Πόρτα στην Πολιτική

Βαρουφάκης: Με τη λογική της τρόικα δεν θα συνεργαστούμε – Ντάϋσελμπλουμ: μόλις σκότωσες την τρόϊκα – φωτογραφίες και βίντεο

Spread the love

O λόγος για την φράση -που σύμφωνα με ωτακουστές του διαλόγου των δύο ανδρών- εκστόμισε ο Ολλανδός υπουργός, προκαλώντας έκπληξη στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Όπως μετέδωσε το MEGA επικαλούμενο ωτακουστές αυτού του περίφημου διαλόγου-μυστήριο, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε προς τον Γιάννη Βαρουφάκη: You just killed Troika. Αν αληθεύει η φράση μόνον συνηθισμένη δεν είναι στη διπλωματική διάλεκτο τόσο υψηλόβαθμών αξιωματούχων γεγονός που δικαιολογεί το επιφώνημα «ουάου» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

 

***
 

Ηταν η πιο επεισοδιακή λήξη συνέντευξης τύπου, μια στιγμή που παραμένει αινιγματική και που θα αποτελέσει μέρος της ιστορίας που γράφεται αυτές τις μέρες, όταν αποκαλυφθεί τι ακριβώς ψιθύρισε έξαλλος ο Ντάισελμπλουμ στο αυτί του χαμογελαστού Γιάνη Βαρουφάκη ενώ του έσφιγγε το χέρι, γερμένος μπροστά, με ένταση, πριν τραβήξει με δύναμη το χέρι του και φύγει σχεδόν τρέχοντας.

 

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη «δεν θα συνεργαστούμε με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή, την Τρόικα». Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, έδειχνε να μην πιστεύει αυτό που άκουγε από την μεταφράστρια στα αυτιά του. Καρφωμένος, ανέκφραστος αρχικά, μέχρι που ανασήκωσε τα φρύδια και έκανε μια κίνηση του κεφαλιού που μεταφράζεται περίπου σε «έτσι λοιπόν!».

 

Πέταξε τα ακουστικά, σηκώθηκε, άπλωσε το χέρι στον Γιάνη Βαρουφάκη που είχε το γνωστό μειδίαμα που υπό καμία συνθήκη δεν χάνει. Ομως δεν έμεινε εκεί. Κρατώντας σφικτά το χέρι του υπουργού Οικονομικών, έκανε μερικά βήματα μπροστά και πλάι, έσκυψε στο ύψος του αυτιού του και για δευτερόλεπτα του μιλούσε με ένταση.

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φάνηκε να κάνει μια απόπειρα να μιλήσει αλλά ο Ντάισελμπλουμ συνέχισε με ένταση. Είναι η στιγμή που ο Βαρουφάκης μοιάζει στο βίντεο να λέει ένα από «ουάου». Στη Ολλανδός απομακρύνθηκε με μεγάλα βήματα κι ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης παρέμεινε στη θέση του, σε απόσταση από τον Ντάισελμπλουμ που έφευγε άρον άρον από την αίθουσα.

www.iefimerida.gr

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Re0IvaN1fN4″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
S.O.S., του Αλέξανδρου Μπέμπη
Το πρόστιμο έγινε «καπνός», του Γιώργου Αρκουλή
Στην Κέρκυρα την Μ.Τετάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης με το βαν του ΠΟΤΑΜΙου για τις Ευρωεκλογές 2019

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.