Υγεία

Κεράσια τα αντιοξειδωτικά!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

   Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Τα κεράσια όχι μόνο είναι συνώνυμα του καλοκαιριού αλλά και θωρακίζουν τον οργανισμό με τα πολύτιμα συστατικά τους.

Οι αντιοξειδωτικές ανθοκυανίνες, τους χαρίζουν το κόκκινο χρώμα τους και μας θωρακίζουν από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βήτα καροτίνη, βιταμίνες του Β συμπλέγματος (Β1, Β2, Β3), φυλλικό οξύ και βιταμίνη C.  Περιέχουν μικρότερες ποσότητες πρωτεϊνών, σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου αλλά και φυτοστερόλες, οι οποίες συμβάλουν στη μείωση της χοληστερόλης.

Σύμφωνα με έρευνες, τα κεράσια «καθαρίζουν» συκώτι και νεφρά από τοξικά στοιχεία ενώ αυξάνουν την έκκριση ευεργετικών ουσιών για το πεπτικό σύστημα. Χάρη στα οργανικά οξέα και στις φυτικές ίνες τους, αντιμετωπίζουν τη δυσκοιλιότητα ενώ συμβάλουν στην καλή λειτουργία του ουροποιητικού γιατί είναι  διουρητικά και χωνευτικά. Η μελατονίνη των κερασιών, επιβραδύνει τη γήρανση, ενισχύει το ανοσοποιητικό, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και θωρακίζει το καρδιαγγειακό σύστημα. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε σίδηρο, καταπολεμά την αναιμία ενώ αποτρέπουν τη δημιουργία πλάκας στα δόντια,  άρα και της τερηδόνας. Αυξάνουν  την παραγωγή ινσουλίνης από τα κύτταρα του παγκρέατος, αποτρέποντας την υπεργλυκαιμία ή την υπογλυκαιμία. Κι επειδή έχουν λίγες θερμίδες και δημιουργούν αίσθημα κορεσμού, είναι κατάλληλα για δίαιτα.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Οδηγός για το σχολείο!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ανακουφίστε τα πόδια σας!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Χορτάστε τρώγοντας!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.