Βιβλίο

Αλήθειες, του Νίκου Βασιλειάδη

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος

Όταν ο Νιλ Αρμστρονγκ και ο Μπαζ Ολντριν εκπαιδεύονταν για την αποστολή Apollo 11 σε μια έρημο στις Δυτικές ΗΠΑ, συνάντησαν τυχαία έναν γηραιό αυτόχθονα Αμερικανό η φυλή του οποίου ζούσε για αιώνες στην περιοχή. Ο ηλικιωμένος “ινδιάνος” τους ρώτησε τι κάνουν εκεί στη μέση του πουθενά. Οι δύο αστροναύτες της NASA του εξήγησαν ότι προετοιμάζονται να πάνε για πρώτη φορά στη Σελήνη. Όταν ο γέροντας το άκουσε αυτό, έκατσε λίγο σιωπηλός για να σκεφτεί.

Μετά από λίγα λεπτά σκέψης, ζήτησε από τους δύο άντρες αν μπορούν να του κάνουν μια χάρη. “Τι θέλεις;” αποκριθήκαν. “Οι άνθρωποι της φυλής μου πιστεύουν ότι στη Σελήνη ζουν ιερά πνεύματα. Θα ήθελα να τους μεταφέρετε ένα μήνυμα εκ μέρους του λαού μου. Ο άντρας μουρμούρισε κάτι στην γλώσσα του και ζήτησε από τους αστροναύτες να το επαναλάβουν μέχρι να το απομνημονεύσουν σωστά. “Τι σημαίνει;” ρώτησαν αυτοί. “Δεν μπορώ να σας πω, είναι μυστικό” απάντησε ο γέροντας.

Όταν γύρισαν στη βάση τους, οι δύο αστροναύτες έψαξαν μέχρι που βρήκαν κάποιον που να ξέρει τη γλώσσα της φυλής για να τους μεταφράσει το μυστηριώδες μήνυμα που θα μεταφέρουν στη Σελήνη. Τελικά βρήκαν έναν και του επανέλαβαν αυτά που είχαν απομνημονεύσει. Πλάνταξε τότε στα γέλια ο μεταφραστής όταν άκουσε το μήνυμα. Οι δύο αστροναύτες προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν και τον ρώτησαν τι συμβαίνει επιτέλους. Εκείνος τους εξήγησε ότι η πρόταση που είχαν απομνημονεύσει για να μεταφέρουν ως μήνυμα στη Σελήνη έλεγε: “Μην πιστέψετε ούτε λέξη από ό,τι σας πουν αυτοί οι άνθρωποι. Έχουν έρθει για να κλέψουν τη γη σας”

Από το βιβλίο του HARARI YUVAL-NOAH. Sapiens. (Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου).

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, Τόμος Β: 1974-2016» του Αλέξη Παπαχελά  στις 11 Νοεμβρίου στα βιβλιοπωλεία
Kostis A. Makris
“Δυο ψυχές κι ένα αστέρι”, του Γιάννη Σκαρίμπα, 1933 [Ένα σπάνιο, θαυμάσιο, άγνωστο κείμενο του Σκαρίμπα], του Κωστή Α. Μακρή
“Κακά ξεμπερδέματα θα έχει ο δύστυχος. Και το ξέρει κι ο ίδιος….”, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.