Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Αθηνά Ωνάση: η «χρυσή», μελαγχολική κληρονόμος, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Spread the love

 

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου

Η μοναδική κληρονόμος του μεγιστάνα «Βασιλιά Μίδα» Αριστοτέλη Ωνάση, κόρη της μονάκριβης κόρης του Χριστίνας και του Γάλλου επιχειρηματία Τιερί Ρουσσέλ (τέταρτου κατά σειρά συζύγου της), Αθηνά-Ελένη, γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1985, στο Neuilly-sur-Seine της Γαλλίας. Ο Ήλιος της άρχισε να λάμπει στο αέρινο και ανεξάρτητο ζώδιο του Υδροχόου, στον 3ο Οίκο, το σπίτι της επικοινωνίας και της λογικής. Με τον πλανήτη των μαθημάτων και εμποδίων στην ζωή Κρόνο, στον 1ο οίκο, το σπίτι της αυτοεξέλιξης και των προσωπικών εμπειριών, το πεπρωμένο της ήταν κατά κάποιο τρόπο «γραφτό» να είναι δύσκολο, όπως και η ψυχοσύνθεσή της… Το τετράγωνο μεταξύ Ήλιου και Σελήνης κάνει λόγο για οικογενειακά προβλήματα και έντονες αντιθέσεις μεταξύ καρδιάς και μυαλού. Φαίνεται να είναι κυκλοθυμική, να πάσχει από κρίσης ταυτότητας και αψυχολόγητα συναισθηματικά ξεσπάσματα, μέχρι και κατάθλιψη.

Όταν η μητέρα της Χριστίνα χώρισε το 1988 από τον Τιερί Ρουσσέλ, το χτύπημα της μοίρας είθε να είναι άσχημο για την μικρή Αθηνά. Η μητέρα της βρέθηκε νεκρή, από καρδιακή προσβολή, στο μπάνιο της στο Μπουένος Άιρες. Η Αθηνά ωρίμασε «απότομα».

Με Ωροσκόπο στο μυστικοπαθές ζώδιο του Σκορπιού, η σχεδόν αψυχολόγητη προσωπικότητά της δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια για να την κατανοήσουμε πραγματικά. Όλα κρύβονται στο βάθος, όλα είναι καλά κρυμμένα. Ο δύσκολος και καχύποπτος Κρόνος της, αλλά και ο «έντονος» πλανήτης Πλούτωνας στον Σκορπιό στον 12ο οίκο, είναι ένας σκοτεινός συνδυασμός, που κρύβει σκάνδαλα, δυσκολίες και μυστικά παιχνίδια εξουσίας. Η αντίθεση μεταξύ Σελήνης και Πλούτωνα δηλώνει τα άκρα: «όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου». Η Αθηνά φαίνεται πως ανασυντάσσει τις δυνάμεις της καλύτερα στην απομόνωση, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που τόσο την κυνηγά, σε όλη της την ζωή.

Ο επικοινωνιακός πλανήτης Ερμής σχηματίζει αρμονικές όψεις με την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Δία και τον Κρόνο, κάτι που της χαρίζει απλόχερα ταλέντο στην επικοινωνία, λογική, στρατηγική σκέψη, δίψα για γνώση, φιλοσοφικά ενδιαφέροντα, γοητεία και καλλιτεχνικό ταλέντο, ίσως συγγραφικό.

Η μικρή Αθηνά μεγάλωσε σε ένα σταθερό περιβάλλον, μαζί με την μητριά της Γκάμπι και τα τρία παιδιά της. Όταν έκλεισε τα 17 πήγε στις Βρυξέλλες για να ασχοληθεί με την μεγάλη της αγάπη, την ιππασία. Με τον μαχητικό πλανήτη Άρη στους ευαίσθητους Ιχθύες, στον 4ο οίκο, το σπίτι της οικογένειας και της πατρίδας, φαίνεται πως είναι πάντα σε εγρήγορση έτσι ώστε να δώσει τις μάχες που χρειάζεται για να προστατέψει την οικογένειά της, το εκάστοτε «σπίτι» της. Είναι μια «ήρεμη» δύναμη, που δεν της αρέσει να έρχεται σε αντιμαχίες, αφού είναι αρκετά ευαίσθητη και αποζητά την απόλυτη γαλήνη.

Ο Πλανήτης του εσωτερικού παιδιού, η Σελήνη, βρίσκεται στο σταθερό ζώδιο του Ταύρου στον 3ο Οίκο. Σαν παιδί, η Αθηνά ήταν μάλλον ένα ήσυχο πλάσμα, εύκολα ευχαριστημένο, με μια ιδιαίτερη σχέση με την μητέρα της και αργότερα με την μητριά της, σύμφωνα και με αρκετά δημοσιεύματα. Έχει ένα φυσικό ταλέντο να μπορεί να προσαρμόζεται παντού και φαίνεται να της αρέσει να μαθαίνει καινούργια πράγματα.

Η ερωτική και αισθησιακή Αφροδίτη βρίσκεται στο εσωστρεφές ζώδιο των Ιχθύων στον 4ο οίκο. Η Αθηνά πιστεύει στον απόλυτο, παραμυθένιο έρωτα και της αρέσει να φτιάχνει το σπιτικό της έτσι, ώστε να μοιάζει με «ερωτική φωλιά». Πιστεύει στην απόλυτη αγάπη και είναι σίγουρα έτοιμη να δοθεί ολοκληρωτικά στον σύντροφο που θα επιλέξει δίπλα της, αλλά και να πληγωθεί ανεπανόρθωτα, καθώς μπορεί να αποτελέσει το εύκολο θύμα στην σχέση, αδύνατον να ξεχωρίσει το ψέμα από την πραγματικότητα. Όταν γνώρισε τον Αλβάρο Αλφόνσο Ντε Μιράντα Νέτο, πριν ακόμη ενηλικιωθεί στα 17 της, ένιωσε πως γνώρισε τον άνδρα των ονείρων της. Αυτός ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Δεν είναι λίγες οι φωτογραφίες που δείχνουν το ζευγάρι να δείχνει δημόσια τα συναισθήματά του. Η Αθηνά ακτινοβολεί δίπλα του, έτσι ακριβώς όπως έλαμπε και την ημέρα του γάμου τους το 2005 σε ένα προάστιο του Σάο Πάολο. Έτσι ιδανικός όπως φάνταζε αυτός ο 11 χρόνια γάμος, τόσο ξαφνική ήταν και η είδηση του οριστικού χωρισμού τους πριν από λίγες ημέρες. Το σημείωμα που άφησε η Σιμπέλ, πρώην γυναίκα του Αλβάρο και μητέρα της μικρής Βίβιαν,κορίτσι που μεγάλωνε τα τελευταία χρόνια η Αθηνά, πριν αυτοκτονήσει, είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Τα λόγια της αφήνουν πολλά υπονοούμενα για την πραγματική ταυτότητα του άνδρα με τα πολλά πρόσωπα: «Μια μέρα όταν ο Θεός σας συγχωρέσει εσένα και την Αθηνά, γι’ αυτό που έκανες σε εμένα και το παιδί, τότε θα νιώσεις καλύτερα. Λυπάμαι Αθηνά, δεν πρόκειται ποτέ να γνωρίσεις την αληθινή αγάπη.»

Ο Βόρειος δεσμός, όψη που ευθύνεται για τα καρμικά μαθήματα ζωής, βρίσκεται στον 7ο οίκο, το σπίτι των σχέσεων. Φαίνεται πως το θέμα της συντροφικότητας αποτελεί ένα δύσκολο κεφάλαιο για την Αθηνά Ωνάση. Η αντίθεση μεταξύ της ανάγκης για αρμονία και ισορροπία, καθώς και της αυτοεξέλιξης μέσα σε μια σχέση, είναι θέματα που έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια και θα την απασχολούν πάντα στην ζωή της. Η Αθηνά ωριμάζοντας θα πρέπει να μάθει να δείχνει εμπιστοσύνη, κατανόηση στην σχέση και να μην γίνεται εγωκεντρική, μια τάση που μπορεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα.

Το σίγουρο είναι πως η Αθηνά Ωνάση βρίσκει την ολοκλήρωσή της μέσα στην «οικογένεια», αυτή που θα επιλέξει να φτιάξει, αυτή που θα θεωρήσει δική της και αυτό είναι κάτι που περνάει απόλυτη κρίση αυτή την περίοδο. Το ψυχολογικό της προφίλ μπορεί να δείχνει ένα πολύ ευαίσθητο και εσωστρεφές άτομο, αλλά δεν παύει να είναι φιλόδοξη και να έχει κληρονομήσει τελικά την στόφα του «ηγέτη» αρκεί να πιστέψει στον εαυτό της. Τότε, δεν έχει να φοβηθεί πραγματικά τίποτα…

 

athinafilhote.jpg

e122d495-2a44-4132-9719-82edd7444dc3.jpgc81280c6-dcdd-4bf7-b8b4-5fbc93cf1b5b.jpg2a359413-3240-4687-bfcd-72b7616b166b.jpgddd0eef1-a663-4c3f-8115-ae8c087742ed.jpg

 

11421820_1597416177164757_2094688586_n.jpg

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Alexandra Karakopoulou - Zisser
Άνγκελα Μέρκελ: η ιντιβιντουαλίστρια, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Μια έντονη Πανσέληνος, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Νέα Σελήνη – Νέο ξεκίνημα, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.