Βιβλίο ΕΥ ΖΗΝ

Απονομή βραβείων 5ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού στις 24.11.2018

Spread the love

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, σας καλούν στην τελετή απονομής των βραβείων του 5ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου από τις 11πμ στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, με την αιγίδα της διοργάνωσης Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων.

Το θέμα του 5ου Μαθητικού Διαγωνισμού ήταν ο μαγευτικός κόσμος των εικόνων των σχολικών βιβλίων (τα εξώφυλλα και οι εικονογραφήσεις στο εσωτερικό των βιβλίων). Οι εικόνες χρησιμοποιήθηκαν ως ερεθίσματα για την παραγωγή κινηματογραφικών αφηγήσεων, comics, animation,  λεκτικών αφηγήσεων (δημιουργική γραφή), ραδιοφωνικών εκπομπών, φωτο-ιστοριών, εικαστικών εικόνων.

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Ειδικά και Επαγγελματικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια έλαβαν και αυτό τον χρόνο μέρος στον Διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών. Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο άλλοτε με χιούμορ μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό τους και στους δασκάλους τους.

Από τη Νέα Υόρκη και το Κάιρο μέχρι τη Κρήτη και τη Κατερίνη, από τις Σέρρες μέχρι τη Ρόδο, από τη Ξάνθη μέχρι τη Σπάρτη, την Αθήνα, το Βελβεντό,  το Κορδελιό, την Άνδρο, την Εύβοια, τη Σάμο, τον Βόλο, την Πάτρα κι άλλες γωνιές της Ελλάδας οι μαθητές έδειξαν ταλέντο και ευαισθησία. Πολλές από τις ταινίες θα μπορoύσαν να σταθούν ακόμη και σε μεγάλα φεστιβάλ!

Θα έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να τους βραβεύσουμε για τις δημιουργίες τους, αλλά και να γνωρίσουμε από κοντά όλα αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον της Ελλάδας!

Στην Επιτροπή Κρίσης του Διαγωνισμού συμμετείχαν:

Σοφία Παπαδημητρίου Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, ΥΠΠΕΘ

Βασίλης Σουλικιάς, Στέλεχος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, ΥΠΠΕΘ

Άλκηστις Πουλοπούλου, Στέλεχος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, ΥΠΠΕΘ

Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή, Πρόεδρος Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Κώστας Στοφόρος, συγγραφέας -δημοσιογράφος -συνεργάτης Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

 Στην Τιμητική Επιτροπή μετέχουν:

Η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά  -Κατά τη διάρκεια της Τελετής Βράβευσης η κ. Βαρελλά θα τιμηθεί για το συνολικό της έργο

Ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων -Κατά τη διάρκεια της Τελετής Βράβευσης ο κ. Κοντολέων θα τιμηθεί για τα 40 χρόνια συγγραφικής του παρουσίας

Η εικονογράφος και συγγραφέας Πέγκυ Φούρκα

Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23) θα λειτουργεί έκθεση με έργα των μαθητών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
ΡΕΚΒΙΕΜ, Η τριλογία της Αθήνας [της Έρσης Σεϊρλή]: Το βιβλίο που διάβασα, του Κωστή Α.Μακρή
Ανάδρομος Ερμής στο Ζυγό: Το Σύμπαν μας ρίχνει γέφυρες επικοινωνίας, της Σμάρως Σωτηράκη
Άγιος Διομήδης: αποκεφαλίστηκε νεκρός για την αφιλοκερδή ίαση των ασθενών στο όνομα του Χριστού – 16 Αυγούστου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.