Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Η Γερμανίδα ερωμένη, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

 

Πάνος Μπιτσαξής

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

•Είχαμε μεγάλη αγωνία αλλά τελικά η Γερμανίδα ερωμένη «έλυσε»τη μακροχρόνια σιωπή της. Αποκάλυψε ευθαρσώς και με τη παρρησία που τη διακρίνει ότι τα 60εκ.ευρώ που της ανέβασε ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος ήταν μια πράξη γενναιοδωρίας και αφοσίωσης για τη μέγιστη συμβολή της στη προσωπική του ζωή. Πράγματι συνεδέετο μαζί του 4 ολόκληρα χρόνια, σποραδικά βεβαίως, λόγω της απόστασης, αλλά κάθε μέρα αντήλλασσαν θερμά τηλεφωνήματα. Καυτηρίασε την παράλογη ελβετική δικαιοσύνη για την έρευνα στο πεδίο του ενδεχόμενου money laundering λέγοντας ότι δεν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για κάτι τέτοιο και τα χρήματα αυτά ήταν του Χουάν Κάρλος. Δικαιωματικά τα κέρδισε με το κόπο του. Δεν απέφυγε να εξηγήσει πειστικά σε τι οφείλεται η συγκινητική αυτή πράξη του βασιλέως. Όταν πιεζόμενη αφορήτως, τον συνόδευσε σε κυνήγι ελεφάντων στη Μποτσουάνα ο δύστυχος Χουάν Κάρλος έπεσε και έπαθε βαρειά θλάση στο γοφό. Έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως με το βασιλικό αεροσκάφος για θεραπεία. Κατα την επίπονη αυτή διαδικασία απεκαλύφθη η σχέση τους. Η κοπέλα διασύρθηκε και υπέστη ψυχική ταλαιπωρία. Έτσι ο Χουάν Κάρλος θέλησε να απαλύνει τα πράγματα και προέβη στην απαραίτητη ενέργεια 60εκ ευρώ. Μετά τη καταβολή τους η Γερμανίδα τον απέρριψε. Έμαθε, είπε πως υπήρχε και άλλη γυναίκα στη ζωή του. Δεν κατάλαβε δε, γιατί μετά την απόρριψη ο Χουάν Κάρλος έγινε αδικαιολόγητα «εριστικός».

•Οι Ισπανοί είναι μεγαλόκαρδοι άνθρωποι. Έχουν θερμό αίμα. Έδειξαν κατανόηση. Κατάλαβαν ότι πλην των 60εκ ο Χουάν Κάρλος θα έχει δώσει κι άλλα σε άλλες και ο καημένος θα έχει μείνει πανί με πανί. Από τη μίζα των 100 εκ δε θα του έχουν μείνει ούτε 10εκ. Πώς θα ζήσει, πώς θα κινηθεί και πώς θα γιατρ0πορευτεί σε ηλικία 82 ετών. Έρμαιο της φιλοξενίας και της ευσπλαχνίας του Εμίρη. Με τις φροντίδες μιας και μόνης ερωμένης που του έχει απομείνει. Ένα πραγματικό ανθρώπινο δράμα.

•Το συμπέρασμα είναι πως τα δικά μας λαμόγια όλων των εποχών και καταστάσεων, είναι νηπιαγωγείο. Παιδική χαρά. Στον πρώτο που θα υπερασπιστώ θα πάω στο Δικαστήριο με τη φωτό του Χουάν Κάρλος. Με στεντόρεια φωνή θα πω. Είναι δυνατόν να καταδικάσετε αυτό τον άνθρωπο; Πρόκειται για ψυχία. Ιδού η ισπανική ραψωδία. Δυο μέτρα και δυο σταθμά; Αθώος, κ.Πρόεδρε, ο κατηγορούμενος.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Μία άλλη μέρα, της Αναστασίας Φωκά
“Μα, μπαμπά, όλο τα ίδια και τα ίδια λες”, του Γιάννη Στουραΐτη
Το μετάλλιο του ξεστολίσματος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.