ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Από πόρους του Δήμου Ρόδου η ανακατασκευή πεζοδρομίων της πόλης σε κεντρικά σημεία

Μεγάλη παρέμβαση του Δήμου Ρόδου, για την κατασκευή και ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε  δέκα κεντρικές  οδούς  της  πόλης.

Τη σχετική σύμβαση προϋπολογισμού 400.000 ευρώ υπέγραψε ο Δήμαρχος, που αφορά παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια μήκους 2,7  χιλιομέτρων.

Από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου ξεκινά την προσεχή Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου η μεγάλη παρέμβαση του Δήμου Ρόδου – Β΄ φάση – για  την κατασκευή, ανακατασκευή και διαμόρφωση των πεζοδρομίων σε δέκα κεντρικές οδούς της πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους.

Αναλυτικότερα την  Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος  και ο ανάδοχος εργολάβος Κορκίδας Γ. Ανδρέας υπέγραψαν τη σύμβαση έργου «Κατασκευή και ανακατασκευή πεζοδρομίων πόλεως Ρόδου», που μεταξύ άλλων προβλέπει την κατασκευή και ανακατασκευή φθαρμένων τμημάτων πεζοδρομίων και την μερική ή ολική αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού των πεζοδρομίων, με την πρόβλεψη χρήσης από ΑΜΕΑ με τη διαμόρφωση ειδικών ραμπών,  προκειμένου να γίνουν λειτουργικά και ασφαλή για την κυκλοφορία των πεζών.   Συνολικά θα γίνουν παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια μήκους 2,7 χιλιομέτρων.

Α)  Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του έργου που εκπόνησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ρόδου προβλέπεται η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στις ακόλουθες οδούς

Τμήμα της οδού Γρίβα από Δηλμπεράκη έως Νικηφόρου Μανδηλαρά και από Αλεξάνδρου Διάκου έως 28ης Οκτωβρίου. Επιπλέον προβλέπεται η ανακατασκευή τμήματος  της οδού Λέοντος από 28ης Οκτωβρίου έως Κρήτης και επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου από Νικηφόρου Μανδηλαρά έως Γεωργίου Παπανικολάου

Τμήμα της οδού Καναδά από Ερνεστ Μπέβιν έως Αυστραλίας.

Τμήμα της οδού Κορδιγκτώνος από Αθηναγόρα έως Μαυρογένους και από Δαμασκηνού έως Αρ. Θεοχάρη

Τμήμα της οδούς Ι. Δενδρινού από Γρηγορίου Ε έως Μητροπόλεως και τμήμα της οδού Γρηγορίου Ε΄ από Ι. Δενδρινού έως επτά Βαγιές

Β) Αποκαταστάσεις μικρής κλίμακας σε φθαρμένα πεζοδρόμια θα εκτελεστούν 1) στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του Δημαρχείου και 2) σε τμήμα της οδού Κρήτης, καθώς και σε άλλα σημεία που κρίθηκαν αναγκαία κατόπιν υπόδειξης της υπηρεσίας.

Γ) Επιπλέον σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, προβλέπεται η μερική και σε περιπτώσεις η ολική αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού (σωληνώσεις, καλώδια , ιστοί , φωτιστικά σώματα )σε τμήματα των πεζοδρομίων που ανακατασκευάζονται.

Η ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών ορίζεται κατ εκτίμηση του εργολάβου σε 100 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά τη διάρκειά της εκτέλεσης των εργασιών, θα εκδοθεί αναλυτική νέα ανακοίνωση, καθώς ταυτόχρονα εκτελείται στο κέντρο της πόλης ένα ακόμη έργο του Δήμου Ρόδου, που αφορά την αντικατάσταση και τοποθέτηση νέων κυβόλιθων σε κεντρικές οδού, ενώ σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται και οι εργασίες υπογειοποίησης   των καλωδίων της ΔΕΗ, επί της οδού Αμερικής.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος Ρόδου έκανε τις ακόλουθες  δηλώσεις:     «Επισπεύδουμε τις παρεμβάσεις στις πολυσύχναστες και τουριστικές περιοχές της πόλης , αφού είμαστε όμηροι γραφειοκρατικών διαδικασιών που καθυστερούν την εκτέλεση δημοπρατημένων έργων. Άμεσα θα ξεκινήσουν οι ασφαλτοστρώσεις στην πόλη και σε όλες τις κοινότητες.  Τους επόμενους μήνες, αλλά και τον  επόμενο χρόνο θα εκτελεστούν  συνολικά στην πόλη και τα χωριά 75 νέα έργα, που έχουν ήδη δημοπρατηθεί και έπεται η συνέχεια με το τεχνικό πρόγραμμα του 2019».

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ιωάννης Μάζης: Ένας πατριώτης απ’ τα παλιά, του Πάνου Βενέρη
14632536_10153966077892844_1753843094_o.jpg
«Η Ρόδος για τη Ζωή 2017»: Περπάτημα κατά του καρκίνου – Μήνυμα Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου
Πρωτοπόρος ο Δήμος Ρόδου πανελλαδικά: κομποστοποίηση (μετατροπή σκουπιδιών σε λίπασμα) επί πέντε στην πόλη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.