ΕΥ ΖΗΝ

Tru-Man, του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love
  • 15
    Shares

Πληροφορία:

Χάρρυ Τρούμαν:

“Εχρησιμοποιήσαμεν την ατομικήν βόμβαν εναντίον εκείνων, οι οποίοι μας επετέθησαν προδοτικώς στο Περλ Χάρμπορ, οι οποίοι εβασάνισαν τους Αμερικανούς αιχμαλώτους πολέμου, οι οποίοι παρεβίασαν όλους τους νόμους του διεθνούς δικαίου… Εχρησιμοποιήσαμεν την ατομικήν βόμβαν διά να συντομεύσωμεν τον πόλεμον… Θα τη χρησιμοιήσωμεν και πάλιν. Μόνο η συνθηκολόγησις της Ιαπωνίας θα μας σταματήση. Τους ώμους μας βαραίνει τεραστία ευθύνη. Ευχαριστούμεν τον θεόν, διότι είμεθα εμείς, και όχι ο εχθρός, που τη φέρομεν. Και παρακαλούμεν τον θεόν, να μας φωτίση εις τη χρήσιν του οργάνου αυτού συμφώνως προς τας βουλήσεις του”.

7 Αυγούστου του 1945, μετά τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με ατομική βόμβα

“Ατομική βόμβα, βόμβα συνδυασμένη με τη βασικήν δύναμιν του σύμπαντος, τη δύναμιν εκ της οποίας και ο ήλιος αντλεί την ιδικήν του, εξαπελύθη εναντίον εκείνων που έφεραν τον πόλεμον εις την Απω Ανατολήν… Εδαπανήσαμεν 2.000 εκατομμύρια δολάρια διά την πρωτοφανούς μεγέθους εις την ιστορίαν επιστημονικήν αυτήν κερδοσκοπίαν και ενικήσαμεν… Θα προβώ εις περαιτέρω μελέτας και θ’ απευθύνω κι άλλας συστάσεις προς το Κογκρέσον ως προς τον τρόπον καθ’ ον η ατομική δύναμις θα αποβή μέσον πανίσχυρον και αναγκαστικής επιδράσεως προς διατήρησιν της παγκοσμίου ειρήνης”.

Το άγαλμα του Τρούμαν στη συμβολή των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλέως Γεωργίου στο Παγκράτι, στήθηκε ύστερα από αίτημα και χρηματοδότηση των ΗΠΑ και της ΑΧΕΠΑ, τον Μάρτιο του 1963.

Τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 έγινε εκ νέου προσπάθεια γκρεμίσματός του.

Γιώργος Σαράφογλου

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του

Το άρθρο εκφράζει τις απόψεις του συγγραφέα
iPorta.gr

 

  • 15
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
181f88054488236c2679da41b7cf6faf_XL_1.jpg
Αστρολογικές προβλέψεις για τον Ιανουάριο 2018, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Σμάρω Σωτηράκη
Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 21 – 27/11/2016, της Σμάρως Σωτηράκη
Σκίτσα εξ Αμερικής 9ο, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.