Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Ζητείται δήμιος, του Βαγγέλη Παυλίδη

 

 Βαγγέλης Παυλίδης

Για την υγεία σας, προτείνεται επίσκεψη στο blog του 

 

 

 

 

Ποιος είπε πως δεν υπάρχουν δουλειές; Υπάρχουν και παραϋπάρχουν κι έχουν δίκιο αυτοί που λένε πως οι άνεργοι είναι απλά τεμπέληδες που δεν θέλουν να δουλέψουν. Σπεύσατε λοιπόν να προλάβετε γιατί προχθές Τρίτη, το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε τον διαγωνισμό για την πρόσληψη εφτά δημίων – το ξαναγράφω: ΔΗΜΙΩΝ.

Το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκηση λέει πως δεν είναι απαραίτητα ιδιαίτερα προσόντα και πως οι υποψήφιοι θα εξαιρεθούν από όλες τις συνηθισμένες εξετάσεις πρόσληψης. Λέει ακόμα πως εκτός από αποκεφαλισμούς οι δήμιοι που θα προσληφθούν θα πρέπει να προβαίνουν και στους ακρωτηριασμούς που αποφασίζουν τα δικαστήρια σύμφωνα με τον αυστηρό νόμο της Ισλαμικής Sharia που εφαρμόζεται στο βασίλειο.

Ψιλοπράγματα για την Σαουδική Αραβία όπου ο ακρωτηριασμός ενός ή και των δυο χεριών, ακόμα και ποδιών, είναι ποινή ρουτίνας για κλοπή και όπου οι περισσότερες εκτελέσεις γίνονται με αποκεφαλισμό και ορισμένες με τουφεκισμό, λιθοβολισμό ή σταύρωση – το ξαναγράφω: ΣΤΑΥΡΩΣΗ.

Σύμφωνα με εκθέσεις διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΗΕ και Διεθνής Αμνηστία τα βασανιστήρια είναι στην ημερήσια διάταξη, άνδρες και γυναίκες είναι αντικείμενα “trafficking” και σεξουαλικής εκμετάλευσης. Όσο για τα δικαιώματα των γυναικών… αυτά είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Πρόσφατοι υπολογισμοί ανεβάζουν τους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές από (μηδέν) σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι 30.000, σύμφωνα με την Ισλαμική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε όλα αυτά, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε πως “ Ο Αλλάχ, ο δημιουργός μας, γνωρίζει καλύτερα απ‘ όλους τι είναι το καλό για τον λαό του… Μήπως πρέπει να σκεφτόμαστε και να προστατεύουμε τα δικαιώματα του δολοφόνου και να μην λογαριάζουμε τα δικαιώματα των άλλων;” Κι ο βασιλιάς Abdullah bin Abdul Aziz υπερασπίστηκε την χώρα του λέγοντας πως είναι παράλογο να θέλουμε να επιβάλλουμε σε κάποιο άτομο ή σε μια χώρα κανόνες που είναι ξένοι προς την πίστη και τις αρχές του.

Αυτά γιατί με τους εφτά δήμιους θυμήθηκα πως η Σαουδική Αραβία είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους της Δύσης. Της “Δημοκρατικής” Δύσης, υπερμάχου της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της Δύσης των κατά το δοκούν μέτρων και σταθμών και της διγλωσσίας. Που είναι παρέμβει σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Κούβα, Ουκρανία και…και..και γιατί λέει εκεί δεν είναι δημοκράτες μα που από την άλλη μεριά όπως δήλωσε ο David Cameron στον πρόσφατο θάνατο του βασιλιά Abdullah: “…ειλικρινά ελπίζω πως οι βαθείς και μακρινοί δεσμοί ανάμεσά μας θα συνεχιστούν και πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για την ενίσχυση της παγκόσμιας ειρήνης και της ευημερίας”.

Αμήν.

 

 

EXECUTIONER.jpg


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ρεπουμπλικάνος Ελέφαντας και Σάντα – Republican Elephant and Santa, του Βαγγέλη Παυλίδη
Στα δύο η χώρα… φάρσα ή τραγωδία;, του Βαγγέλη Παυλίδη
Τραμπ: κανόνες ντησίματος – Trump dress code, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.