Πόρτα στην Πολιτική

Ένας πόλεμος που δεν έγινε και η αγιοποίηση της Φράου Μέρκελ, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Ένα παραμύθι που αγαπώ πολύ και που κάθε Χριστούγεννα ( τι θυμήθηκα τώρα μεσούντος του καλοκαιριού θα μου πείτε) το ανασύρω στην μνήμη και το χρησιμοποιώ σε πολλά κείμενά μου είναι το παραμύθι του Ντίκενς με τον φιλάργυρο Σκρουτζ και το πνεύμα των Χριστουγέννων. Γιατί το θυμήθηκα τώρα;

Παρακολουθώ εδώ και μέρες , για να πω την αλήθεια μήνες, την προσπάθεια πολλών ΜΜΕ να αγιοποιήσουν την γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ. Η σκληρή, αιμοδιψής κόρη του λουθηρανού πάστορα Χορστ Κάσνερ. Ανγκέλα Μέρκελ (θυμάστε το εξώφυλλο της γερμανικής έκδοσης του περιοδικού Charlie Hebdo) που με την παρουσία της από το 2005 έως και σήμερα στην πολιτική σκηνή και στην (ας μην γελιόμαστε) ηγεσία της Ευρωπαική ένωσης, βύθισε την Ευρώπη σε σε ένα τέλμα οικονομικής και κοινωνικής ανασφάλειας, εξαιτίας της λιτότητας, της φτώχειας και την ανεργίας. Επί των ημερών της η ΕΕ, λειτούργησε ξεκάθαρα και με τον πλέον εμφατικό τρόπο σε βάρος των πολιτών της , υιοθετώντας απολύτως το μοντέλο της νεοφιλελεύθερης οικονομίας, ενισχύοντας τα συμφέροντα των λίγων (τραπεζικό σύστημα, πολυεθνικές, λόμπι κ.ά.) έναντι των πολλών, παράγοντας λιτότητα, φτώχεια, ένδεια, κατάργηση εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων, κατάλυση δημοκρατικών δικαιωμάτων, φασισμό, εθνικισμό, μισαλλοδοξία.

Αναμφίβολα, τα «μνημονιακά» χρόνια που μόλις αφήσαμε πίσω μας, η Άνγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα και τους Έλληνες έγινε και παραμένει persona non grata, καθώς δεν είναι εντελώς ανυπόστατο ότι έχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όσα δεινά ο ελληνικός λαός πέρασε στη διάρκεια της κρίσης. Αυτή την εικόνα λοιπόν εδώ και μήνες από τότε που ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μην είναι υποψήφια για την καγκελαρία, ενώ αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και για την αποχώρησή της από την ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, συστηματικά και στοχευμένα ευρωπαικά αλλά και ελληνικά ΜΜΕ και έλληνες δημοσιογράφοι προσπαθούν να ανατρέψουν παρουσιάζοντας μια Μέρκελ, μειλίχια, προσηνή, που νοιάζεται για τα προβλήματα των λαών της Ευρώπης ( και υποστηρίζει αυτό που αρνήθηκαν άλλοι Βόρειοι ηγέτες, κυρίως τις επιχορηγήσεις και όχι τα δάνεια για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας λόγω κορoνοκρίσης) που έχει την ωριμότητα και την ενσυναίσθηση ακόμη και για να αποτρέψει με ένα τηλεφώνημα παρακαλώ(!) έναν σχεδόν βέβαιο πόλεμο Ελλάδος – Τουρκίας, όπως πληροφορηθήκαμε από την έγκυρη (!) Bild. Πάλι καλά δηλαδή που είχαν οι γερμανοί την καλοσύνη και να μας το πούνε γιατί είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ξυπνάγαμε με τις σειρήνες να ουρλιάζουν και την επιστράτευση σε εξέλιξη ενώ μέχρι πριν λίγες ώρες μέσα στην άγνοιά μας θα ασχολιόμαστε με το αν έκλεισε σε νέο κανάλι εκπομπή η Μενεγάκη.

Aς αναφωνήσουμε όλοι τώρα όπως εκείνο το ανεπάληπτο του Σημίτη…Ευχαριστώ τους Γερμανούς!!! Η τακτική του φιλάργυρου Σκρουτζ που στο παρα πέντε βλέπει τα λάθη της ζωής του και αποφασίζει με το ξημέρωμα να εξαγνιστεί αγοράζοντας μια τεράστια γαλοπούλα στον Μπομπ Κράτσιτ είναι παραμύθι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και όχι πολιτική και πραγματικότητα. Δεν σβήνονται έτσι απλά τα όσα υπέφερε ο ελληνικός αλλά και ο ευρωπαικός λαός από αυτή την κυρία όσο και αν προσπαθείτε να μας πείσετε, όση προπαγάνδα και αν πέσει. Έτσι για να λέμε τις κουβέντες μας ξεκάθαρα.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
24-183603forumarxpolitismwn.jpg
Ν. Κοτζιάς: Mπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε τη διάδοση των αξιών του φιλειρηνικού πολιτισμού
Κομματική πειθαρχία και άλλα διηγήματα, του Πάνου Μπιτσαξή
Πεθαίνουν οι αριθμοί;, του Γιώργου Πίτσου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.