Πρόσωπα - Αφιερώματα

Για τον γλύπτη Σπύρο Ντασιώτη – Έκθεση για την “Ειρήνη” από τον δήμο Νέας Ιωνίας

Spread the love

Σάββατο. 16 Απριλίου 2022

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Στην έκθεση γλυπτών του φίλου Σπύρου Ντασιώτη . Για την Ειρήνη. Για την Ουκρανία.

Για να στοχαστούμε ότι ακόμα και μια πυρκαγιά μπορεί να γεννήσει έργα που μας δίνουν ελπίδα.

Γιατί έχω γράψει από παλιά ότι «Η συμπόνια είναι η νονά της ανθρωπιάς».

Τα συγκλονιστικά γλυπτά τού Σπυρίδωνα Ντασιώτη θα σας περιμένουν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας μέχρι τις 22 Απριλίου 2022.

Κωστής Α.Μακρής (συγγραφέας-γραφίστας)

Κωστής Μακρής


Σπύρος Ντασιώτης:  ο σπάνιος δημιουργός της σύγχρονης Ελλάδας,  το διαρκές βλέμμα στον άνθρωπο, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Ο Σπύρος Ντασιώτης ο δημιουργός του Πάρκου των Ψυχών στα αποκαΐδια της Πάρνηθας, σκαλίζει τον ανθρώπινο πόνο, αλλά και την ελπίδα στους κορμούς των δέντρων. Σκαλίζει την ζωή μας στους κορμούς των δέντρων.

Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, συμβολικά θα λέγαμε, εγκαινιάζεται η έκθεση του Σπύρου επιβεβαιώνοντας την ευαγγελική περικοπή του κατα Ιωάννην Ευαγγελίου: “Λζαρος φλος μν κεκομηται· λλ πορεομαι να ξυπνσω ατν.

[…] γ εμι νστασις κα ζω.

πιστεων ες μ, κν ποθν, ζσεται· κα πς ζν κα πιστεων ες μ ο μ ποθν ες τν αἰῶνα.”

Αυτό είναι το έργο του Σπύρου: ανάσταση ζωής!

Όσοι μοιραζόμαστε τον μόχθο, τις αγωνίες, την λύπη, την αισιοδοξία των έργων του Σπύρου Ντασιώτη, συμμεριζόμαστε ότι η ζωή θα είναι πάντα αυτή που θα νικήσει τον θάνατο, η Αγάπη και ο Σεβασμός στον συνάνθρωπο είναι η μόνη οδός για να διατηρηθούμε ζωντανοί  και αισιόδοξοι ζώντας σε έναν πλανήτη, όπου η οσμή του θανάτου μας απειλεί κάθε στιγμή αφήνοντάς μας μετέωρους και μόνους. Το υγιές πείσμα και η ατελείωτη αγάπη του γλύπτη Σπύρου Ντασιώτη έχουν εμποτίσει τα έργα του, αναδύοντας τα λόγια του Αναστημένου Χριστού προς την αιμορρούσα γυνή “Η Πίστις σου σέσωκέ σε, υπάγε εν ειρήνη” (Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο).

Το έργο του Σπύρου Ντασιώτη, το πρωτότυπο και πρωτοπόρο, ρίχνει φως στις πολλές σκιές αόρατων φαντασμάτων που μας ακολουθούν σιωπηλά και απειλητικά για πολλές δεκαετίες. Η Τέχνη του Σπύρου με βαθιά ευαισθησία και αλληλεγγύη αθόρυβα, χωρίς βεντετισμούς, μάς προσφέρει τις αρετές του αληθινού καλλιτέχνη: την μοιρασιά με σεμνότητα και αγάπη έχοντας την χαρά και το ανόθευτο βλέμμα του παιδιού.

Σπύρο, καλή επιτυχία από καρδιάς σε ό,τι κάνεις. Σ’ευχαριστώ που με τα έργα και τα κείμενα σου κρατάς την ελπίδα ζωντανή.

Πολλά συγχαρητήρια στον Δήμο Ν.Ιωνίας που επικοινωνεί την αληθινή τέχνη στου δημότες της.

Εγκάρδιες ευχές σε όλες και όλους, ώστε το Άγιο Φως της Αναστάσεως να διώξει από τις ζωές μας κάθε σκιά.

Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά,

Θεολόγος-Αρθρογράφος

16 Απριλίου 2022

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι Θεολόγος (Msc “Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο”), αρθρογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός/εκδότρια του iPorta.gr

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και γλυπτόΜπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομοΜπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ Εκδήλωση Έκθεση γλυπτών του Σπυρίδωνα Ντασιώτη Σε συνεργασία με το Δήμο Ν. Ιωνίας σας προσκαλούμε στην ανοιχτή εκδήλωση- έκθεση για την ΕΙΡΗΝΗ Το Σάββατο 16/04/2022 & ώρα 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στη Λεωφόρο Ηρακλείου 264 Ομιλητές: η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαϊδου η ηθοποιός Βερόνικα Αργέντζη & o συγγραφέας Κωστής Μακρής Διάρκεια έκθεσης έως 22/04/2022"

SHARE
RELATED POSTS
«Ησυχία παρακαλώ, κόκκινο, γράφουμε!»- Αφιέρωμα στον Γιάννη Παπαϊωάννου-Τσαρούχη
2cf6603.jpg
Το “παράτολμο” ταξίδι της Μέρκελ στην Τουρκία, της Μαρίας Καρχιλάκη
Δημήτρης Τσίκκης: ο Αντιδήμαρχος Ρόδου, που κατέχει την τέχνη του αυτοσαρκασμού, σε 42 ερωτήσεις

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.