Πόρτα στον Κόσμο

Το αεροπλάνο του μέλλοντος θα είναι χωρίς παράθυρα!

19829126_plane3343.limghandler.jpg
Spread the love

Πολλοί θα ενθουσιαστούν. Αλλοι ίσως τρομοκρατηθούν και μόνο στην ιδέα. Ανεξαρτήτως των πιθανών αντιδράσεων, τα παράθυρα στα αεροπλάνα στο μέλλον θα εξαφανιστούν και οι επιβάτες θα έχουν θέα στο… κενό, βλέποντας τι συμβαίνει έξω από το αεροσκάφος σαν να είχαν φτερά και να πετούσαν μόνοι τους!

 

Στο αεροπλάνο του μέλλοντος – το οποίο σχεδίασε ο βρετανικός οργανισμός Centre for Process Innovation (CPI) – τα παράθυρα στην καμπίνα αντικαθίστανται από ειδικές έξυπνες οθόνες.

 

Στην ουσία, ολόκληρο το τοίχωμα της καμπίνας θα αποτελείται από οθόνες αφής.

 

Σε λιγότερο από μία δεκαετία, όπως εκτιμούν οι εμπνευστές του αεροπλάνου, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να σερφάρουν στο Διαδίκτυο με… φόντο τα σύννεφα και τον ουρανό.

 

Το μυστικό κρύβεται στις κάμερες που θα βρίσκονται τοποθετημένες στο εξωτερικό του αεροσκάφους, με τις οποίες θα συνδέονται οι έξυπνες οθόνες προβάλλοντας μέσα στην άτρακτο εικόνες σε υψηλή ευκρίνεια από το εξωτερικό του αεροπλάνου.

 

Οι οθόνες θα βασίζονται στην τεχνολογία OLED που χρησιμοποιείται σήμερα σε κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις. Προς το παρόν, βέβαια, υπάρχουν διάφορα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν, όπως το γεγονός ότι η τεχνολογία αυτή δεν είναι ανθεκτική στο νερό και στην υγρασία.

 

Το σύστημα αυτό θα μειώσει επίσης το βάρος του αεροσκάφους και την κατανάλωση καυσίμων, οδηγώντας (θεωρητικά) σε μείωση των αεροπορικών ναύλων.

 

19829126_plane3343.limghandler.jpg

 

19829165_the_windowless_cabin_5.limghandler.jpg

 

19829124_plane2.limghandler.jpg

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/HvYsHOzWUY8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
“Οι Τιμημένοι Στρατηγοί”, του Γιώργου Σαράφογλου
“Eurogroup” … για πάντα!, του Γιώργου Σαράφογλου
Αρχιεπισκοπή Αμερικής…είναι πολλά τα λεφτά!, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.