Ανοιχτή πόρτα

“Ανοιχτή Πόρτα, Ανοιχτή Σκέψη”: το σκυλάκι της κυρίας

Spread the love

«Για μια γυναίκα είναι πολύ καλύτερο να υπακούει σ’ έναν άντρα με ταλέντο, παρά να τραβάει από τη μύτη έναν ηλίθιο» Ονορέ Ντε Μπαλζάκ.

Ορθόν, αλλά ποια γυναίκα θα επιλέξει να τραβά από την μύτη τον ηλίθιο; Αυτή που επιβεβαιώνεται ως προσωπικότητα – ή τουλάχιστον νομίζει πως επιβεβαιώνεται – αν τραβά από την μύτη έναν άνδρα. Τι κι αν είναι εντελώς προσβλητικό για μια γυναίκα να συνοδεύεται από έναν τέτοιου ποιόντος άνδρα. Σημασία για αυτήν έχει να νοιώθει ισχυρή. Να έχει μια μορφή εξουσίας. Να βαυκαλίζεται πως η ίδια αξίζει, γιατί ένας ανόητος της έχει παραδοθεί και τον σέρνει.


Ξέρεις πόσες γενιές γυναικών γαλουχήθηκαν έτσι; Φαντάζεσαι πόσες γενιές γυναικών εξακολούθησαν το ίδιο τροπάρι; Και πόσες σήμερα, τώρα που μιλάμε, ανατρέφουν έτσι τις κόρες τους; “έχε τον στο βρακί σου και όλα είναι καλά”. Σιχαμένο σλόγκαν δεκαετιών, αιώνων και τελειωμό δεν έχει. Όλες οι ηλίθιες θέλουν να εξουσιάζουν. Από τον σκύλο τους μέχρι τον σύντροφό τους. Και δεν κατάλαβαν οι ανόητες πως τον πρώτο που προσβάλλουν ανεπανόρθωτα είναι τον ίδιο τους τον εαυτό, που καταδέχεται να κουβαλά ένα άβουλο πλάσμα σαν ουρά από πίσω τους.


Η κυρία εξουσία. Σε πολιτείες, χωριά, κοινοβούλια, οικογένειες και σχέσεις. Θλιβερή πρωταγωνίστρια. Και η ψευδαίσθηση πως η ζωή μετριέται με γυναικουλίστικες κουτοπονηριές. Φορώντας φορέματα ή παντελόνια. Σκληρά όσα σου λέω; Ρίξε μια ματιά γύρω σου στο πώς μεγαλώνουν οι μανάδες τις κόρες τους. Και θα καταλάβεις, αν δεν το΄χεις ήδη παρατηρήσει. 

Τζίνα Δαβιλάεπικοινωνείστε: gina.iporta@gmail.com

SHARE
RELATED POSTS
Τα παιδιά του Καρατζαφέρη στην εξουσία! , του Μάνου Στεφανίδη
Εκδήλωση με θέμα την «Ενεργειακή Αυτάρκεια Νησιών και Ηλεκτροκίνηση: Η περίπτωση της Ρόδου»-Στις 5.4.2019
Το κεντροαριστερό μίξερ, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.