Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Ιστορία

Η φθινοπωρινή σύναξη των κιοτήδων, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Spread the love

 

 

κιοτής= δειλός, άνανδρος, φοβιτσιάρης

Θα μπορούσε να αποτελέσει το σενάριο της ταινίας Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΟΤΗΔΩΝ.

Αυτών που κάθε χρόνο, κάθε Νοέμβρη, εμφανίζονται από το τίποτε τους για να μας πείσουν ότι είναι κάτι.

Ότι το τίποτε τους είναι το μόνο κάτι που όλοι εμείς οι υπόλοιποι δεν βλέπουμε. Δεν το καταλάβαμε.

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας δώσουν τον ορισμό του ενδοτισμού.

Αυτοί οι κάποιοι που για να αναζητήσουν και δικαιολογήσουν το άλλοθι που έχουν ανάγκη δεν διστάζουν να απαξιώσουν, να συκοφαντήσουν και εν τέλει να παραχαράξουν την ιστορία ώστε να τη φέρουν στα μέτρα τους.

Σύμφωνα με το αφήγημα τους, αν ζούσε -ο 17χρονος τότε Διομίδης Κομνηνός- θα ήταν σήμερα 63 ετών θα μπορούσαμε να τον καταδικάσουμε διότι δεν γνώριζε τα κρυφά σχέδια των Τούρκων και του Κίσινγκερ. Είναι όλοι αυτοί που επιχειρηματολογούν ότι η εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ανέστειλε την πορεία προς τον εκδημοκρατισμό που είχε ξεκινήσει ο δικτάτορας Παπαδόπουλος και έφερε τον πιο σκληρό δικτάτορα Ιωαννίδη που για το έγκλημα σε βάρος της Κύπρου εξαπατήθηκε από την CIA.

(Αποσιωπούν το γεγονός ότι οι επίορκοι χουντικοί απέσυραν την μεραρχία μας από το νησί το 1967).

Όλοι αυτοί, οι συντηρητικοί από τη φύση τους και αντίθετοι από θέση σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, δεν μας λένε για πιο λόγο ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, που θα έφερνε την θεραπευμένη(sic) δημοκρατία, κατέβασε στους δρόμους τα τανκς και οι πραιτοριανοί του πυροβολούσαν αδιακρίτως και τυφλά τους εξεγερμένους πολίτες προκαλώντας δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Ο λόγος φανερώθηκε εκ του αποτελέσματος.

Όταν καταστέλλεις με αυτόν τον βίαιο και αιματηρό τρόπο τις αντιδράσεις των πολιτών δεν είσαι δημοκράτης ούτε πιστεύεις στη δημοκρατία.

Δεν διστάζουν, λοιπόν, οι κιοτήδες να συκοφαντήσουν τους νεκρούς και μαζί τους συλλήβδην όλη τη νεολαία διότι με την νεανική τους ορμή και απερισκεψία να ζητήσουν ΨΩΜΙ-ΠΑΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εγκλημάτησαν σε βάρος της Κύπρου.

Ότι δεν θα είχαμε Ιωαννίδη, ανατροπή του Μακαρίου και τουρκική εισβολή. Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει.

Είναι όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι γενεσιουργός αιτία των εγκλημάτων είναι η αντίδραση ή η αντίσταση κάποιων στον εγκληματία.

Που έχουν στάση ζωής το ”κάτσε στ’ αβγά σου”. Που δεν πρέπει να αντιδρούμε αλλά να ανεχόμαστε ότι το ανέφικτο δεν μπορεί να γίνει εφικτό. Που τρέμουν τα γόνατα τους υποθέτοντας και μόνο ποιό θα είναι το νέο που θα έρθει.

Που σε τελική ανάλυση τους προκαλεί αλλεργία κάθε τι ανατρεπτικό.

Αυτοί που θα σου πουν με βεβαιότητα καρδιναλίου ότι έφταιγαν οι Βιετκόγκ, που πολεμούσαν για μια μια ελεύθερη πατρίδα προκαλώντας τις ΗΠΑ να κάνουν χειρότερες θηριωδίες καίγοντας ανθρώπους, πόλεις και χωριά με τις ναπάλμ.

Ότι έφταιγε ο Μαντέλα που αντιδρούσε στον ρατσισμό γι’ αυτό οι ρατσιστές γινόταν πιο ρατσιστές.

Ότι έφταιγε ο Σωκράτης για την ήττα των Αθηναίων στον Πελοπονησσιακό Πόλεμο επειδή ξεσήκωνε τη νεολαία να μην εναρμονίζεται με τις οδηγίες τις όποιας εξουσίας αλλά να ανοίγει δικούς της δρόμους.

Καλά του έκαναν και του έδωσαν κώνειο λοιπόν που το ήπιε από ντροπή και μεταμέλεια -θα πουν οι ενδοτικοί- και όχι από υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια όπως μάθαμε από την ελαττωματική ιστορία που μας δίδαξαν.

Ότι έφταιγε ο Ρήγας Φεραίος. Ότι οι ”Θερμοπύλες”, ”θούριοι” και οι ηρωικές πράξεις απλών ανθρώπων είναι μάταιες.

Τον ενδοτισμό με αντάλλαγμα τον κατευνασμό για να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα καταδικάζω απερίφραστα και αδιαπραγμάτευτα.

Αυτή την ενδοτική αντίληψη, την ραγιάδικη στάση ζωής και ας με χαρακτηρίσετε προσβλητικό για τους από φύση δειλούς.

Τους οποίους δειλούς μπορώ να κατανοήσω και να συμπαρασταθώ αν δεν προσπαθήσουν να συγκαλύψουν την αδυναμία τους αυτή πίσω από σαθρά επιχειρήματα και διατρέβλωση γεγονότων.

Είτε τους αρέσει λοιπόν είτε όχι το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ήταν, είναι και θα είναι το σύμβολο της έκρηξης του πιο υγιούς τμήματος μιας κοινωνίας-της νεολαίας-ενάντια στον αυταρχισμό και τον σκοταδισμό.

Μιας έκρηξης που μέσα σε λίγες ώρες ακολούθησαν και συμπορεύτηκαν και άλλα τμήματα της για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Ότι οι κοινωνίες προοδεύουν με ανατροπές και η ιστορία γράφεται από τους παρόντες.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  
The article expresses the views of the author
iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Εκλογές έρχονται…(επίκαιρα σκίτσα αρχείου)! – Elections are coming…(Archival cartoons)!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Για ένα κιλό κιμά, του Δημήτρη Κατσούλα
Πάνος πάνω απ’ όλα, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.