Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Έργα και ημέρες της διετίας Καμπουράκη-Περιμένοντας την Λάμψη της Ρόδου!!!, του Φώτη Χατζηδιάκου

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

Ρόδος, 2 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

Περιμένοντας την Λάμψη της Ρόδου!!!

Πέρασαν δύο χρόνια με το Αντώνη Καμπουράκη δήμαρχο Ρόδου. Ένα δήμαρχο που αποφεύγει να συναντήσει ένα πρόεδρο κοινότητας ή έναν εκπρόσωπο συλλόγου ή φορέων του νησιού. Ένα δήμαρχο που αρνείται να δεχθεί τους δημότες στο δημαρχείο προστατευόμενος από τον προσωπικό του αστυνομικό και τους ακριβοπληρωμένους ιδιωτικούς σεκιούριτι που απαγορεύουν την είσοδο στους πάντες. Η πολυδιαφημισμένη ώρα του δημάρχου για την ακρόαση των πολιτών, έγινε άπαξ για επικοινωνιακούς λόγους και έκτοτε κανένας δεν μπόρεσε να τον ξαναδεί. Ένας δήμαρχος που δεν έχει περπατήσει ούτε μια μέρα στους δρόμους της πόλης και των χωριών, που φοβάται το φως της μέρας και επισκέπτεται το δημαρχείο τις μεταμεσημβρινές μόνο ώρες. Ενώ οι Πρόεδροι των κοινοτήτων παραμένουν αβοήθητοι και εξαρτημένοι από τους χωρικούς αντιδημάρχους. Εντέλει, ένας δήμαρχος που εκλέχτηκε “κρυπτόμενος” και συνεχίζει να δημαρχεύει «μη εμφανιζόμενος». Ή όπως θα έλεγε ο γέρος της δημοκρατίας: «Εδοξάσθη κρυπτόμενος και εγελοιοποιήθη εμφανιζόμενος».

Προεκλογικά είχε υποσχεθεί να φέρει την αίγλη και την λάμψη της Ρόδου. Στα δύο χρόνια η αίγλη ξεχάστηκε και η λάμψη της Ρόδου αναδύεται μέσα από τους όγκους των σκουπιδιών, των παραμελημένων πάρκων, των ακλάδευτων δένδρων και των βομβαρδισμένων πεζοδρομίων. Μια πόλη αφημένη στο έλεος του θεού, με καταπατημένες παραλίες, γεμάτες αυθαίρετες κατασκευές, με δρόμους λιγδιασμένους από λάδια και αποφάγια, χωρίς διαγραμμίσεις, με σπασμένους κυβόλιθους και λακκούβες.

Η δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη παρέλαβε ένα πανίσχυρο δήμο, με 55 εκατομμύρια ευρώ ταμειακό διαθέσιμο, πρότυπο πανελλαδικά στην καθαριότητα, με εκτελούμενο το μεγαλύτερο στη χώρα δημοτικό έργο ενεργειακής αναβάθμισης – αντικατάστασης 30.400 λαμπτήρων οδοφωτισμού με λάμπες Led, με 75 έργα σε εξέλιξη, προγραμματισμένα και χρηματοδοτημένα, καθώς και δύο έργα ΣΔΙΤ π/υ 72.000.000 ευρώ.

Μόλις υπέγραψαν την μοναδική στην Ελλάδα ετερόκλητη σύμπραξη δημοτικών παρατάξεων, συναποφάσισαν μαζί με τον συνεταίρο του την έκπτωση της κοινοπραξίας των Led, τον εκτοπισμό της εταιρείας ανάπλασης και αξιοποίησης του Ήχος και Φως, και οδηγούν τον δήμο σε ατέρμονους δικαστικούς αγώνες. Δεν τους άρεσε το υφιστάμενο μοντέλο καθαριότητας και αποφάσισαν να μας προσφέρουν «φθηνή και καλή καθαριότητα» με απευθείας αναθέσεις, που στοιχίζουν περισσότερα από πριν. ΄Ετσι πέτυχαν να βρωμίσουν την πόλη και τα χωριά, καταντώντας το νησί ένα απέραντο σκουπιδότοπο. Τώρα εξήγγειλαν νέο διαγωνισμό για την καθαριότητα και το πράσινο, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, αντί των 4,5 εκατομμυρίων που πληρώναμε μέχρι πέρυσι.

Κατάργησαν την ανακύκλωση και ξεπούλησαν στον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ το εργοστάσιο Ανακύκλωσης και τους ΧΥΤΑ μαζί με το έτοιμο έργο ΣΔΙΤ των 38 εκατομμυρίων για το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ). Πάγωσαν τον διαγωνισμό για την ανάπλαση-συντήρηση και αξιοποίηση της Νέας Αγοράς (Μανδράκι) και έστειλαν στις καλένδες την δημοσιευμένη σε ΦΕΚ μελέτη-απόφαση μονοδρόμησης περιμετρικά της Μεσαιωνικής πόλης για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Ο κ. Καμπουράκης προσέλαβε στρατιές ειδικών συμβούλων από την ομάδα των αποτυχόντων υποψηφίων του και τους «κομίζοντας γλαύκα εξ Αθηνών» νομικούς συμβούλους, υποτιμώντας τους Ροδίτες νομικούς. Φρόντισε να αμείβονται 25 από τους 28 δημοτικούς συμβούλους της ενιαίας παράταξης, καθιστώντας τους πειθήνια όργανα του και κατασπαταλώντας έτσι τα έσοδα του δήμου, φαινόμενο πρωτόγνωρο και μοναδικό στα χρονικά των δήμων της χώρας. Παρόλα αυτά το θεραπευτικό κέντρο ΔΙΟΔΟΣ περιμένει ακόμη εδώ και δυο χρόνια τους μισθούς του δημάρχου που υποσχέθηκε να δίνει για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. (Προφανώς άλλαξε γνώμη για την χρησιμότητα της χορηγίας του).

Σαν άνθρωπος του τουρισμού, οργάνωσε την τουριστική καμπάνια χρηματοδοτώντας με εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ αεροπορικές εταιρείες, τοπικούς τουριστικούς πράκτορες, αλλά και πτωχευμένες ταξιδιωτικές εταιρείες, για να διαφημίζουν τη Ρόδο στους τουρίστες που είχαν επιλέξει ήδη τη Ρόδο για τις διακοπές τους.

Προεκλογικά είχε παραπλανήσει πολλούς συνδημότες μας, γιατί υποσχέθηκε να κάνει τη Ρόδο Μονακό, τώρα το όνειρο του περιορίστηκε στο να κάνει τη Ρόδο … Μύκονο!!! Πολλοί ξεγελάστηκαν τότε, πιστεύοντας ότι ένας μεγαλοξενοδόχος ήταν το καταλληλότερο πρόσωπο να προβάλει τη Ρόδο στα σαλόνια του «τζετ σετ, της γκλαμουριάς και του λαιφ σταιλ».

Τώρα όλοι αναρωτιούνται: ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ Η ΡΟΔΟΣ;

Έχουν μείνει ακόμη δυο χρόνια θητείας και ελπίζουμε και ευχόμαστε να ξυπνήσει έστω και τώρα και να επανορθώσει τη ζημιά που προκάλεσε στη Ρόδο μας. Υπάρχουν δρομολογημένα και χρηματοδοτημένα έργα που επιβάλλεται να προχωρήσουν. Εμείς θα τα στηρίξουμε γιατί πονέσαμε και κοπιάσαμε για αυτά. Ένα μόνο ζητούμε από τους αντιδημάρχους και δόκτορες της δημοτικής αρχής που λιβανίζουν στα δελτία τύπου τον δήμαρχο: Σεβασμό στην μειοψηφία, με την αναγνώριση ότι όσα έργα εκτελούνται σήμερα και τα περισσότερα από αυτά που θα δημοπρατηθούν προσεχώς, εκτός από τις απευθείας αναθέσεις του, είναι μελετημένα και ενταγμένα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019 με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Και μακάρι να τα συνεχίσουν !!!

Το Γραφείο Τύπου

της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 

SHARE
RELATED POSTS
Η κρήνη της Πηγής Ουμαχανής και η Ελένη Τοπαλούδη, της Ελένης Καραγιάννη
Μία παραγωγική Ρόδος είναι εφικτή, της Λίνας Παπατσή (Υπ.Περιφερειακή Σύμβουλος)
12645066_1671466596467105_8321769697719051587_n.jpg
Πρόσκληση κοπή πίτας από τον Σύλλογο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στις 30 Ιαν

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.