Υγεία

Διατροφικοί κανόνες της σχολικής ζωής, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Τα παιδιά καλούνται για μία ακόμη χρονιά σ’ ένα μαραθώνιο που συνήθως πλαισιώνεται και με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες. Πριν γεμίσουμε το πρόγραμμά τους, ας ανοίξουμε καλύτερα το ψυγείο μας!

Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να ακολουθεί καθημερινά συγκεκριμένο πρόγραμμα  γιατί αυτό το βοηθά να αισθάνεται ασφάλεια και ισορροπία. Μην χρησιμοποιείτε το φαγητό ως μέσο επιβράβευσης ή τιμωρίας ούτε και να απαγορεύεται δια ροπάλου κάποιες κατηγορίες τροφών αν είναι παχυντικές. Τα πάντα έχουν τη θέση στο τραπέζι σας, στη σωστή δόση.

Πρωινό. Είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.

Δεκατιανό. Θα το καταναλώσει στο σχολείο. Εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος του έτοιμου φαγητού και των σνακ που δεν έχουν καμία διατροφική αξία ενώ μακροπρόθεσμα οδηγούν σε προβλήματα υγείας, ιδίως αν συνοδεύονται από έλλειψη άσκησης.

Αγάπη για φρούτα και λαχανικά. Ετοιμάστε μία λαχταριστή πιατέλα το απόγευμα και απολαύστε την συντροφιά, λέγοντας τα νέα της ημέρας.

Σπιτικά σάντουιτς.  Μην εγκαταλείπετε το παιδί σας αβοήθητο μπροστά στη βιτρίνα του κυλικείο.

Υπομονή. Τα παιδιά θέλουν το χρόνο τους για να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και να αποκτήσουν νέες συνήθειες.

Με οδηγό την φαντασία. Τα πιάτα που ετοιμάζετε να έχουν όμορφη όψη και χρώματα ώστε να προκαλούν τα παιδιά να τα καταναλώσουν.

Καλή χρονιά!

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Τι ν’ … ακούσω το καλοκαίρι;, της Δρος Δέσποινας Κατσώχη
Αντιμετωπίστε την γαστρεντερίτιδα!, της Δρ. Δέσποινας Κατσώχη
Γιατί ανεβάζουμε δέκατα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.