Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική Πόρτα στον Κόσμο

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά, πατέρα;, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Spread the love

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

-Χάρυ τρέχα, μου σπάσαν΄ τα νερά.

-Μέγκαν, γλυκιά μου, είσαι σίγουρη; Θέλω να πω, είσαι απολύτως σίγουρη πως σου συνέβη αυτό που μόλις είπες, γιατί η Αγγλία έχει πολύ υγρασία και αυτό στο είχα πει απ΄ όταν σε έφερα εδώ, όχι, για να μην μου λες πως δεν σε είχα προειδοποιήσει δηλαδή…  Εντωμεταξύ το παλάτι δεν έχει καθόλου καλή μόνωση. Σκάσανε τα πατώματα, φουσκώσαν οι ταπετσαρίες…χάλια μαύρα. Αλλά την ξέρεις τώρα την γιαγιά…Ρίζες από την Σκωτία. Καβούρια. Ευτυχώς έχει στρώσει μερικά χαλιά που έχει φέρει από το εξοχικόγια να μην πουντιάσουμε. Προίκα της.

-Χάααααρυ μάι λαβ, τί δεν καταλαβαίνεις άνθρωπέ μου, γεννάωωωωω τώωωωρα…

-Όχι, εντάξει, γιατί δεν ήθελα να υπάρχει καμία παρεξήγηση, καταλαβαίνεις αγάπη μου ουά ουά. Γιατί με τα Αμερικάνικα, η αλήθεια είναι πως με μπερδεύεις καμιά φορά…και δεν μπορώ να καταλάβω αν ακριβολογείς ή πρόκειται για ακόμα  μία από αυτές τις εκφράσεις που χρησιμοποιείτε εσείς εκεί. Όπως τότε που μου είπες πως «τα σκατά χτύπησαν τον ανεμιστήρα»! Αντιλαμβάνεσαι την σύγχισή μου, λουλούδι μου εξωτικό, δεν θα ήθελα σε καμία των περιπτώσεων να ταλαιπωρηθείς ούτε εσύ ούτε ο διάδοχος.

– Χάρυ Ουίνδσορ, τσακίσου και φώναξε να μας πάνε στο μαιευτήριο γιατί θα σου αμολύσω τον διάδοχο στο χαλί της γιαγιάς σου και θα κλαίει την προίκα της όλη η Αγγλετέρα….Γεννάω σου λέωωωω.

Και εγέννησε, δόξα τον Μεγαλοδύναμο και λευτερώθηκε η πριγκίπισσα, όχι στο χαλί της Ελισάβετ ευτυχώς, ποιός θα την άκουγε μετά!  Λευτερώθηκε η Μέγκαν, λευτερωθήκαμε και μεις…Γιατί κάθε φορά που μιά γαλαζοαίματη κυοφορεί, γκαστρώνουν και τον κόσμο ολάκερο! Τί να πώ, φαίνεται θα τους έχει μείνει από τότε που είχαν τον κόσμο ολάκερο…ή νόμιζαν πως τον είχαν.

Αγοράκι το νέο βασιλόπαιδο. Ενημερωτικά το αναφέρω.  Και για όσους αναρωτιούνται, έβδομο στην σειρά διαδοχής…Αλλά μεταξύ μας, έτσι που γενοβολάει η συνηφάδα της Μέγκαν, μήτε στην δεκάδα δεν το βλέπω το νεογέννητο! Ούτε η σειρά για τα τυριά του Βασιλόπουλου να ήταν!

Αλλά και πάλι τί να το κάνεις το στέμμα; Κούραση, ορθοστασία, όλη μέρα χαιρετάς, σε προσκυνάνε, χαιρετάς , σε προσκυνάνε, όλη την ώρα  σε κοιτάνε σαν εξωγήινο και να μην μπορείς ούτε την μύξα σου να στρίψεις, που λέει ο λόγος βρε αδερφέ.  Μεγάλη σκλαβιά το στέμμα σας λέω.

Αν έχετε netflix βάλτε να δείτε το « The Crown» να δείτε τί τράβηξε αυτό το καημένο το Λιζάκι από τα μικράτα του.  Κι ακόμα τραβάει δηλαδή! Καλέ δεν θυμάστε τις προάλλες που τον βασιλικό σύζυγό, της τον στράβωσε ο ήλιος στο τιμόνι και του ΄φυγε το τζιπ κι έπεσε πάνω σε δυο λαϊκιές που πήγαιναν στον δρόμο τους αμέριμνες, αλλά πού να φανταστούν οι έρμες  πως ο χάρος βγήκε παγανιά στην Αγγλική εξοχή.   Ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς. Τον φαντάζομαι στο δικαστήριο να κλαψουρίζει σαν άλλη σωφερίνα : «Να φύγουμε Ελισάβετ μου, να πληρώσουμε και να φύγουμε, να φύγουμε». Κανονικά θα έπρεπε να βγαίνει ανακοινωθέν για τον απλό λαό. Να τους λένε τί ώρες κυκλοφορεί ο Φίλιππος να κρύβονται στα γκαράζ τους οι άνθρωποι μπας και γλιτώσει κανείς.

Πάντως ο θρόνος έχει εξασφαλιστεί…Και όλα αυτά ξεκίνησαν από μιά στριμάδα της αγγλικανικής εκκλησίας κι  από έναν τραυλό, από σπόντα, βασιλιά,  με μιά σύζυγο  που δεν την έπιανε το μάτι σου, αλλά ήταν διαόλου κάλτσα η μακαρίτισσα.  Του έκανε δυό κόρες και κανέναν γιό, αλλά  δεν στεναχωρέθηκε καθόλου. Στο σημείο αυτό πραγματικά επιτρέψατέ μου να απορήσω που στην λεβεντογένα Κρήτη μας, στεναχωριούνται τόσο πολύ όταν η νύφη τους κάνει κορίτσι και όχι… «παιδί»! Φίλοι Κρητικοί, και το κορίτσάκι παιδί είναι. Δείτε το Λιζάκι πώς τα κατάφερε! Και βασίλισσα έγινε και όλους σούζα τους έχει τόσα χρόνια!

Ο κόσμος βγάζει λεφτά παίζοντας στο στοίχημα πόσους πρωθυπουργούς θα ορκίσει, πόσα χρόνια θα ζήσει ακόμα και πότε θα αποφασίσει να βάλει κεντρική θέρμανση στο παλάτι.

Τώρα βέβαια το νέο στοίχημα είναι τίνος θα μοιάζει το  νεογέννητο  του Χάρυ και της Μέγκαν, για ευνόητους λόγους και φυσικά τί όνομα θα του δώσουν. Φανταστείτε να πατήσει πόδι η λεχώνα και να θέλει να βαφτίσουν το παιδί Τομ, από τον μπαμπά της!

Αν και όλα αυτά τα έχει ξεπεράσει πια η δυναστεία.  Χίλιοι καλοί χωράνε. Αχ,  καημένε Εδουάρδε, θα τρίζουν τα κόκαλά σου που έχασες το στέμμα τζάμπα και βερεσέ! Σου έμεινε βέβαια το κορίτσι και ο τίτλος του πιό ερωτευμένου ανθρώπου στον κόσμο, οπότε χαλάλι!

Και σε έναν κόσμο που εκατοντάδες παιδιά πεθαίνουν από την πείνα κάθε μέρα, άλλα τόσα εξαφανίζονται, βασανίζονται και κακοποιούνται, εμείς θα ασχολούμαστε με το όνομα και το χρώμα ενός ακόμα βασιλόπαιδου που ήρθε για να εξασφαλίσει την συνέχεια ενός παντελώς αχρείαστου και άχρηστου θεσμού, να μεγαλώσει το οικογενειακό δέντρο μιας οικογένειας που κάποτε κάποιοι πίστευαν πως επέλεξε ο Θεός ο ίδιος  και να συμπληρώσει μιά οικογενειακή φωτογραφία στην οποία βεβαίως υπάρχει μιά ροή, μιά κινητικότητα, ένα σύστημα ρολόι, που λένε και στο βόλεϊ… γιατί κάθε φορά που η πριγκίπισσα Κέητ έχει καθυστέρηση όλοι πάνε μιά καρέκλα πιό πίσω!

Χαμογελάστε παρακαλώ!

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το σταυροδρόμι της Τουρκίας και οι προκλήσεις για την Ελλάδα, του Αντιναύαρχου ε.α. Αλέξανδρου Διακόπουλου
manosstefanidis2.jpg
Η αβάσταχτη γοητεία του τέλματος, του Μάνου Στεφανίδη
Μεγάλη Παρασκευή στο Αγρινίο το 1944 (Δεν ξεχνώ !!!), του Δρ Πάνου Καπώνη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.