Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Δωρεάν χώροι στάθμευσης Ι.Χ. για τη Ρόδο: οδός Καλύμνου [Ενυδρείο] και ΔΟΥ Ρόδου -Εντατικοί οι ρυθμοί από τον Δήμαρχο Ρόδου

Spread the love

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει από το Δήμο η αξιοποίηση δημοτικών και δημοσίων ακινήτων για το δημόσιο συμφέρον των πολιτών της Ρόδου. Δυο νέοι δημόσιοι και δωρεάν χώροι στάθμευσης είναι έτοιμοι προς κοινή χρήση

Ο δήμος Ρόδου προκειμένου να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, να δώσει μια λύση στο μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφοριακού και στάθμευσης που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες, αλλά και για τον καθαρισμό, τον ευπρεπισμό, και την αισθητική αναβάθμιση εγκαταλελειμμένων και αναξιοποίητων ακινήτων σε κεντρικά τουριστικά σημεία της πόλης μας, προέβη σε απλές εργασίες ήπιας διαμόρφωσης σε ακίνητα που είχαν μετατραπεί σε χώρους ανομίας και εστίες μόλυνσης με πιθανές συνέπειες στη δημόσια υγεία. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και παραδοθεί προς δημόσια χρήση χώρος στάθμευσης επί της Οδού Καλύμνου στο Ενυδρείο, ενώ την Τρίτη θα παραδοθεί και χώρος στάθμευσης έναντι της ΔΟΥ Ρόδου.

Οι ήπιας μορφής παρεμβάσεις συνίστανται στον καθαρισμό, την απλή επίστρωση για την παροχή κλίσεων ώστε να μη συγκεντρώνονται ύδατα που γίνονται εστίες μόλυνσης, και προκειμένου να αξιοποιηθούν τα ακίνητα, ως χώροι δωρεάν στάθμευσης αυτοκινήτων.

Η Δημοτική Αρχή συνάντησε αντιδράσεις από φορείς του Δημοσίου σχετικά με τις παρεμβάσεις σε κάποια από αυτά τα ακίνητα, ωστόσο, επειδή οι παρεμβάσεις αυτές δεν θίγουν δικαιώματα του Δημοσίου, ούτε εμποδίζουν τη μελλοντική αξιοποίηση των ακινήτων, θα συνεχιστούν. Ήδη οι δυο νέοι χώροι στάθμευσης είναι έτοιμοι, καθαροί, και διαθέσιμοι στο κοινό, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες παρεμβάσεις.

Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις σε μη αξιοποιούμενα δημοτικά ή δημόσια ακίνητα όπου μπορούμε. Στρατηγικός μας στόχος είναι η αξιοποίηση της μεγάλης δημοτικής και δημόσιας περιουσίας στη Ρόδο με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού. Πρέπει επιτέλους το κεντρικό Κράτος να συνεργαστεί με τους ΟΤΑ και στο θέμα αυτό, λύνοντας σημαντικά προβλήματα καθημερινότητας, και παρέχοντας αναπτυξιακή δυναμική στα νησιά μας».

SHARE
RELATED POSTS
Η διάσωση των ροδίτικων δασών δεν είναι μόνο εθελοντισμός γιατί η ροδίτικη γη μας ανήκει, της Ελένης Καραγιάννη
Συνάντηση Δημάρχου Χάλκης Κ. Φραγκάκη Ευάγγελου με τον νέο διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου
Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού πολιούχου Πόλεως Ρόδου Κωνσταντίνου Υδραίου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.