Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Η αδιαντροπιά των Τιπούλων, του Κωστή Α.Μακρή

Spread the love

Κωστής Α.Μακρής (συγγραφέας-γραφίστας)

Κωστής Μακρής

Άνοιξη ολόγυρα.

Ο πρωινός καφές μου στο τραπέζι, στην ηθική και τίμια βεράντα μας, με τις γλάστρες. Μια αγριοπασχαλιά πανύψηλη μπροστά μου να μου δείχνει τα φρέσκα βλαστάρια της σαν περήφανη, περήφανος… Τι; Μπαμπαδομάνα; Δεν ξέρω ποιο είναι το φύλο του δέντρου σε σχέση με το δικό μου.
Κότσυφες και κοτσυφίνες πετούν. Στέκονται για λίγο. Ξανά πετούν.

Σπουργίτια. Δεκοχτούρες. Καρακάξες ασπρόμαυρες που εγώ τις λέω κίσσες. Μερικοί γλάροι ψηλά. Πράσινοι παπαγάλοι εγκλιματισμένοι.

Είπαμε. Άνοιξη ολόγυρα.

Κι εγώ, μαθημένος από παιδί να παρατηρώ τα κάθε είδους ζούδια γύρω μου, τι να δω;

Πάνω στον τοίχο της καθόλα ηθικής και τίμιας βεράντας μας ―το ’πα και το ξαναλέω αυτό!― να συμβαίνουν πράγματα ακατονόμαστα, όργια εαρινά κι αδιάντροπα, αίσχη πορνογραφικά στο φως της ημέρας!

Κι εγώ, μαθημένος από παιδί να παρατηρώ τα κάθε είδους ζούδια γύρω μου, έχοντας δει ακρίδες, μύγες, πασχαλίτσες, βρομούσες και πλήθη άλλων εντόμων να συνουσιάζονται, εγώ που έχω δει σαλιγκάρι να γεννάει τα ζελατινοειδή αβγά του σε τρύπα στο μουσκεμένο χώμα, που έχω δει πλήθος λεπιδόπτερων, υμενόπτερων και κολεόπτερων να επιδίδονται σε εναέριο σεξ, καθόλου δεν ταράζομαι.

Αντίθετα· χαμογελάω.

Ούτε μου περνάει από το μυαλό να ενοχλήσω το ζεύγος.

Ούτε μου περνάει από το μυαλό ότι βλέπω ένα ζευγάρι τεραστίων και επικίνδυνων κουνουπιών που οι καρποί της ηδονής τους μέλλεται να μου πιουν το αίμα.
Δεν παίρνω κανένα εντομοκτόνο.

Δεν πιάνω καμιά παντόφλα ή πατσαβούρα για να χτυπήσω τους ανέμελους εραστές, κι ας μην πληρώνουν νοίκι για την χρήση της ―να το ξαναπώ!― ηθικής και τίμιας βεράντας μας.

Γιατί;

Μα έχω αναγνωρίσει αμέσως τον Τιπούλο και την Τιπουλίνα.

Κι όπως είναι Άνοιξη ολόγυρα, στρέφω διακριτικά το βλέμμα μου αλλού ―αφού τους φωτογραφίσω―, πίνοντας τον καφέ μου· κι αφήνω τα μακρυπόδαρα και φτερωτά ζωντανά να χαρούν ανέμελα και δωρεάν  τον εαρινό τους έρωτα.

Είπαμε… Άνοιξη ολόγυρα. Κι εδώ δεν έχει πόλεμο.

Δεν έχει σφαγές και βομβαρδισμούς ανθρώπων από ξεδιάντροπους, υποκριτές και ύπουλους ανθρώπους.

Μόνο την ανοιξιάτικη κι απολύτως φυσική “αδιαντροπιά” των Τιπούλων.

Κωστής Α. Μακρής

06 Μαΐου 2022

Σημ. Κ.Α.Μ.: Η Γερανόμυγα ή Τιπούλα είναι ένα κοινό όνομα που αναφέρεται σε οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας εντόμων Tipulidae, της τάξης Diptera, πραγματικές μύγες στην υπερ-οικογένεια Tipuloidea.
Πηγή

SHARE
RELATED POSTS
Μέτρια σενάρια σε «ακριβά» κανάλια ή ο γοητευτικός Ανδρέας Γεωργίου στον αστερισμό της δόξας, της Τζίνας Δαβιλά
Η κοπριά, της Τζίνας Δαβιλά
Σήμερα γιορτάζουν οι ψεύτες…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.