Πόρτα στην Πολιτική

Η εκκωφαντική αφωνία της αντιπολίτευσης, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

•Μέχρι και ο …Μητσοτάκης έφτασε να το πει. Η χώρα χρειάζεται μια υπεύθυνη αντιπολίτευση. Και είναι φανερό γιατί το λέει. Γιατί το ρόλο της αντιπολίτευσης τον ασκεί η υπέρ δεξιά του πτέρυγα εντός των τειχών της ΝΔ. Αυτήν προσπαθεί να ισορροπήσει. Έχει μπλέξει, μεταξύ άλλων, με τα ειδικά δικαστήρια εξ αιτίας τους, πράγμα που είμαι σίγουρος πως ήταν το τελευταίο που θα επέλεγε με ελεύθερη βούληση.

•Όποιο σοβαρό θέμα και αν προκύψει η αντιπολίτευση είναι άφωνη. Αποκτά φωνή στα τριτεύοντα στα τετριμμένα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Όχι πως τα υποτιμώ αλλά ελάχιστα έχουν αληθινή σημασία. Ασε που μερικές φορές και σ’ αυτά δεν ξέρουν τι να πουν.Όπως πρόσφατα βάλαν τη Τζάκρη να εκφράσει άποψη για την ασυλία της διοίκησης της ζάχαρης. Τι να κάνει η κακόμοιρη; Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Μερικοί φανατικοί αντί ΣΥΡΙΖΑ,  οι εποχιακοί αυτόκλητοι Ηρακλείς του στέμματος, το χαίρονται πολύ. Από το να λένε μπούρδες είναι καλύτερα να σιωπούν σου λένε. Θυμίσου τι λέγαν πριν το 2015.

•Πρέπει να πάμε σε διάλογο με τους Τούρκους; Κιχ. Αν μάλιστα πουν κάτι πρέπει να πας στη Πυθία για να καταλάβεις τι είπαν.

Τι πρέπει να γίνει με τον κορωνοιό; Κιχ. Αστους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Ας περιμένουμε να κάνουν βλακείες για να καρπωθούμε τα οφέλη.

Τι πρέπει να γίνει με την οικονομία; Δώστε λεφτά, δώστε λεφτά. Οποιος δεν πάρει εδώ είμαστε εμείς να τα υποσχεθούμε.

Άφωνοι, αμήχανοι. Αδυνατούν να συμφωνήσουν με τη κυβέρνηση όταν πρέπει αλλά και δε ξέρουν πώς να διαφωνήσουν όταν πρέπει. Ιδιοτελείς καιροσκόποι που περιμένουν απαθείς να γυρίσει η τύχη με τη πάροδο του χρόνου και τη φθορά.

•Πώς περνούν στ’ αλήθεια την ώρα τους; Δε βαριούνται; Αληθινά δεν ξέρω. Άλλωστε οι απολαβές δεν είναι κακές για τη ραστώνη και την απραξία. Βάζουν τα κουτάκια της νέας σοσιαλδημοκρατίας λένε οι καλόπιστοι υποστηρικτές. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα βασικό. Η σοσιαλδημοκρατία έχει άποψη. Σοσιαλδημοκρατία χωρίς άποψη δεν μπορεί να υπάρξει. Και αυτή δεν μπορεί όσο κι αν θέλει να την εκφράσει η συμπαθής κ.Τζακρη και αρκετοί σαν κι αυτήν.

•Η φύση απεχθάνεται το κενό. Αν συνεχίσουν έτσι ένας νέος Σοσιαλισμός θα μεσουρανήσει για πολύ καιρό και αναγκαστικά θα τον στηρίξουν εκόντες άκοντες οι περισσότεροι. Ο Μητσοτακικος Σοσιαλισμός. Νέα εγγραφή στην ιστορία του Σοσιαλισμού.

•Το ΚΙΝΑΛ; Είναι απορίας άξιο το πώς δεν κερδίζει έδαφος. Ακουω τις διάφορες ερμηνείες. Δεν με πείθουν. Η μια που βρίσκω σχετικά πειστική είναι η παροιμία «κακό χωριό τα λίγα σπίτια».

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η ειρηνική επανάσταση χωρίς μύθους;, του Γιάννη Πανούση
Τηλεοπτικές άδειες με fast track… καθυστέρηση, του Γιάννη Σιδέρη
Οι φόροι σκοτώνουν μόνο τους άοπλους!, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.