Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πρόσωπα - Αφιερώματα

Γιώργος Χατζημάρκος Vs Τζίνας Δαβιλά: Η δίκη, η δημόσια ομολογία για το iPorta.gr ως opinion leader site και ο εκνευρισμός της ΠΝΑι, της Τζίνας Δαβιλά 

Spread the love

Η δικαστική αγωγή εναντίον μου από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο [20/9/2018] εκτυλίχθηκε σε μια θαυμάσια ακροαματική διαδικασία η οποία ξεκίνησε με είκοσι άτομα και ξεπέρασε τα εξήντα. Μάρτυρας υπεράσπισης του κου Χατζημάρκου ήταν ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κος Νίκος Παπασταματίου και ο ίδιος εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του κυρίους Άκη Δημητριάδη και Γιώργο Μαυρομάτη.

Ο μάρτυρας υπεράσπισής μου ήταν ο κος Σαράντος Μπακρυσιώρης  Διευθυντής Ξενοδοχείου και Σύμβουλος Τουρισμού και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και οι συνήγοροι υπεράσπισής μου οι κκ Γιάννης Χαρίτος και Πάνος Μπιτσαξής.

Δεν θα κρίνω την παρουσία του κου Παπασταμάτιου ως μάρτυρα, αν ήταν επαρκής ή όχι για τον Γιώργο Χατζημάρκο αλλά σίγουρα δεν ήταν εκείνη που θα ήθελα να έχω εγώ για τον εαυτό μου αν ήμουν στη θέση του Περιφερειάρχη. Αξιοπρεπέστατος κύριος, εξακολουθεί να μου συμπαθής ως παρουσία και μου έγινε ακόμα συμπαθέστερος όταν στην επίμονη ερώτηση  της κυρίας Προέδρου αν ήταν τόσο σημαντικά τα δημοσιεύματά μου στο iPorta.gr ώστε να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και να ασκήσει αγωγή εναντίον μου ο κύριος Χατζημάρκος,  ο κος Νίκος Παπασταματίου επενέλαβε στην κυρία Πρόεδρο την απάντηση ότι διευθύνω “ένα site μεγάλης απήχησης το οποίο διαμορφώνει άποψη”.

Επί του ακροατηρίου, λοιπόν, του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου καταξιώθηκε το iPorta.gr  ως διαμορφωτής άποψης, ως opinion leader, στόχος που τέθηκε εξ αρχής από το 2013 που δημιουργήσαμε αυτήν την Ανοιχτή και Φιλόξενη Πόρτα για όλους τους πολίτες που επιλέγουν να περνούν ποιοτικά τον χρόνο στο διαδίκτυο. Μετά από πεντέμισι ακριβώς χρόνια ο στόχος κατοχυρώθηκε εν μέσω μιας δύσκολης δίκης, σαν να λέμε του Δαβίδ και του Γολιάθ. Με στόχο την φίμωση μου και τον εκφοβισμό μου. Μα τόσο πολύ με φοβάστε, κύριε Χατζημάρκο;

Χάρηκα πολύ την μαχητικότητα, την ευστοχία, την οργάνωση  και την ετοιμότητα των συνηγόρων υπεράσπισης μου τους κυρίους Γιάννη Χαρίτο και Πάνο Μπιτσαξή, την πολύτιμη παρουσία της ευγενέστατης ασκούμενης δικηγόρου κας Μαριάννας Παπαδάκου. Τέλος, θαύμασα την πραότητα, την ειλικρίνεια χωρίς βερμπαλισμούς και κυρίως την συνέπεια των απαντήσεων προς στους τέσσερις δικηγόρους επί του ακροατηρίου: τον μάρτυρα υπεράσπισης μου τον κύριο Σαράντο Μπακρυσιώρη. Τον ευχαριστώ για το θάρρος του να παραστεί στην δικαστική αγωγή εναντίον μου.

Στο δια ταύτα: πάντα είχα εμπιστοσύνη στο θεσμό της  Δικαιοσύνη και κυρίως σε όλους όσοι ορκίζονται ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Αν και ήταν μια πολύ δύσκολη δίκη λόγω της σοβαρότητας που έχει ο θεσμός της θέσεως που κατέχει το πρόσωπο που την προκάλεσε, εκτυλίχτηκε σε μια έξοχη ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία, εμείς οι εναγόμενοι, νοιώσαμε ότι σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων με την αλήθεια μας και τα στοιχεία που παραθέσαμε. Αναμένοντας με αγωνία την  απόφαση της κυρίας προέδρου που θα βγει μετά από τρεις, τέσσερις, πέντε ή και παραπάνω μήνες, εμείς, εγώ τουλάχιστον  κατά την διαδικασία εμπέδωσα ότι υπήρξα συνεπής με τις αρχές μου, ως δημοσιογράφος και ως άνθρωπος. Άσκησα με συνέπεια το δημοσιογραφικό μου καθήκον, έθεσα ερωτήματα που αφορούσαν την κοινή γνώμη και ζητούσαν απεγνωσμένα απαντήσεις από τον Περιφερειαρχη Χατζημάρκο που δεν έλαβα, αντί αυτών έλαβα εξώδικα, αγωγές για την αρχή.  Ωστόσο δεν παίρνω τίποτα πίσω απ’όσα έγραψα και είπα.  Κι αναμένω την απόφαση του Δικαστηρίου.

Επίσης: Σ’έναν καυγά φταίει πάντα  ο πιο έξυπνος. Έδωσα χρόνο στον κύριο Χατζημάρκο να συνετιστεί και να αποσύρει την προσωπική του επίθεση στο πρόσωπό μου. Αντί να το κατανοήσει και να το εκμεταλλευτεί, επιτρέπει στους πολύτιμους συνεργάτες του Γραφείου τύπου της ΠΝΑι να με συκοφαντούν και να με προσβάλλουν με χαρακτηρισμούς ανεπίτρεπτους, όπως “κίτρινος τύπος” [σύνδεσμος εδώ]. Δεν με αγγίζουν οι λάσπες τους γιατί μικρή κοινωνία είμαστε και γνωριζόμαστε. Έχω μάθει να ζω στο Φως το οποίο και υπηρετώ από παιδάκι. Δεν μου αρέσει ο δρόμος των αγωγών και των μηνύσεων αλλά δεν έχω και κανένα πρόβλημα να ακολουθήσω τον δρόμο που διακαώς και με πάθος ξεκίνησε ο Γιώργος Χατζημάρκος.

Με αφορμή την ΔΙΑΥΓΕΙΑ της οποίας ο θεσμός στο συγκεκριμένο θέμα πέφτει θύμα κακοποίησης, ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του επιμένουν ότι το ένταλμα πληρωμής με ένα ΑΦΜ και έναν δικαιούχο μοιράζεται στους «και λοιπά». Από πότε επιτρέπει το ΔΙΑΥΓΕΙΑ να πληρώνει τρία διαφορετικά πρόσωπα που αποκαλεί «κλπ» και με ένα ΑΦΜ. Φοβάμαι πως στον εκνευρισμό της, η  ΠΝΑι επιχειρεί να μετατρέψει την ΔΙΑΥΓΕΙΑ σε θολούρα. Και από πότε εγώ, εσείς, όλοι μας πρέπει να γίνουμε Πυθίες για να ερμηνεύσουμε ότι είναι απόλυτα φυσικό να μισθοδοτείται κάποιος με τον όνομα «και λοιπά». Ας σπεύσουν να διορθώσουν το τρόπο που παρουσιάζουν τα στοιχεία που φαίνονται σε όλους μας.

Κύριε Χατζημάρκο, εκτίθεστε ανεπανόρθωτα. Μα σοβαρά πιστεύετε ότι θα έχετε τύχη ευνοϊκή στις επόμενες περιφερειακές εκλογές; Στην Ελλάδα ζούμε και οι πολίτες ενημερώνονται. Και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στα ΦΕΚ έχουν όλοι πρόσβαση πια. Για το πώς και πόσο πληρώνονται οι υπερωρίες, για το πότε γίνονται προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων και με πόσα χρήματα [άλλος 3.900 μηνιαίως, άλλος 11.500 ετησίως… «κλπ», «κλπ», «κλπ»…]

α) Καλείστε να ανακαλέσετε δημόσια εσείς και οι συνεργάτες του προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς εμένα. Δεν έχω ανάγκη την ανάκλησή σας, αλλοίμονο αν περίμενα από τους άλλους πόσω μάλλον από εσάς να δηλώσετε θετικές τοποθετήσεις προς εμένα. Διαθέτω περίσσευμα αυτοσεβασμού, αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης. Ανακαλέστε όμως για να περισώσετε την πληγωμένη εικόνα σας, τις επιλογές και συμπεριφορές προς το πρόσωπό μου ως αιρετού Περιφερειάρχη. Μα κυρίως ανακαλέστε για να αποκαταστήσετε το πρόσωπό σας στους ψηφοφόρους σας. Πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν οδηγήθηκε πολιτικός στις εκλογές ‘έχοντας πίσω του εκκρεμότητες με αγωγές, μηνύσεις, εξυβρίσεις σε δημοσιογράφους.

β) Ας θυμηθούμε επί τη ευκαιρία την συμπεριφορά σας το 2014 σε δημοσιογράφο της Κω, στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν στον φάκελό μου ενώπιον του δικαστηρίου [σε κείμενο και σε ηχητικό αρχείο]. Σας θυμώνει το “Στάλιν”, αλλά αποδέχεστε το “Κάστρο”!

Μήπως πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την προοπτική παραίτησης;

Εσείς ξεκινήσατε το δρόμο των αγωγών. Εγώ αναγκάζομαι να σας ακολουθήσω και επιμένω: σε έναν καυγά φταίει πάντα ο πιο έξυπνος.

γ) και κάτι τελευταίο: το iPorta.gr είναι περιοδικό ποικίλης ύλης . Όσο χώρο πήρατε στο site μας, πήρατε. Δεν θα αναλωθούμε στο γαϊτάνακι  σου’πα, μου’πες, τζιριντζάντζουλες. Δημοσιογραφικά από καιρό σε καιρό θα πρέπει να απαντάτε στα ερωτήματα που θα σας τίθενται για θέματα της αρμοδιότητά σας. Αυτό.

Τελεία και παύλα.

Το κείμενο περί δίκης γράφτηκε καθώς έχω δεχτεί αμέτρητα τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ζητούν να μάθουν την έκβαση της υπόθεσης. Τους το οφείλω.

Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Τζίνα Δαβιλά

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το Χάος και η Αρμονία (Vangelis), του Δρ Πάνου Καπώνη
Ανεμογεννήτριες στις Κυκλάδες, του Μηνά Λυριστή
Το μελλοντικό 1821, του Νότη Μαυρουδή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.