Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πρόσωπα - Αφιερώματα

Δικαιούχος: Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ΚΛΠ, του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love

Κύριε Χατζημάρκο,

δεν με γνωρίζετε δεν σας γνωρίζω, όμως έχω συλλέξει αρκετές πληροφορίες από άτομα που έχουν προσπαθήσει να συνεργαστούν με την Περιφέρεια μέσω εσάς.

Προσωπικά δεν μπορώ να αξιολογήσω το όποιο έργο σας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διότι διαμένω στις ΗΠΑ για περισσότερα από 49 χρόνια.

Αυτό όμως που μπορώ να αξιολογήσω με ακρίβεια είναι ο αυταρχισμός με τον οποίο ενεργείτε για να προστατέψετε δήθεν το άτομό σας από οποιαδήποτε κριτική ασκείται στο πολιτικό σας έργο.

Οποιοσδήποτε πολιτικός που δήθεν δεν “σηκώνει μύγα στο σπαθί του” και κατατρέχει πολίτες και δημοσιογράφους κατηγορώντας τους ότι τον συκοφαντούν και εκφοβίζοντάς τους κινώντας γραφειοκρατικά μέσα -νόμιμα και μη που έχουν στην διάθεση τους- μπορώ με σιγουριά να σας πω ότι δεν τους τρέφω καμία εκτίμηση και τους κρίνω ανάξιους να κρατούν πολιτικά αξιώματα!
Δυστυχώς στα μάτια μου είστε ένας από αυτούς.

Για εμένα η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες που ξεχωρίζουν δημοκρατικά από αυταρχικά καθεστώτα.

Αν έχετε προσέξει, όλα μου τα σκίτσα -ακόμα και το σημερινό- που αφορούν στο άτομό σας ως Περιφερειάρχη, έχουν να κάνουν με την ελευθερία του Τύπου και πώς τον καταπολεμάτε με τον άκρατο αυταρχισμό σας.

Αυτά που σας γράφω εδώ είχα την ευκαιρία να σας τα πω προσωπικά στις 11 Σεπτεμβρίου όταν περάσατε από μπροστά μου -στο μισό μέτρο- στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη μου στην Ρόδο κι ενώ περίμενα τις αποσκευές μου. Περάσατε γρήγορα και έκρινα σωστά ότι δεν ήταν η κατάλληλη ώρα. Τα λόγια πολλές φορές τα παίρνει ο αέρας, τα γραπτά μένουν.

Και τώρα στο επίμαχο ένταλμα πληρωμής με το όνομα ενός δικαιούχου με το ΑΦΜ του και το “ΚΛΠ” το οποίο εξήγησε η Περιφέρεια σας ότι υπονοεί και 2 άλλους δικαιούχους. Σίγουρα σε άλλες περιπτώσεις και περισσότερους.

Είσαστε σοβαροί; Πιστεύετε ότι με αυτό καθαρίσατε; Ότι υπηρετείτε την διαφάνεια που όλο το κράτος με τα μνημόνια πασχίζει να υπηρετήσει ώστε οι πολίτες που υπόκεινται σε θυσίες και στενή επιτήρηση -για να πληρώνουν αυτά που πρέπει- να το εμπιστεύονται;

Έχετε αίσθηση ευθύνης; Το ξέρετε ότι είστε υπόλογοι στους πολίτες και πρέπει να δίνετε εξηγήσεις στο πού και πώς ξοδεύονται τα χρήματα τους όταν σας το ζητούν; Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό είναι εκ του πονηρού! Αφήνετε ερωτηματικά και τα ερωτηματικά έχετε υποχρέωση να τα απαντάτε χωρίς υπεκφυγές και εκφοβισμούς.
Ούτε Τουρκία είμαστε ούτε Ρωσία ούτε Β. Κορέα! Και σίγουρα δεν θα θέλατε να είστε ούτε ο διαβόητος Τραμπ!

Εν κατακλείδι κύριε Περιφερειάρχα η απάντηση της κας Αριστείδου από την Περιφέρεια είναι ανεπαρκής σε αυτό που ζητούν οι πολίτες.

Πρέπει να δημοσιεύσετε όλα τα ονόματα των δικαιούχων και αυτή η τριτοκοσμική, οθωμανική πρακτική που ασκείτε με τα εντάλματα πληρωμής του ενός δικαιούχου με άλλους να κρύβονται πίσω από ένα “ΚΛΠ” πρέπει να αλλάξει.

Τι να τα κάνω τα σλόγκαν της παράταξης σας “Προχωράμε μπροστά! Χτίζουμε το αύριο! Δημιουργούμε!…” όταν η μηχανοργάνωση της Περιφέρειας -και της χώρας- είναι του περασμένου αιώνα!

Οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια και ελευθερία στην κριτική των αιρετών πολιτικών τους.
Αν δεν μπορείτε να τους τα παρέχετε για τους δικούς σας λόγους -που σε τελική ανάλυση δεν τους ενδιαφέρουν- τότε δεν αξίζετε την ψήφο τους και θα ήταν σωστό εκ μέρους τους στις επόμενες εκλογές να σας στείλουν σπίτι σας.

Σας ευχαριστώ.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του

Το άρθρο εκφράζει τις απόψεις του συγγραφέα
iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Τσαμπίκα Μάκρα: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για την εντιμότητα, αποτελεσματικότητα, αμεσότητά του”
Τι θα ψηφίσω, του Κωστή Α. Μακρή
Εδώ το Φώς!, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.