Πόρτα στην Πολιτική

Η μεγάλη υποκρισία του πολιτικού συστήματος & η προφανής αθωότητα του Νίκου Παππά, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Η μεγάλη υποκρισία του πολιτικού συστήματος

• Η Βουλή έχει θεσμικό δικαίωμα να αναζητά ευθύνες υπουργών επι παντός επιστητού.Αυτή η παράδοξη «διασταύρωση» εξουσιών, της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής και κατ’ ουσιαν της κυβέρνησης, είναι μια από τις μεγαλύτερες συστημικές φάρσες.Έχει υπονομεύσει πολλάκις την ομαλότητα και είναι φύσει αφερέγγυα.Κορύφωση και μήτηρ του φαινομένου το 1989.

• Τώρα το ΣΥΡΙΖΑ channel και το μπουνταλάδικο «φύγε εσύ, έλα εσύ» των ισχυρών της τηλεόρασης. Όμως η υποκρισία για μια ακόμα φορά πλεονάζει.Αυτό το παίγνιο των πλειοψηφούντων ηθικών κατα των μειοψηφούντων ανήθικων μου προκαλούσε πάντα αποστροφή. Όποιος και αν κρατούσε τη μπαγκέτα.

• Γιατί πριν τον Παππά δεν ήταν αγγελικός ο κόσμος και μετά επενέβη ο Βελζεβούλ. Θαλασσοδάνεια, ανοχή, αδειοδοτική αναρχία, ντηλαρίσματα, διαπλοκή και αμοιβαία ποδηγέτηση. Υπήρχαν πάντα ή μήπως ζούσαμε σε άλλη χώρα;

• Για να έχει μια έρευνα στοιχειώδη φερεγγυότητα πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης ειλικρίνεια. Ας κληθεί ο Καραμανλής να κάνει διάλεξη με θέμα «οι νταβατζήδες». Ευκαιρία τώρα που απελευθερώθηκαν από τα μέτρα μεταξύ άλλων τα γραφεία συνοικεσίων και οι οίκοι ανοχής.

• Κατα τα λοιπά ο ΣΥΡΙΖΑ κατα τρόπο «ευήθη» όπως έγραφα χτες δεν πήγε να βάλει τάξη όπως υποστηρίζει. Πήγε να πάρει τον έλεγχο της τηλεόρασης παντοειδώς. Όπως το επιχείρησε και με τη Δικαιοσύνη. Το παιχνίδι της μίμησης στο τετράγωνο. Καθεστωτισμός. Δεν υπήρχε αυτό πριν; Ως τάση πάντα. Σε αυτή την έκταση όχι. Με εξαίρεση το 1989. Αλλά τότε ο καθεστωτισμός ήταν αριστερό δεξιός. Και η ιστορία είναι μια μνησίκακη κυρία . Εκδικείται εκεί που δεν το περιμένεις.


Η προφανής αθωότητα του Νίκου Παππά

Ο νομομοθέτης του 1950 είχε μια εννοιολογική σοφία και ακρίβεια που πολλές φορές την αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό.Έτσι αποφεύγοντας ,για λόγους κομψότητας ,να χρησιμοποιήσει τους όρους «βλάκας» η «ηλίθιος» επέλεξε τον όρο «ευήθης».Τι σημαίνει ευήθεια; στη κυριολεξία της είναι η έλλειψη νοημοσύνης.Στην εγκληματική δράση είναι μια εγκληματική ψευδαίσθηση. Ο δράστης έχει στο μυαλό του την « ιδέα» ενός εγκλήματος αλλά από ευήθεια χρησιμοποιεί μέσα που καθιστούν αδύνατη τη τέλεση του.Είναι η περίπτωση της ατιμώρητης απρόσφορης απόπειρας. Τώρα με το νέο ΠΚ πήγε στις ιστορικές καλενδες. Κρίμα. Αυτή είναι η περίπτωση του Νίκου Παππά. Κάποτε είχα υπερασπιστεί ένα τύπο που νόμιζε ότι μεταφέρει ηρωΐνη αλλά στο σακούλι του είχε άχνη ζάχαρη. Ήθελε να εξαπατήσει τα πρεζόνια αλλά αθωώθηκε για τη μεταφορά ναρκωτικών.

Το να θες να φτιάξεις ΣΥΡΙΖΑ Channel με τον Καλογρίτσα τα βοσκοτόπια τους Χούρι κλπ είναι ο ορισμός της απρόσφορης απόπειρας στην οποία ο δράστης πρέπει να απαλλαγεί λόγω ευηθειας. Ακόμα και αν έπαιρνε την άδεια τι κανάλι θα έκανε; με τις κατσίκες της Ιθάκης; Θα είχε κλείσει πριν αλέκτωρ λαλήσει δις. Το μόνο που δείχνει αυτή η ιστορία είναι το μέγεθος της ευήθειας που μπορεί να προκαλέσει η ανέλεγκτη εξουσία. Δεν ήταν οι Χουρι ήταν το αχούρι που είχαν κάνει στο έρμο Μαξίμου.

Η ποινική αξιολόγηση όμως είναι σαφής. Αθώος για απρόσφορη απόπειρα λόγω ευήθειας. Αφήστε τον άνθρωπο στην ησυχία του. Με αυτό το επίπεδο νοημοσύνης δεν φταίει.

SHARE
RELATED POSTS
Κρούγκμαν: Ο,τι ήταν να πετύχετε το πετύχατε – Αν σας πουν για Grexit μην το δεχτείτε
Σωσμό δεν έχουμε, του Νικήτα Οικονόμου
Ουάου, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.