Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Να μη ξεχάσουμε πώς φιλούν, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Συνάντησα μετά από μερικές ημέρες αχάραγα τη Νίκη στην άκρη του δάσους τη στιγμή που ήταν έτοιμη ν’ αρχίσει την πρωινή της ανάβαση με το ποδήλατο της στις πλαγιές του Ταϋγέτου. Μου χαμογέλασε από μικρή απόσταση κουνώντας ταυτόχρονα και το δεξί της χέρι σε μια ένδειξη του «γεια σου φίλε…, χαθήκαμε…». Υπό άλλες συνθήκες όχι μόνο θα ανταλλάσαμε χειραψίες αλλά και αγκαλιές και φιλιά και μυστικά στο αυτί θα εξιστορούμασταν, τώρα όμως; Αποχωριστήκαμε με μια κλίση του σώματος προς τα εμπρός και στέλνοντας με τα χέρια μας φιλιά ως μια ένδειξη πλήρους σεβασμού, αγάπης και εχεμύθειας. Στερηθήκαμε την αφή. Ερχόμενος σε επαφή με τον άλλο είτε μέσω χειραψίας είτε μέσω ανταλλαγής φιλιού ή απλώς χαϊδεύοντάς  τον στο μάγουλο ή στα μαλλιά σημαίνει ότι ταυτοχρόνως του μεταδίδεις και δονήσεις οι οποίες είναι άρρηκτα δεμένες με βαθύτερα νοήματα.

Η Νίκη ανέβηκε στο ποδήλατο για να συνεχίσει την ανάβασή της κι εγώ είχα να παλέψω με τις κατηφόρες μέχρι να περάσω ξυστά τον Μυστρά και να φθάσω στο κέντρο σχεδόν της Σπάρτης. Θέλω την άλλη φορά που θα συναντηθούμε να μη ξεχάσω να έρθω πιο κοντά της, να την ρωτήσω πώς πάνε οι αθλητικές της επιδόσεις, εάν κατάφερε τελικά και έπιασε δουλειά σε ‘κείνο το φαρμακείο που καιρό το πάλευε, πώς είναι ο άνδρας της και το μωρό της.

Πρέπει αυτές τις ξεχασμένες για λίγο καιρό – και για πόσο ακόμη δεν ξέρω – δονήσεις και εσωτερικούς κραδασμούς να τα υποκαταστήσουμε από τα φιλιά, τις εσωτερικές εκρήξεις, τα αγγίγματα στα βουνά αλλά και καταμεσής των πλατειών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σ’ αυτόν τον νεοφερθέντα ιό να μας υποβιβάσει ως ανθρώπους, αλλά και να μας κάνει λιγότερο ανθρώπους.

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

  The article expresses the views of the author  

 iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
“Παλιοτόμαρο, θα στο δώσω να το φας”, του Κωστή Α. Μακρή
Πόσες ακόμη;, της Μαρίας Γεωργαλά
Το όνειρο, της Αναστασίας Φωκά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.