος Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών (Πατησίων 44), ώρα 7:30 μμ

“Ξέρετε γιατί όλοι θέλουν να έρθουν στην Αμερική; Γιατί είναι η πιο ασφαλής χώρα”, είπε γερουσιαστής ρεπουμπλικανός σε δημοσιογράφο που επέμενε στην ερώτηση “γιατί δεν θέλετε να καταργηθεί η οπλοκατοχή”. Αν η οπλοκατοχή είναι πηγή ασφάλειας σε μια κοινωνία, τότε η Πολιτεία δεν κάνει σωστά την δουλειά της. Ή διαφορετικά η Αστυνομία δεν κάνει σωστά την δουλειά της. Να το πάμε πιο βαθιά; Η Δικαιοσύνη δεν κάνει σωστά την δουλειά της. Και βαθύτερα ακόμη; Η Δημοκρατία δεν εφαρμόζεται σωστά, δηλαδή η Παιδεία είναι ανύπαρκτη.

Αμέτρητες είναι κάθε χρόνο οι επιθέσεις στις ΗΠΑ, αμέτρητοι εν τελεί και οι οπλοκάτοχοι στις ευρωπαϊκές χώρες από το μαύρο εμπόριο όπλων. Αυτό που όλοι ξέρουμε αλλά δεν συζητάμε είναι η παράνομη οπλοκατοχή. Αποτέλεσμα του γενικότερου κοινωνικού και ηθικού κατήφορου σε Ελλάδα, Ευρώπη και Υφήλιο. Στην Ευρωβουλή – εκεί που γίνεται η ουσιαστική ζύμωση των αλλαγών των κοινωνιών μας – από το 2019 πάνε και έρχονται οι ερωτήσεις των ευρωβουλευτών  που αφορούν στις ελευθερίες, στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις πολιτικές, θρησκευτικές ελευθερίες, στον ελεύθερο δημοσιογραφικό λόγο. Σε απόσπασμα που ακολουθεί ως απάντηση του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίων των Βρυξελλών σε ερώτηση Ευρωβουλευτή τονίζονται τα εξής: “ […] Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ευρείες προκλήσεις. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία υφίστανται ισχυρές πιέσεις σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Οι θεμελιώδεις ελευθερίες, όπως η ελευθερία του λόγου ή του συνέρχεσθαι και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, απειλούνται επίσης όλο και περισσότερο. Ο αντίκτυπος συστημικών προσπαθειών για υπονόμευση του κράτους δικαίου, περιορισμό της συμμετοχής στα κοινά και του πολιτικού χώρου και αποδυνάμωση της πολυμερούς και βασιζόμενης σε κανόνες τάξης πραγμάτων επιδεινώθηκε λόγω της εγκατάλειψης της ενεργού προαγωγής και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών από ορισμένους παραδοσιακούς εταίρους της ΕΕ. Αυτό καταδεικνύεται από διάφορες τάσεις, μεταξύ των οποίων και οι ακόλουθες: συρρίκνωση του χώρου για την κοινωνία των πολιτών· αποδυνάμωση του κράτος δικαίου· αυξανόμενες απειλές για την ακεραιότητα των εκλογών και των δημοκρατικών διαδικασιών· εντεινόμενος εκφοβισμός δημοσιογράφων και απειλές για τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης· αυξανόμενη βία και εκφοβισμός των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (την τελευταία τριετία αναφέρθηκαν περισσότερες από 2 600 επιθέσεις)· ευρέως διαδεδομένη ατιμωρησία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιθέσεις κατά του ρόλου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου· 3 παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στο πλαίσιο ένοπλων συγκρούσεων, μεταξύ άλλων στη Συρία, την Υεμένη και το Νότιο Σουδάν· αυξανόμενη εναντίωση στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα των φύλων· και συνεχείς παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής εργασίας.” Εδώ όλο το έγγραφο JOIN(2020)5_0 (1)

Οι κατέχοντες την τέχνη της ανάγνωσης θα καταλάβουν ότι δεν θεολογώ όταν τονίσω την αποχριστιανοποίηση της εποχής. Αλλαλούμ. Οι νεκροί από επιθέσεις πολιτών με όπλα στις ΗΠΑ ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο από το 1968, αριθμός πολλαπλασίως ανώτερος από τους νεκρούς Αμερικανούς πολίτες που συμμετείχαν σε πολέμους ανά τον κόσμον από το 1968 ως σήμερα.  Όταν ο ρεπουμπλικάνος που είναι πιστός, αυστηρός καθολικός χριστιανός επιμένει στην οπλοκατοχή ως μέσο ασφάλειας και η Ρωσία σκοτώνει με τις ευλογίες της Εκκλησίας της Μόσχας, ο αποχριστιανισμός πρακτικά είναι σε πλήρη ανάπτυξη.  Πραγματικά κρίμα, αφού όσοι γνωρίζουν την δύναμη της προσευχής βρίσκουν την απόλυτη ασφάλεια στα χέρια του Θεού.  Ας θυμηθούμε τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη που με πίστη περνούσε μέσα από τις σφαίρες στο Αλβανικό Μέτωπο και δεν τον έβλεπε” καμία. π.-Παΐσιος.-Ο-Ασυρματιστής-του-Στρατού-και-του-Θεού.-1-1-1

Ώρα καλή, εκλεκτές και εκλεκτοί.

28.5.2022

Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά

SHARE
RELATED POSTS
Το σχόλιο της ημέρας: το αυτονόητο και το “πρέπει να…” του Ομπάμα, του Πάνου Μπιτσαξή
Το σχόλιο της ημέρας: κορονοϊός και διαρρήκτες, του Πάνου Μπιτσαξή
Το σχόλιο της ημέρας: κ.Δένδιας και ο πόλεμος για το χωράφι, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.