Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

Η γιορτή του Α/ΓΕΣ κου Καμπά στo Κ.Α.Α.Υ. του Αγίου Ανδρέα, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

Ο πρώην Α/ΓΕΣ Κων/νος Ζιαζιάς λέγαμε [ΕΔΩ] πως ήταν ο πιο ολιγόβιος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Αρχηγός για εννέα μήνες. Πιθανόν ο κος Γ.Καμπάς θα ξεπεράσει το “ρεκόρ” του κου Ζιαζιά, αφού θα είναι δίκαιο να αποστρατευθεί πάραυτα με την επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές που θα γίνουν άμεσα. Ο κος Καμπάς τοποθετήθηκε Αρχηγός ΓΕΣ με πολιτικά κριτήρια, οικογενειακά κ.λπ. ενώ λογικά. και σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους, θα έπρεπε να έχει αποστρατευτεί, καθώς ήταν ο άμεσα εμπλεκόμενος και υπεύθυνος-λογοδοτούμενος για την σύλληψη των Κούκλατζη και Μητρετώδη  από τους Τούρκους τον Μάρτιο του 2018. Επιπροσθέτως: Μέχρι σήμερα δεν δείχνει να έχει παράξει έργο, ενώ όπως δείχνει η ενσωματωμένη εικόνα  χρησιμοποιεί για προσωπική του εκδήλωση, το θέρετρο του Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη. Σαράντα μέρες μετά τη γιορτή του. Προφανώς επειδή συναισθάνεται ότι κλείνει η στρατιωτική του καριέρα; Το άδικο γυρίζει πάντα πίσω.

Όπως με πολιτικά-οικογενειακά κριτήρια έγινε Αρχηγός, αναμενόμενο είναι να κάνει χρήση των χώρων που ανήκουν ιδιοκτησιακά στο Στρατό Ξηράς για να κάνει δεξιώσεις, προσωπικές γιορτές, καθώς θεωρεί ότι του ανήκουν. Δεν έχω ξανακούσει κάτι παρόμοιο, αλλά ίσως και να προβλέπεται. Πάντως, τις αντιπάθειές του τις έχει, διότι προσκεκλημένη δεν είμαι στη γιορτή του. Και για να φτάσει η πρόσκληση στο e-mail μου σημαίνει ότι η κίνησή του έχει χαρακτηριστεί αρνητικά.

Αν ωστόσο αυτό προβλέπεται, να το κάνει και υγεία και χαρά του ευχόμαστε. Επειδή, όμως, μέσα στη πολλή χαρά του και τις σκοτούρες του Στρατού που έχει ως Αρχηγός παρέλειψε το ορθόν, η Πόρτα του υπενθυμίζει: παρέλειψε (μετά του κου Υπουργού Εθνικής Άμυνας) να συγχαρεί δημόσια τον τέως Α/ΓΕΣ κο Αλκιβιάδη Στεφανή για την προσωπική του μέριμνα να αποκατασταθεί πλήρως το θέρετρο του Κ.Α.Α.Υ. Αγίου Ανδρέα από δωρεά της οικογένειας Λάτση και μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, που αντιμετωπίστηκε ηρωϊκά και εύστοχα τόσο από τον Διοικητή του Κ.Α.Α.Υ. Συνταγματάρχη κο Γεώργιο Κορδάτο, όσο και τον κο Στεφανή.  [ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ]. Έχει τόσο μεγάλη σημασία ένα “ευχαριστώ” ή ένα “εύγε”; Μεγίστη. Διότι η απουσία του δηλώνουν αχαριστία και σύμπλεγμα κατωτερότητας.

Ο καιρός έχει γυρίσματα. Νόμος της ζωής. Ακόμη και στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, σαν τη δική μας. _

*Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Aλέξη Οδύσσεια, του Γιώργου Σαράφογλου
manosstefanidis2.jpg
Πάρτι και άνιμαλς, του Μάνου Στεφανίδη
O Wei Wei είδε τις «Τρεις Αδελφές», του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.