Ανοιχτή πόρτα

Το ασυμμάζευτο με τους μετακλητούς υπαλλήλους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του Παναγιώτη Καρκατσούλη

Περιστολή δημόσιων δαπανών αντί φόρων, του Παναγιώτη Καρκατσούλη

Περιστολή δημόσιων δαπανών αντί φόρων, του Παναγιώτη Καρκατσούλη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Ο Π. Καρκατσούλης είναι

Γραμματέας Κ.Ο στο Ποτάμι και τέως Βουλευτής Επικρατείας. 

 

 

 

metaklhtoi.jpg

 

 


Με non paper και όχι με στοιχεία προσπαθεί η κυβέρνηση να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τους μετακλητούς υπαλλήλους: Λέει, επί λέξει, στο non paper “έως τον Νοέμβριο 2015 στην κατηγορία μετακλητοί καταγράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί υπάλληλοι». Εξ όσων γνωρίζω, πουθενά στο Σύνταγμα ή στον υπαλληλικό κώδικα ή στη βιβλιογραφία του δημοσιοϋπαλληλικό δικαίου δεν διακρίνονται οι μετακλητοί σε «απλούς» και «σύνθετους». Υπάρχει μόνο μια διασάφησή τους. Οι μετακλητοί είναι «πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι που με κριτήριο τη σχέση εργασίας τους διακρίνονται από τους τακτικούς και τους επί θητεία».

Οι αποσπασμένοι και οι «διατιθέμενοι» ΔΕΝ επιβαρύνουν το ίδιο τον κρατικό προϋπολογισμό με τους νεο-προσλαμβανόμενους ιδιώτες: τον επιβαρύνουν κατά τις υπερωρίες τους. Μπορεί να μας πει η κ. Γεροβασίλη, λοιπόν, πόσα ευρώ από τα 315,000 που κοστίζουν οι δικοί της μετακλητοί αντιστοιχούν στη μία ή στην άλλη κατηγορία; Κι αν έχει την καλοσύνη μπορεί να μας το ίδιο και για τα 274,000Ε που κοστίζουν οι μετακλητοί του κ. Παππά, τα 342,000Ε του κ. Φλαμπουράρη και τα 229,000Ε του κ. Κουίκ;

 

Επίσης είναι παραπλανητικός ο ισχυρισμός της ότι η αύξηση των μετακλητών είναι οριακή αφού τον Ιανουάριο 2016 αυτοί ήταν 1942 και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους 2067. Γιατί δεν κάνει κάτι πολύ πιο απλό: Γιατί δεν μας λέει πόσους μετακλητούς έχουν τα μέλη της κυβέρνησης; Αν δεν θυμάται μπορούμε να τη βοηθήσουμε να θυμηθεί: Οι υπουργοί Παππάς, Γεροβασίλη και Κατρούγκαλος είχαν ή δεν είχαν μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό 54 μετακλητούς στα γραφεία τους; Τόσους είχαν όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα ΦΕΚ. Αλλά σύμφωνα με το non paper, μόνο το 5,5% των μετακλητών της απογραφής απασχολείται σε γραφεία υπουργών, δηλαδή, σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη μόνο 113 είναι οι μετακλητοί των 45 μελών της κυβέρνησης. Προκαλεί μειδίαμα η σκέψη πως μόλις 2 (ή και τρεις καμιά φορά) είναι οι μετακλητοί κάθε υπουργού τη στιγμή που έχουμε δει περιπτώσεις όπου ένας υπουργός (ο κ. Καμμένος) έχει τοποθετήσει έξι μετακλητούς μέσα σε μια μέρα.

 

Και για να έχουμε μια αίσθηση των μεγεθών – γιατί με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει χαθεί και το νόημα των λέξεων και η σχέση τους με τον πραγματικό κόσμο: Η what’s up με 800 εκατομμύρια χρήστες που αγοράστηκε από το facebook για 19δις δολλάρια, έχει 50 άτομα προσωπικό.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Οι Πληγές μας! – Our Plagues! , του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Data και fake news ψηφίζουν και βγάζουν κυβερνήσεις, του Δημήτρη Κατσούλα
Καπετάν Ανδρέα Ζέππο ντρέπομαι όταν σε βλέπω, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.