Το σχόλιο της ημέρας

Το σχόλιο της ημέρας: …”την τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς…”, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

Τζίνα Δαβιλά

Αντικειμενικά ο κ. Πρωθυπουργός έλαβα σχετικά νωρίς σωστές αποφάσεις για τη μη διασπορά του ιού. Προ τετραμήνου εννοώ. Και εξηγώ τον “σχετικά”, διότι η καραντίνα εκτιμώ πως έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί μια εβδομάδα πριν σε κάθε τομέα: α) στα σχολεία, β) στα καταστήματα, γ) στην κυκλοφορία των πολιτών. Εκτιμώ δε ότι θα ήμασταν σε ακόμη καλύτερη κατάσταση.

Αλλά…

Μέχρι πρότινος φαίνεται να πήγαν καλά τα πράγμα μέχρι που το χρήμα και η Οικονομία που δεν θα ανθίσει αλλά θα κατακρημνισθεί ούτως ή άλλως, ήρθε η νεο-κανονικότητα, άτσαλα, άγαρμπα, επιπόλαια, όπως ακριβώς και το dna τούτου του αμφιλεγόμενου λαού.

Περιχαίροντες οι κκ Θεοχάρης και Γεωργιάδης και άλλοι επικοινωνιακοί – έχει μπόλικους επηρμένους περιπατητές πολιτικούς που αυτοκαμαρώνονται σε καθρέπτες και τζαμαρίες και η ΝΔ –  μιλούν για το μέλλον μας το λαμπρό. Μόνο λαμπρό το βλέπουν, ειδάλλως θα έλεγαν λίγα, σαν τον κ. Τσιόδρα τον απολύτως συνειδητοποιημένο με τα πεπραγμένα και σεμνό, καθόλου αιθεροβάμονα ή μπουρδολόγο. Τι να πει ο επιστήμων! Ό,τι με κόπο αποκτήσαμε το πετάμε στη θάλασσα; Μου θυμίζει το ανέκδοτο με την αγελάδα και την καρδάρα με το γάλα. Μια κλωτσιά και όλα στο μηδέν…

Κάποιοι εκλεγμένοι ανόητοι της ΝΔ χαίρονται για τους 15.000 επισκέπτες λ.χ. στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ, τα πλοία είναι γεμάτα νεαρούς επισκέπτες, άρα τα χρήματα προορίζονται για τα μπαρ και όχι για τον ποιοτικό εμπορικό κόσμο (καλά εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα κ.λπ.) και τα κρούσματα πληθαίνουν. Ο καλός τουρίστας δεν το κουνάει από το σπίτι του και αν φύγει για διακοπές θα είναι απείρως πιο προσεκτικός από τους φωστήρες της ελληνικής κυβέρνησης. Θα ελέγχει πρώτος αντι να ελέγχεται.

Ερώτηση της αφελούς ταπεινότητός μου: όταν τις τρεις τελευταίες ημέρες μία χώρα καταγράφει 43, 50, 33 κρούσματα κυρίως εισαγόμενα, πόσο σώφρον είναι να συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη την τρίτη ημέρα  στο Μαξίμου από τον Πρωθυπουργό; Προφανώς καθόλου. Μόνο ο Ιησούς αναστήθηκε την τρίτη ημέρα από του Πανάγιου Τάφου και υπάρχει αριθμητικός συμβολισμός . Πού το πάει ο κ. Πρωθυπουργός;

Όχι τίποτ’άλλο… όσοι νόμισαν ότι υπήρχε σχέδιο και στρατηγική σοβαρή ας παραδεχτούν ότι η τύχη ήταν με το μέρος κάποιων. Το καλό μυαλό φαίνεται να είναι σε δεύτερο, τρίτο, τέταρτο επίπεδο. Ή για να το θέσω σωστά, η εντιμότητα-υπευθυνότητα του κ. Μητσοτάκη προς την υγεία των πολιτών αποτελεί ρώσικη ρουλέτα.

Κατά τ’άλλα η Ελλάδα “είναι” μια χώρα ασφαλής.

Με τέτοια γεγονότα, θα γίνω κι εγώ καλή στα ανέκδοτα.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο Κουφοντίνας και οι Η.Π.Α.,του Γιάννη Σιδέρη
Ο βούρκος και το Crown, του Πάνου Μπιτσαξή
Τα στοιβαγμένα τ’ άκαυτα, τ’ απούλητα τα ξύλα, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.