Αθλητικά/Αθλητισμό

Γιατί φοβήθηκε ο Κωστένογλου;, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Μετά την πολύ καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού –παρά την ήττα- στον αγώνα με την Μπάγερν, οι οπαδοί, που γέμισαν εκ νέου το «Καραϊσκάκης» περίμεναν χθες πολύ καλή απόδοση στο ντέρμπι με ΑΕΚ Δεν! Εντούτοις, οι Πειραιώτες βγήκαν νικητές χάρη στα απίστευτα λάθη των αμυντικών της ΑΕΚ και εδώ υπάρχουν δύο παρατηρήσεις στα όσα ήδη διαβάσατε. Πρώτη, από για την τοποθέτηση του πιτσιρικά αριστερού αμυντικού του Ολυμπιακού Τσιμίκα, τον οποίο επέλεξε ο ρεπόρτερ προκειμένου να μιλήσει στην τηλεόραση της ΕΡΤ μετά τον αγώνα:

«Με την Μπάγερν παίξαμε πολύ καλά και χάσαμε. Σήμερα δεν είμαστε τόσο καλοί αλλά νικήσαμε. Αυτό μετράει», είπε ο μικρός και να το κρατήσουμε διότι περιείχε απλότητα με ειλικρίνεια και δεν ήταν μπλα μπλα με φιοριτούρες που συνηθίσουν οι παίκτες. Δεύτερη παρατήρηση, αφορά την τοποθέτηση του συμπαθούς για την σοβαρότητά του, το πάντα προσεγμπένο του ντύσιμο και –όπως ακούγεται- για την εργατικότητά του, Νίκου Κωστένογλου. Μίλησε γενικά και αόριστα προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ήττα, όμως απέφυγε να ακουμπήσει το «δάχτυλο» πάνω στην «πληγή». Που ήταν οι απανωτές αμυντικές γκάφες της ομάδας του να μαρκάρουν τον μεσοεπιθετικό του «Θρύλου»  Καμαρά. Τρεις φορές βρέθηκε –καρμπόν- μόνος του να κάνει ό,τι θέλει με τη μπάλα, την τρίτη πέτυχε εξαιρετικό γκολ (το δεύτερο), ενώ τρεις αμυντικοί έσπευδαν να μαρκάρουν εκείνον που ετοιμαζόταν να πασάρει. Προφανώς δεν εμπιστεύονταν ο ένας τον άλλο!! Η συχνότητα αυτού του λάθους, χρεώνεται στον κόουτς, διότι δεν έκανε το παραμικρό ώστε να αποσοβήσει τον φανερό κίνδυνο.

Και δυο λόγια για τον άξιο λύπης αγωνιστικά, Παναθηναϊκό. Επειδή επί μία εβδομάδα σηκώθηκε πολύ (και μάλλον υπερβολικά) θέμα Χατζηγιοβάννη, επειδή ο νεαρός σκόραρε στον προηγούμενο αγώνα, αναρωτιέμαι τι θα μπορούσαν ‘αραγε να προσφέρουν τα ΜΜΕ στην καταπληκτική ομάδα που έχει δημιουργηθεί στην ΑΕ Λάρισα από τον ταλαντούχο Γρηγορίου και τον ήρεμο Κούγια. Δυστυχώς, αμέσως μετά την σπουδαία και δίκαιη νίκη των Θεσσαλών στο ΟΑΚΑ, άρχισαν κατ’ αποκλειστικότητα τα «μνημόσυνα» για την ήττα του Παναθηναϊκού, κάτι εξαιρετικά ενοχλητικό για την νοημοσύνη του μέσου Έλληνα φιλάθλου. Ξέρετε γιατί; Διότι ο σημερινός Παναθηναϊκός δικαίως δεν μπορεί να παρακολουθήσει αντιπάλους του που είναι καλύτερα οργανωμένοι (όπως ΑΕΛ, ΟΦΗ, Ξάνθη κλπ.) πολύ περισσότερο τους κορυφαίους της  βαθμολογίας, οι χρηματοδότες των οποίων έχουν ξοδέψει πολλά εκατομμύρια. Τόσα που δεν μπορεί να ονειρευτεί ούτε στα καλύτερα ποδοσφαιρικά του όνειρα ο καναλάρχης της λεωφόρου Ποσειδώνος (με Φαληρέως γωνία…)

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author
iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Όσα πήρε ο άνεμος, του Γιώργου Αρκουλή
Γιώργος Αρκουλής
Κωμωδία ή δράμα; Διαλέχτε!, του Γιώργου Αρκουλή
Παπαρδέλες…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.