Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Κλίντον vs Τραμπ: Τιτανομαχία, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Alexandra Karakopoulou - Zisser
Spread the love

Alexandra Karakopoulou - Zisser

 

 

 

 

 

 

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ

 

 

 

 

 

151222_DX_Clinton-Praise.jpg.CROP.promo-xlarge2.jpg

 

 Τα θαύματα της Μέλισσας

Πατήστε τον σύνδεσμο

 1464161061.png

 

 

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας Σκορπιός με έναν Δίδυμο; Τι μπορεί να ενώνει την τύχη των δυο πιο συζητημένων πολιτικών προσωπικοτήτων της Αμερικής των τελευταίων χρόνων; Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για δυο πολύ δυναμικούς και ιδιαίτερους χαρακτήρες, οι οποίοι ότι και να επέλεγαν να κάνουν στην ζωή τους, σίγουρα θα απασχολούσαν τα κοινά.

Η Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον γεννήθηκε στις 26 του Οκτώβρη το 1947, στο πολύκροτο Σικάγο της Αμερικής. Είναι το πρώτο από τα τρία παιδιά (δυο αγόρια) συνολικά, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Κολέγιο Wellesley και συνέχισε να φοιτά στο ξακουστό Γέιλ, νομική. Το 1971 γνώρισε εκεί τον επίσης φοιτητή και μελλοντικό της σύζυγο Μπίλ Κλίντον. Ο Ήλιος έλαμπε στο μυστικοπαθές ζώδιο του Σκορπιού στον 12ο Οίκο, το σπίτι του παρασκηνίου, των κοινωνικών εξελίξεων, των διεθνών οργανισμών υγείας, των μυστικών σχέσεων και συναλλαγών, θέματα που κάνουν έντονη την παρουσία τους σε όλη της την ζωή.

 

Ο Ντόναλντ Τζον Τραμπ γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου του 1946, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ένα από τα πέντε παιδιά (τρεις γιοί και δυο κόρες) του γνωστού κτηματομεσίτη Φρέντ Τραμπ, ο οποίος έχει γερμανικές ρίζες, γεγονός που ο Ντόναλντ δεν θέλει να παραδέχεται δημοσίως. Ο παππούς του Τραμπ, Φρίντριχ, έφτασε στην Αμερική από το χωριό Κάλσταντ της Γερμανίας και δούλεψε στην Νέα Υόρκη αρχικά ως κουρέας. Ο Ήλιος του Ντόναλντ λάμπει με μεγαλοπρέπεια στο αέρινο ζώδιο των Διδύμων στον 10ο Οίκο, το σπίτι της επαγγελματικής καριέρας, του κοινωνικού στάτους και του “φαίνεσθαι”.

Η Χίλαρι με σύμμαχό της το έντονο στοιχείο του νερού στο προσωπικό της Ωροσκόπιο δείχνει να είναι μια πολύ ευαίσθητη προσωπικότητα, εμπαθής, συναισθηματικά ώριμη και διαισθαντική σε ότι αφορά τις ανάγκες των άλλων. Με τον Ωροσκόπο της στο έντονο ζώδιο του Σκορπιού, με αυτόν τον “διπλό” Σκορπιό φοράει ένα προσωπείο ασφαλείας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την ψυχολογήσει κανείς εύκολα. Είναι όμως πρόθυμη να ψάξει σε βάθος, να αντιμετωπίσει την αλήθεια κατάμουτρα και να την διαχειριστεί.

 

Ο Ντόναλντ, με σύμμαχό του την φωτιά και Ωροσκόπο στον εγωκεντρικό Λέοντα, δεν θα μπορούσε παρά να έχει έντονες εκρήξεις, να αποζητά τις έντονες αντιπαραθέσεις και να νιώθει στα νερά του, όταν βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο σκοτεινός Πλούτωνας και ο μαχητικός πλανήτης Άρης στον 12ο του Οίκο, μας δείχνουν έναν άνθρωπο που θα πατήσει επί πτωμάτων προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του. Θα χρησιμοποιήσει όλες τις μυστικές δυνάμεις που έχει, θα εκμεταλλευτεί όλες τις προσωπικές του εκρήξεις αλλά και αυτές των αντιπάλων του… αυτός είναι εξάλλου ο τρόπος που μάχεται.

 

Το σημαντικότερο όπλο της Χίλαρι, αυτό που έχει ανοίξει τις σωστές πόρτες κατά την διάρκεια της αξιοζήλευτης πολιτικής της καριέρας είναι η ανώτερη γνώση, η πνευματική καλλιέργεια, η αναζήτησή της για τα υψηλά ιδανικά, η δίψα για μάθηση. Ο Πλούτωνας στον 9ο Οίκο, το σπίτι της ιδεολογίας, της χαρίζει ιδιαίτερες πνευματικές δυνάμεις. Είναι κάτι σαν τον Μάγο Μέρλιν προσπαθώντας να σαγηνεύσει τους πάντες αρκεί να πετύχει τον σκοπό του. Ο Πλανήτης των εμποδίων Κρόνος, κάνει αισθητή την παρουσία του σε αυτόν τον Οίκο και της δημιουργεί έντονες κρίσεις πίστης και αφοσίωσης. Η Χίλαρι έχει έντονη τάση για συντηρητισμό. Κινδυνεύει να γίνει μια σχεδόν δογματική ηγεμόνας, τοποθετώντας τα πάντα σε κουτάκια, σε προκαταλήψεις και κλισέ. Όταν αρχίζει να αμφισβητεί τα πάντα, ο εαυτός της γίνεται ο χειρότερος εχθρός της.

 

Με Βόρειο Δεσμό στον 10ο Οίκο, ο Ντόναλντ αντιμετωπίζει έντονες κρίσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ καριέρας και προσωπικής ζωής. Αυτά τα πολύ λεπτά προσωπικά ζητήματα, είναι και η αχίλλειος πτέρνα του. Ο κίνδυνος κρύβεται πίσω από την τάση του για παλιμπαιδισμό, στο υπερβολικό σχεδόν “ανισόρροπο” πάθος του για δουλειά. Ο αντικομφορμιστής Ουρανός του χαρίζει αυτή την εκκεντρικότητα που τον κάνει να βάζει την προσωπική του νότα σε ότι κάνει και τον καθιστά ιδανικό και πολύ επιτυχημένο ελεύθερο επιχειρηματία. Φτάνει όμως αυτό για να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ;

 

Ο Βόρειος Δεσμός της Χίλαρι κάνει την εμφάνισή του στον 7ο Οίκο, το σπίτι των σχέσεων. Εκεί κρύβεται και το βασικό καρμικό της μάθημα. Η συνεργασία, η σωστή συμπεριφορά μέσα στην σχέση, επαγγελματική ή μη, εκεί εστιάζεται το πρόβλημα. Ο κίνδυνος είναι ο κρυφός εγωκεντρισμός λόγω του φόβου της να χάσει το δέσιμο που ήδη έχει και να θυσιάσει τελικά την ανεξαρτησία της. Ο Ουρανός στον 8ο Οίκο της χαρίζει έναν άσο στο μανίκι της, την δύναμη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει ότι πιο σκοτεινό, απάνθρωπο, θανατηφόρο. Είναι ο Αλχημιστής ψάχνοντας για το ελιξίριο της ζωής… έτοιμη να κάνει τα πάντα για να το αποκτήσει και τελικά έτσι κερδίζει τις εντυπώσεις…

 

Ο 11ος Οίκος του Ντόναλντ, το σπίτι των συμμαχιών, είναι γεμάτος “δώρα”. Ο Κρόνος μας δείχνει έναν άνθρωπο που πιστεύει και επενδύει στις σωστές φιλίες. Παρόλο που μπορεί να φέρεται ως μοναχικός λύκος και να θέλει τον κόσμο να το πιστεύει αυτό, είναι ένας πολύ χαρισματικός λομπίστας που ξέρει πως να ξεχωρίζει τους πραγματικούς του φίλους από τους εχθρούς του, τους οποίους κρατάει μακριά. Όσα εμπόδια και αν συναντήσει στον δρόμο του, θα τα ξεπεράσει και θα καταφέρει να ανακάμψει σε χρόνο ρεκόρ. Η αντοχή του είναι αξιοζήλευτη. Η Αφροδίτη του υποδηλώνει έναν άνθρωπο που του αρέσει να φλερτάρει. Δεν είναι λίγα τα σκάνδαλα που αναφέρονται σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις και υπονοούμενα από την πλευρά του. Πολλές φορές μπερδεύει τα φιλικά συναισθήματα και τα ερμηνεύει ως ερωτικά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

 

Η Χίλαρι πιστεύει σε βαθιές πνευματικές συμμαχίες και κατ’ επέκταση φιλίες. Θέλει να αισθάνεται ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τους ομοίους της, καθώς είναι έτοιμη να θυσιαστεί για αυτό αν χρειαστεί. Ο Ποσειδώνας της χαρίζει την ψυχική δύναμη που χρειάζεται για να χειραγωγήσει τον κόσμο όλο. Η ευαίσθητη Σελήνη της, στο εξίσου ευαίσθητο ζώδιο των Ιχθύων στον 4ο Οίκο, το σπίτι της αλληλεγγύης, της οικογένειας και της πατρίδας, δείχνει μια γυναίκα που είναι ιδανική μητέρα, που νοιάζεται για την πατρίδα της από τα βάθη της ψυχής της, μια προσωπικότητα που έχει ανάγκη να νιώθει άνετα στο περιβάλλον που ορίζει ως χώρο της. Προσαρμόζεται πολύ εύκολα, παντού. Έχει υγιή ανθρώπινη αντίληψη και είναι χαρισματική ομιλήτρια και αρκετά πνευματώδης. Αυτό που “χαλάει” την εικόνα της είναι η έντονη συναισθηματική ανασφάλεια και η υπερβολική ανάγκη για ανεξαρτησία, γεγονός που της έχει στοιχήσει ψήφους στο παρελθόν και ίσως και στο άμεσο μέλλον.

 

Ο Ντόναλντ έχει την Σελήνη του στον 4ο Οίκο όπως και η Χίλαρι. Αγαπάει την πατρίδα του, είναι δεμένος με την οικογένειά του και προσαρμόζεται εύκολα και παντού. Ο Ποσειδώνας όμως του δημιουργεί προβλήματα, ψευδαισθήσεις και αποχή από την πραγματικότητα. Η Αντίθεση μεταξύ Ήλου και Σελήνης δείχνουν έναν άνθρωπο που έχει έντονες εσωτερικές αντιπαραθέσεις μεταξύ καρδιάς και μυαλού. Ο ρόλος των δυο φίλων είναι αρκετά μπερδεμένος στο μυαλό του, γεγονός που παρατηρούμε σε όλες αυτές τις εξοργιστικές δηλώσεις του. Φαίνεται πως έχει έντονα προβλήματα ταυτότητας, έχει μεταπτώσεις στην διάθεσή του, γίνεται υποκειμενικός και επιμένει για κάτι που πιστεύει έστω και αν έχει λάθος, γεγονός που δεν τον καθιστά μάλλον τον ιδανικότερο μελλοντικό πρόεδρο της υπερδύναμης Αμερικής.

 

 

nbc-fires-donald-trump-after-he-calls-mexicans-rapists-and-drug-runners.jpg

 

 

Ποιος θα είναι άραγε ο νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών; Όποιος και να κερδίσει, το σίγουρο είναι πως ο άνθρωπος δεν αλλάζει…

“Ποτέ μην πιστεύεις τίποτε στην πολιτική, μέχρι να διαψευθεί επίσημα” (Όττο Φον Μπίσμαρκ, 1815-1898, Γερμανός Καγκελάριος).

 

imrs.jpg

hillary-clinton-bill-chelsea.jpg

GTY_trump_family_town_hall_mm_160421_31x13_1600.jpg

SHARE
RELATED POSTS
barack-obama-michelle-obama-2009-2-22-23-4-4
Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα: «Ο κόσμος και εγώ», της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Ἁλμπερτ Αϊνστάιν: «Μια ευαίσθητη ιδιοφυΐα», της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Tζόρτζ Κλούνεϊ: Το σίγουρο στοίχημα, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.