Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Έξοδος …Αν R>1=ΠΡΟ…και τότε ΠΡΟΠΟ, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

Όποιος ξέρει να διαβάζει τη γλώσσα του σώματος, την έκφραση του προσώπου πίσω από τα λόγια, το look όπως το λένε οι επικοινωνιολόγοι καταλαβαίνει τη μεγάλη αγωνία που διακατέχει τον Μητσοτάκη, τον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά. Γιατί απλούστατα αποφασίζουν χωρίς να ξέρουν τι θα γίνει . Έτσι βυθίζονται στις ψυχρές εξισώσεις και ούτως “είη μοι ο Θεός βοηθός”. Θα παρακολουθούμε το R είπαν και ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας το R. Αν ένας μεταδίδει σε περισσότερους από έναν, τότε γυρνάμε λίγο πολύ στον εγκλεισμό. Στο Προ. Και μετά; Μετά τελειώνουν οι εξισώσεις. Το μόνο που απομένει είναι το ΠΡΟΠΟ. Βέβαια τι να πεις σε έναν που αρρωσταίνει; Μην ανησυχείς γιατί το R είναι ελεγχόμενο;

Έχουν άλλες επιλογές; Ελάχιστες. Η μόνη σκέψη που έρχεται είναι μήπως βιάστηκαν μερικές μέρες. Κατά τα λοιπά η κοινωνία αγωνιά και για πολλά άλλα πράγματα και πιέζει. Ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Ο αποστειρωμένος κόσμος δεν μπορεί να διαρκέσει πέραν ενός σημείου λένε όλο και περισσότεροι. Η Εκκλησία άρχισε πάλι το μπίρι- μπίρι με τη μετάληψη. Στους δρόμους οι πιτσιρικάδες αγκαλιάζονται μετά μανίας. Ποιος θα τους πείσει να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Ασκητή; Τι θα κάνει ο Χαρδαλιάς; Θα τους βάλει πρόστιμο; Εδώ ως προς αυτό προβληματίζονται και οι ηλικιωμένοι. Ο κόσμος του τουρισμού θρηνεί και οδύρεται και ελάχιστα μπορεί να γίνουν σ’ αυτό. Η τριτενέργεια αυτής της απώλειας θα είναι δυσθεώρητη, αν δε βρεθεί μαντζούνι τους επόμενους δύο μήνες. Η κυβέρνηση γίνεται δέσμια ενός αληθινού θριάμβου. Γιατί  ενός κακού μύρια έπονται. Ανεργία, πείνα, πτώχευση, αδιέξοδο. Όχι πως τη γλιτώσαμε από όλα αυτά. Αλλά κάπως θα το παλέψουμε.

Περνούμε από το Κράτος των απαγορεύσεων στο ρυθμιστικό κράτος. Η τήρηση των ρυθμίσεων και των οδηγιών είναι το κλειδί. Στην ουσία περνάμε στην περίοδο που όλα θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό από τη συλλογική και την ατομική ευθύνη και την ικανότητα του Κράτους να ενεργεί έγκαιρα ιδίως στις ευάλωτες ομάδες. Η μάχη θα κερδηθεί ή θα χαθεί στις λεπτομέρειες. Όσο καλά και εντυπωσιακά κι αν είναι τα τεχνοκρατικά γραφήματα και οι καμπύλες, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Ο Μητσοτάκης έχει ένα δυνατό και σώφρον επιτελείο. Έχει όμως και αρκετούς απερίσκεπτους και αδαείς υπουργούς που μπορεί να του χαλάσουν όλη τη δουλειά στις λεπτομέρειες. Πρωτομαγιά σήμερα, ας μη πω ονόματα.

Η πολιτική μικροψυχία επιστρέφει. Τόσο από τη Κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση. Κράτει λίγο, παιδιά. Κάντε λιγάκι υπομονή.

Στη σέντρα για το δεύτερο ημίχρονο πάμε όσο μπορούμε να κρατήσουμε το σκορ με κατενάτσιο. Σε μια νέα και δυστοπική καθημερινότητα. Laboremus. Ας εργαζόμαστε. Ήταν η τελευταία παραίνεση του Σεπτίμιου Σεβήρου.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ιστοί, του Γιάννη Πανούση
10917882_648480331944959_1041067513623927734_n.jpg
Ο Γιάννης Παππάς με την μασκότ του Κολοσσού Ρόδου
Απεβίωσε ο Αντώνης Βγότζας ο Νομικός Σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.