Αθλητικά/Αθλητισμό Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Ναδάλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Spread the love

Μπορεί να έχασε, όμως το μέλλον τού ανήκει. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ από τον μεγάλο Ράφα Ναδάλ στη «Rob Laver Arena» και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αυστραλιανού όπεν, με τον Ισπανό να προκρίνεται πανηγυρικά στον τελικό του πρώτου γκραν σλαμ της χρονιάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε να κοιτάξει στα μάτια τον Ισπανό, Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως ο Ναδάλ μπήκε αποφασισμένος και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον 20χρονο Τσιτσιπά, φτάνοντας στην εμφατική νίκη με 6-2, 6-4 και 6-0. Με δυνατό σερβίς και μπρέικ, όποτε βρήκε την ευκαιρία, ο 32χρονος Ναδάλ «καθάρισε» εύκολα τον ημιτελικό και πλέον περιμένει τον νικητή της συνάντησης Τζόκοβιτς-Πούιγ, όπου θα διεκδικήσει τον 18ο τίτλο του σε γκραν σλαμ.

Βέβαια, η σημερινή ήττα του Τσιτσιπά είναι μόλις η αρχή, καθώς το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό. Ήδη ο νεαρός έχει γίνει ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών και βρίσκεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μια ανάσα από την πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε χωρίς άγχος το παιχνίδι και με αποφασιστικό τρόπο κέρδισε το πρώτο γκέιμ, ενώ ο Ναδάλ ισοφάρισε σε 1-1 με αβίαστο λάθος από τον Έλληνα. Η πίεση του Ισπανού στο τρίτο γκέιμ τον έφερε σε θέση μπρέικ πόιντ και έτσι ο Ναδάλ προηγήθηκε, ενώ συνέχισε με love service game (σ.σ. κερδισμένο γκέιμ χωρίς να πάρει ο αντίπαλος πόντο) για το 3-1. Ο Τσιτσιπάς έπειτα από τρία χαμένα παιχνίδια απάντησε με δικό του love service game και μείωσε σε 3-2, όμως ο Ναδάλ αύξησε εκ νέου το προβάδισμά του. Ακόμη ένα μπρέικ ήρθε για τον Ισπανό, ο οποίος κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ στο πρώτο μέρος του αγώνα (5-2) και κατέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες το πρώτο σετ. Χωρίς να χάσει πόντο ο Τσιτσιπάς κέρδισε το πρώτο γκέιμ στο δεύτερο σετ, ενώ ο Ναδάλ κράτησε το σερβίς του και ισοφάρισε σε 1-1. Το 2-1 για τον Στέφανο ήρθε με δύο αποφασιστικούς winner στη γραμμή, με τον Ναδάλ να ισοφαρίζει σε 2-2 και στο πέμπτο σετ να φτάνει σε τριπλό μπρέικ πόιντ. Ο Στέφανος όχι μόνο έσβησε το πλεονέκτημα του αντιπάλου του, αλλά με άσο κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του και να προηγηθεί 3-2. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Ναδάλ ισοφάρισε 3-3. Μόλις ένα λεπτό χρειάστηκε ο Τσιτσιπάς για να φτάσει στο τέταρτο νικηφόρο γκέιμ στο δεύτερο σετ και με δύο άσους ανέκτησε τα ηνία (4-3), ωστόσο ο Ναδάλ με συγκέντρωση έδειξε πως στο σερβίς του είναι ανίκητος (4-4). Με το πρώτο μπρέικ ο Ισπανός βρέθηκε σε θέση να σερβίρει για το σετ, με αποτέλεσμα να φτάσει στο 2-0.

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το τρίτο σετ, καθώς μόλις στο πρώτο γκέιμ ο Ναδάλ πέτυχε μπρέικ και συνέχισε να κυριαρχεί στο κορτ. Το 2-0 ήταν φυσικό επακόλουθο, με τον Τσιτσιπά να προσπαθεί να βρει απαντήσεις για να επιστρέψει στο ματς. Ο Ναδάλ δεν επέτρεψε να αμφισβητηθεί η κυριαρχία του και μετέτρεψε τον επίλογο του ματς σε υπόθεση για έναν ρόλο. Με νέο μπρέικ κέρδισε το τρίτο γκέιμ, υπερασπίστηκε το σερβίς του, ενώ πανηγύρισε και τρίτο μπρέικ στο σετ. Το ματς έκλεισε με τον Ναδάλ να φτάνει πανηγυρικά στο 6-0.

SHARE
RELATED POSTS
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ανακοίνωση για τη σύλληψη της Τζίνας Δαβιλά
Παύλος Γερουλάνος: “Χτίζουμε από τη βάση. Υπερκομματική η προσπάθειά μας”
Οι Νόμοι και τα μιασμένα ρούχα του αυτοκράτορα, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.