Υγεία

Το «κλειδί» της καλής σχολικής ζωής, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

 

Τα παιδιά καλούνται για μία ακόμη χρονιά σ’ ένα μαραθώνιο επιδόσεων που συνήθως συνδυάζεται και με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες. Πριν γεμίσουμε το πρόγραμμά τους, ας ανοίξουμε καλύτερα το ψυγείο μας!

Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να ακολουθεί καθημερινά συγκεκριμένο πρόγραμμα γιατί αυτό το βοηθά να αισθάνεται ασφάλεια και ισορροπία.

Έρευνες επιβεβαιώνουν πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Εξίσου σημαντικό είναι και το δεκατιανό που θα καταναλώσουν στο σχολείο. Εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος του έτοιμου φαγητού και των σνακ που δεν έχουν καμία διατροφική αξία ενώ μακροπρόθεσμα οδηγούν σε προβλήματα υγείας, ιδίως αν συνοδεύονται από έλλειψη άσκησης.

 Μάθετε στο παιδί να αγαπά τα φρούτα και τα λαχανικά. Ετοιμάστε μία λαχταριστή πιατέλα το απόγευμα και απολαύστε την συντροφιά, λέγοντας τα νέα της ημέρας.

 Ετοιμάστε του σπιτικά σάντουιτς και προμηθεύστε το με φρούτα. Μην το εγκαταλείπετε αβοήθητο μπροστά στη βιτρίνα του κυλικείου.

 Έχετε υπομονή: τα παιδιά θέλουν το χρόνο τους για να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και να αποκτήσουν νέες συνήθειες.

 Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας: τα πιάτα που ετοιμάζετε να έχουν όμορφη όψη και χρώματα ώστε να προκαλούν τα παιδιά να τα καταναλώσουν.

Μην χρησιμοποιείτε το φαγητό ως μέσο επιβράβευσης ή τιμωρίας ούτε και να απαγορεύεται δια ροπάλου κάποιες κατηγορίες τροφών αν θεωρείται ότι είναι παχυντικές. Τα πάντα έχουν τη θέση στο τραπέζι σας, στη σωστή δόση. Καλή χρονιά!

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Πώς προστατεύσουμε τα παιδιά από τις ουρολοιμώξεις;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Αύξηση των ογκολογικών ασθενών, αλλά μείωση της θνησιμότητας: αποτελέσματα συνεδρίου της ΑΚΟΣ της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Γιατί θεραπεύει η άμμος;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.