Πόρτα στην Πολιτική

Η φουσκονεριά της υποκρισίας και το σοσιαλιστικό ηλεκτροσόκ, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

•Την ώρα που ο Τσίπρας, σε κρεσέντο πρωτόγονου καιροσκοπισμού, προσχωρεί προσήλυτος στο χριστιανικό δόγμα, εξελίσσεται μια άλλη πιο επικίνδυνη φουσκονεριά υποκρισίας. Η κυβερνητική υποκρισία απέναντι στην επιδημία. Εμείς τα κάναμε όλα τέλεια, μας λένε. Το μόνο που φταίει είναι η χαλάρωση της ατομικής ευθύνης. Η υποκρισία ως έννοια είναι αυτό ακριβώς. Η υπεκφυγή μέσω της πραγματικότητας. Γιατί πράγματι υπάρχει χαλάρωση της ατομικής ευθύνης την οποία διάφοροι «επαναστάτες»μετουσιώνουν σε ιδεολογία. Όμως όχι μόνο δεν τα κάνατε καλά κύριοι της κυβέρνησης αλλά τα κάνατε μαντάρα. Τώρα πρέπει να πληρώσουμε τα επίχειρα της μωρίας και της επιπολαιότητας πολλών από εσάς. Η πολιτική σας από το τέλος της καραντίνας μέχρι προ ολίγων ημερών ήταν επιεικώς άφρων. Ανοίξατε τα σύνορα άνευ όρων και στα check in έκανε πάρτυ ο κορωνοϊός. Αφήσατε ελεύθερα τα πάντα με όρους, που μόνο αφελής δεν καταλάβαινε ότι δεν μπορούν να τηρηθούν. Από τα ορθάδικα μέχρι τα πορνεία. Κάνατε επίδειξη εθελοτυφλίας και άγνοιας κινδύνου. Έχετε απόλυτη πολιτική ευθύνη την οποία οφείλετε να αναλάβετε. Ευθέως και χωρίς περιστροφές. Πρώτα και κύρια ο Πρωθυπουργός. Γιατί ο ίδιος έδωσε το γενικό πρόσταγμα. Αν θέλετε να έχετε πειθώ απέναντι στους μουρλούς, αρνητές του ιού και τους Σαββοπουλικούς «τσιφτετελληνες» οφείλετε ευθαρσώς να το πράξετε. Ο «υποκριτής Τσίπρας» μετά το Μάτι το έκανε λοιδωρούμενος. Τώρα είναι η σειρά σας. Γιατί δυστυχώς αρχίσαμε να μετράμε νεκρούς.

•Πλησιάζει, δυστυχώς, η ώρα του ηλεκτροσόκ. Ελάχιστες αμφιβολίες έχω για το ενδεχόμενο να το αποφύγουμε. Μακάρι να λαθεύω. Αργα ή γρήγορα εκούσια η ακούσια θα πρέπει να κλειστούμε στα σπίτια μας η να περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό τις δραστηριότητες μας. Μάλιστα εκτιμώ πως όσο πιο γρήγορα γίνει και όσο πιο αποφασιστικά τόσο πιο λίγο θα διαρκέσει. Ο εφιάλτης ενός γενικού lock down ατελείωτης και αόριστης διάρκειας είναι προ των πυλών. Δεν έχω κανένα δισταγμό να το προτείνω ευθέως. Κλείστε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο για 15 μέρες. Συντεταγμένα και προγραμματισμένα.  Μάλλον αρκεί. Για να μη χρειαστεί να γίνει αυτό αργότερα ασύντακτα και για μήνες όπως έγινε στην Ιταλία και την Ισπανία.

•Αυτή τη φορά το όποιο ηλεκτροσόκ πρέπει να είναι σοσιαλιστικό. Τα λεφτά δεν είναι για πέταμα ούτε ευκαιρία πελατειακής πολιτικής. Αφορούν αυτούς που πραγματικά και αποδεδειγμένα πλήττονται ανεπανόρθωτα. Ο κανόνας της εξατομίκευσης είναι ο σοσιαλιστικός κανόνας. Μπορεί να πλήττεται ένας δικηγόρος και να έχει 1 εκ στη Τράπεζα. Δεν θα του δώσεις 600 ευρώ. Μπορεί ένας πασίγνωστος καλλιτέχνης , όπως κάποιοι που το είπαν δημόσια ,να πεινάει.Θα τον στηρίξεις. Πλήττονται επιχειρήσεις, εργαζόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά υπάρχουν και άλλοι που δεν πλήττονται και μερικοί που κερδοφορούν από τη δυσμενή συγκυρία. Το σοσιαλιστικό ηλεκτροσόκ σημαίνει να έχεις την ικανότητα να διακρίνεις ποιους πρέπει να στηρίξεις και ποιους όχι. Από ποιους πρέπει να ζητήσεις να βάλουν το χέρι στη τσέπη κι από ποιους να το βγάλουν προς το παρόν από τη τσέπη. Όχι ασύδοτες γραμμικές πολιτικές, όχι δώσε και μένα μπάρμπα. Μόνο έτσι αντέχεται το ηλεκτροσόκ. Αν είναι σοσιαλιστικό. Αλλοιώς η χώρα θα πεθάνει από ηλεκτροπληξία.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Κυβέρνησαν, αλλά παραμένουν κόμμα διαμαρτυρίας, του Γιάννη Σιδέρη
Ευρωβουλευτές Υπέρ του δίκαιου αιτήματος Τζαβέντ Ασλάμ με πρωτοβουλία του Κώστα Αρβανίτη
Καταγέλαστοι και αξιοδάκρυτοι, του Χρήστου Χωμενίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.