Πόρτα στην Πολιτική

Κορωνοϊός σε τριψήφιους αριθμούς, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Το αποτέλεσμα της αναμφισβήτητης επικοινωνιακής δεινότητας του κυβερνητικού επιτελείου ήταν να συνηθίσουμε. Να θεωρούμε φυσικό πράγμα τα τριψήφια νούμερα , τις εκατοντάδες αρρώστους και το θάνατο σε καθημερινή βάση πολιτών μέσης ηλικίας και ηλικιωμένων.Όλα αυτά προήλθαν από το άτσαλο και ανεύθυνο άνοιγμα του τουρισμού όσο και αν το συγκαλύπτουν.Μετά ήρθαν τα άλλα γιατί ως γνωστό «ενός κακού μύρια έπονται».Το ότι συμβαίνει και άλλου δεν με πείθει καθόλου. Αλλα καθόλου. Και το Μάρτιο συνέβαινε άλλου και αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα θα’ταν δραματικό λάθος.

Τώρα οι επιστήμονες φαίνεται να μισό επανέρχονται γιατί επί μήνες αγνοήθηκαν παντελώς.Τα πάντα ήταν αμιγείς κυβερνητικές αποφάσεις.

Το Ισραήλ αναγκάστηκε να πάρει πρωτοφανή μέτρα. Η κυβέρνηση του δέχεται κριτική γιατί άργησε να αντιληφθεί το χρόνο που όφειλε να ενεργήσει. Δυστυχώς πάμε φουλ στον ίδιο δρόμο. Όσο πορευόμαστε με ανεφάρμοστα ημίμετρα τόσο πιο οδυνηρά θα είναι αύριο τα μέτρα. Εγω αυτό καταλαβαίνω ακούγοντας τους επιστήμονες.Δεν μασάω τα λόγια μου. Προτιμω ένα lock down δυο εβδομάδων από το να κλειστούμε αύριο μέσα για μήνες χωρίς άλλες επιλογές. Κατανοώ απόλυτα και συμφωνώ με το άνοιγμα των σχολείων κατανοώ το ότι πρέπει να λειτουργεί το εμπόριο. Όλα τα άλλα όμως αν δεν περιοριστούν για μικρό χρονικό διάστημα για να μειωθεί ουσιωδώς ο καλπασμός του ιού μετά θα φρακάρουν ανεπανόρθωτα τα πάντα. Η αναποφασιστικότητα και ο δισταγμός είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι. Έγραφα πριν ένα και πλέον μήνα. Ο ναύτης οπτηρας του Τιτανικού αναφωνούσε «έμπροσθεν εμπόδιο». Ο πλοίαρχος όμως περίμενε πρώτα να το δει.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
ΠΟΤΑΜΙ: Η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου περιφρονεί το ΠΟΤΑΜΙ στον εορτασμό της Ενσωμάτωσης της Δωδ/σου-Ζητήστε δημόσια συγγνώμη
Πανικός Χατζημάρκου για τις διαρροές του από ΝΔ: βαπτίζει “ΣΥΡΙΖΑ» τον Γλυνό και τη «Συμμαχία»
Η Αριστερή καθυστέρηση: το κόκκινο φανάρι της Ιστορίας, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.