Αθλητικά/Αθλητισμό

Ποιους να εμπιστευτείς;, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

‘Όταν πριν λίγους μήνες η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωνε την δημιουργία της καινούργιας διοργάνωσης με τον περίεργο τίτλο «Europa Conference League», τα ρεπορτάζ των ειδικών τόσο των ευρωπαϊκών τουρνουά συλλόγων όσο και του πλήθους στοιχηματικών ευκαιριών (που θα προέκυπταν), θα έδιναν νέα πνοή στις ευρωπαϊκές ομάδες, στα κανάλια, και στην ίδια την Ομοσπονδία να κερδίσουν χρήμα από την διαφήμιση κλπ.  Με άλλα λόγια, σε δουλειά να βρισκόμαστε…Ουδείς, τότε, αναφέρθηκε στις παγίδες αυτού του νέου τουρνουά, που -εν πολλοίς- δεν διαφέρει από το προ αλήστου μνήμης «αμαρτωλό» Κύπελλο Ράππαν:

Τι θέλω να πω; Ότι ξαφνικά παρατηρούμε ομάδες που σπάνια μπαίνουν στον διασυλλογικό αγωνιστικό χάρτη της Ευρώπης να διακρίνονται και να…ισοπεδώνουν κλασικές δυνάμεις της Εσπερίας, με δυναμικό μπάτζετ και σπουδαίες διακρίσεις στο παρελθόν. Παράδειγμα χθεσινό αποτέλεσμα -σοκ θα έλεγα- από την παγωμένη Νορβηγία, όπου η Μπόντο Γκλιμστ σάρωσε τη Ρόμα με 6-1. Βάσει των αποδόσεων, το ακριβές σκορ θα πρέπει να απέδωσε στους «τυχερούς» γύρω στο 400 προς 1…

Κάτι αντίστοιχο συνέβη στην Ολλανδία, όπου μια επαρχιακή (και όχι πρωτοκλασάτη) ομάδα -ονόματι Φίτεσε- νίκησε την Τότεναμ, δηλαδή την ομάδα του λονδρέζικου λόμπι των λόρδων, και την έστειλε στην τρίτη θέση του ομίλου. Κοινός παρανομαστής και για τις δύο ήττες, οι… άστοχες επιλογές των ΠΟΡΤΟΓΑΛΩΝ προπονητών, δηλαδή του διακεκριμένου Joze Mourinho (Ρόμα) και τουSanto Espirito (Τότεναμ). Ο πρώτος γεύτηκε -για τις επιλογές και την τακτική του- πανευρωπαϊκό ρεζιλίκι, ενώ ο μουσάτος Εσπίριτο, τέσσερα 24ωρα μετά την άνετη νίκη της ομάδας του στο Νιουκάστλ (απέναντι σε μια ασήμαντη εφέτος, σχεδόν παραπαίουσα ομάδα), άφησε στο Λονδίνο τους σκόρερ εκείνης της νίκης. Δηλαδή τον εξαιρετικό Σον και τον αρχηγότης Εθνικής Αγγλίας (και σημαντικότερο αυτή την στιγμή Άγγλο σέντερ φορ) Χάρυ Κέϊν. Το τι είχε στο μυαλό του ο Πορτογάλος δεν μπορεί να ερμηνευτεί από όσους παίκτες του στοιχήματος είχαν ποντάρει στην απόδοση της Τότεναμ, με το σκεπτικό φυσικά  πως μόνο η παρουσία των δύο ικανών στράϊκερ  θα τους εξασφάλιζε ένα χαρτζιλίκι.

Κατά τα άλλα, το ποδόσφαιρο θεωρείται ο βασιλεύς των ομαδικών αθλημάτων, διότι -αδελφέ- μια ομάδα «Δαβίδ», μπορεί να νικήσει αντίστοιχη «Γολιάθ».

Πλάκα δεν έχει;

ΥΓ1: Πορτογάλο προπονητή διαθέτει και η ημέτερη ποδοσφαιρική δύναμη Ολυμπιακός, αλλά αυτός κρίνεται (για χθες) υπεράνω υπεροψίας. Ο άνθρωπος, μπορεί να έχει την πολυτέλεια να  χρησιμοποιεί δύο δεξιούς μπακ (κάποιον Λαλά και τον διεθνή μας Ανδρούτσο!), όμως τον κορυφαίο δημιουργό Ματθαίο Βαλμπουενά, στα ζόρικα ματς δεν  τον υπολογίζει…

ΥΓ2: Ίσως για να μην «κάψει λάδια», μια και τον χρειάζεται για τα ματς με τον Απόλλωνα, την Λαμία, το Αγρίνιο και τον Βόλο!

SHARE
RELATED POSTS
ΓΑΣ Δήμου Πεντέλης: πρόκριση της Έλενας Τζαβοπούλου για το “Κύπελλο Ελπίδων”
Ο ΠΑΟ δύο χρόνια μετά τον Παύλο…, του Γιώργου Αρκουλή
Σε λάθος αγορές κινήθηκε ο “Θρύλος”…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.