Ανοιχτή πόρτα

Ζητώ ταπεινά (γαϊδουρινά σχεδόν) συγγνώμη…, του Κωστή Α.Μακρή

Spread the love

Κωστής Α.Μακρής: Είναι ζωγράφος-γραφίστας και ασχολείται με το έντυπο, τη διαφήμιση και την οπτική επικοινωνία.

Κωστής Μακρής

Ζητώ ταπεινά (γαϊδουρινά σχεδόν) συγγνώμη…

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τα μέλη ―όλων των φύλων και φυλών― του Δημόσιου Διαδικτυακού Δικαστηρίου που, αν και φιλόζωος (ή ζωόφιλος) ων, δεν καταδίκασα σε ανασκολοπισμό, παλούκωμα, εκδορά εν ζωή και άλλα φριχτά μαρτύρια τον “κακοποιητή” του γαϊδαράκου· δεδομένου μάλιστα ότι εδώ και πολλά χρόνια υπερασπίζομαι ―λόγω και έργω― το δικαίωμα κάθε ζωντανού όντος να ζει και να πεθαίνει όσο πιο αξιοπρεπώς και ανώδυνα γίνεται και παρόλο που έχω σκοτώσει με σφαλιάρα περισσότερες από μία κουνουπίνες την ώρα που μου έπιναν το αίμα. 

 Ζητώ ταπεινά συγγνώμη που δεν πλειοδότησα σε χαρακτηρισμούς (π.χ. “κάθαρμα”, “κακούργος”, “βδέλυγμα της κοινωνίας”, “απόβρασμα” και άλλα παρόμοια) το φερόμενο ως δράστη της κακοποίησης του γαϊδαράκου. 

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη που ―ως γραφίστα, γραφιάς και ερασιτέχνης ξυλουργός και εξαιτίας αυτών ακριβώς των ιδιοτήτων και δεξιοτήτων μου― δεν εξέδωσα ιατροδικαστική απόφαση για το αν υπήρξε επίθεση άγριου ζώου στο δυστυχές τετράποδο και δεν συντάχθηκα αυτομάτως με τον κοινό νου που δεν δέχεται ότι ένας άνθρωπος μπορεί να μεταφέρει έναν γάιδαρο στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτους και ότι μπορεί να μην καταλάβει αν του έπεσε κάτι από την καρότσα (παρόλο που μια φορά παραλίγο να σκοτωθώ στην προσπάθειά μου να αποφύγω ―με αυτοκίνητο ήμουνα, σε επαρχιακό δρόμο― ένα ογκώδες δέμα σανού που είχε πέσει από προπορευόμενο αγροτικό όχημα) αποκλείοντας έτσι την πιθανότητα να έχει ο οποιοσδήποτε οδηγός προβλήματα ακοής ή άλλα ψυχολογικά και να συνεχίζει να οδηγεί χωρίς να παίρνει είδηση τι συμβαίνει γύρω του.

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη που δεν ανακάτεψα στην υπόθεση του κακοποιημένου γαϊδαράκου και άλλες περιπτώσεις κακοποίησης ή και θανάτου, λόγω αδιαφορίας ή προμελετημένης κακουργίας, άλλων αναξιοπαθούντων πλασμάτων (ανθρώπων και ζώων) από κτίσεως Ρώμης για να προσπαθήσω να αποδείξω ότι το είδος μου, από φύση, θέση και εξ αντικειμένου, αποτελείται κατά πλειονότητα από κακοποιά όντα που μεταμφιέζονται,  για τις ανάγκες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και για ένα λάικ, βρε αδερφέ, σε χαρωπούς παραθεριστές και χαροκόπους, σε εορταστές και πανηγυριώτες, και σε καλούς γονείς, θείους και παππουδογιαγιάδες όταν δεν επιδίδονται στα σκοτεινά τους έργα που τα βλέπει η σύμπασα φύσις και φρίττει και ολολύζει. 

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη που αντί να συνταχθώ με τους οπαδούς τής αυτοδικίας και να νοικιάσουμε ένα ή πολλά πούλμαν και να πάμε (μαζί κι εγώ) πολλές και πολλοί στην Ζίτσα όχι για να πιούμε τα θαυμάσια τοπικά κρασιά αλλά για να λιντσάρουμε τον κακοποιητή του γαϊδαράκου. 

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη που δεν σταματώ να υποστηρίζω δημοσίως ότι σέβομαι και τιμώ την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Νόμους της Πατρίδας μου και εφόσον κάποιοι (Νόμοι ή Λειτουργοί της Δικαιοσύνης) αποδειχτούν κατώτεροι των προσδοκιών μου θα προσπαθήσω με νόμιμα μέσα και μέσω της (μικρής έστω) επιρροής μου ως Πολίτης με απαράγραπτα Πολιτικά Δικαιώματα και Δικαίωμα Ψήφου να αλλάξω ό,τι μπορεί να αλλάξει για την βελτίωση της απονομής της Δικαιοσύνης και την πιο εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας μας που θα συνεχίσω να την υπερασπίζομαι και να τηνπροστατεύω ως κόρην οφθαλμού από τους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς εχθρούς της. 

Ζητώ ταπεινά (γαϊδουρινά σχεδόν) συγγνώμη που προσπαθώ να μιλάω και να γράφω κατά τον “Δαίμονα” του εαυτού μου και να επιθυμώ να γνωρίζω τι γνωρίζω και να γνωρίζω τι δεν γνωρίζω και να μην οδηγούμαι, σε λόγια, γνώμες και έργα, από την τυφλή πίστη σε κάτι που μπορεί να αποδειχτεί λάθος. 

Εύχομαι μια καλήν ημέρα σε όλες και όλους. Ανθρώπους, γαϊδάρους, γάτες, σκύλους και όλους τους γήινους οργανισμούς. Αν εσείς δεν θέλετε να ευχηθείτε κάτι ανάλογο στις κουνουπίνες ή σε άλλα πλάσματα, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας. Μπορείτε όμως να ευχηθείτε να είναι καλά και να βρίσκονται όσο γίνεται πιο μακριά από εσάς. Το ίδιο εύχομαι και εγώ για όντα (ανθρώπους, ζώα και άλλα) που δεν μου αρέσει η συντροφιά τους.

Σημ. ΚΑΜ: Χρησιμοποιώ ως εικόνα τις πέντε επώνυμες γάτες επειδή αυτές ξέρουν πολύ καλά για ποια πράγματα ξέρω ότι μπορώ να εκφέρω γνώμη και ότι όταν μπορώ και θέλω, το κάνω ευθαρσώς.

Κωστής Α. Μακρής

30 Αυγούστου 2022

Βρείτε στα βιβλιοπωλεία τα βιβλία του Κωστή.Α.Μακρή

Κωστής Α. Μακρής
Η ιστορία μιας αγάπης που νίκησε τον ρατσισμό
Συγγραφέας: Κωστής Α. Μακρής
Φίλντισι
Αθήνα, 2022
Κωστής Α. Μακρής
Συγγραφέας: Κωστής Α. Μακρής
Εκδόσεις Πατάκη
Αθήνα, 2015
SHARE
RELATED POSTS
Ο νέος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου, του Δημήτρη Κατσούλα
Το μήνυμα της ημέρας, του Μάνου Στεφανίδη
Φώτης Χατζηδιάκος: “Θέσαμε τις βάσεις για την επόμενη δεκαετία. Συνεχίζω με ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έδωσα την ψυχή μου”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.