Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Της άλλαξε τη…φωνή, του Δημήτρη Κατσούλα

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Κατσούλας  

 

 

 

Όπου και να γυρίσω, όπου και να σταθώ, σε οποιαδήποτε συσκευή πατήσω το on, δεν την γλυτώνω. Πέφτω πάντα πάνω στον τρόμο.

Ευρώπη, Κοινοβούλια, Θεσμοί, Συμφωνία, Τράπεζες (ήμουν έτοιμος να πάω να κάνω και κατάθεση, έμεινα με τα…λεφτά στο χέρι), ΑΤΜ, μπάφιασα αδερφέ μου, θα πάθω και καμμιά συγκοπή στο τέλος και δεν θα δω ποιός θα με κλάψει.

Νάναι καλά ο θείος Στέλιος – κι ας μ’ έβαλε στα έξοδα – μου έδιωξε όμως την καταχνιά από μέσα μου.

-Δημήτρη, χρειάζομαι τζι πες !

-Πώς το είπες, θείε;

-Ρίξτα τώρα (εγώ έμεινα απλήρωτος), θέλω να πάω ταξιδι-με δανεικά-και θέλω να με οδηγεί, να μου μιλάει ρε παιδί μου, να μου λέει στρίψε εδώ, στο δεύτερο δρόμο αριστερά, στα 500 μέτρα…έλα τώρα, μη κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις…

-Θα σου το αγοράσω θείε, είσαι και πρώτος ξάδερφος της μάννας μου, θα σου το ρυθμίσω, θα σε εκπαιδεύσω, τα πιάνεις εύκολα εσύ, τί σόι είμαστε εξ άλλου, της πλάκας; Θέλω όμως θείε να το προφέρεις σωστά: τζι πι ες (GPS). 

Όλα ξεκίνησαν μια χαρά και ο θείος βάζει πλώρη τον προορισμό του, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που μετέφερε η γυναικεία φωνή της εφαρμογής, με αποτέλεσμα να βρεθεί χαμένος αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον αρχικό του προορισμό.

Το ίδιο συμβάν έλαβε χώρα και τις επόμενες φορές όπου ο θείος Στέλιος υιοθέτησε τις συμβουλές της γυναικείας φωνής, με αποτέλεσμα να πάψει πια να την εμπιστεύεται και την εμπιστεύεται και την αντικατέστησε με την ανδρική (τον είχα είπαμε εκπαιδεύσει στην εντέλεια).

Εκτοτε ο θείος εξακολουθεί να μη βρίσκει τον προορισμό του, ωστόσο θεωρεί το γεγονός ως συγκυριακό, εκτιμώντας πως είναι θέμα χρόνου να συνηθίσει τις σωστές πλέον οδηγίες που αναμφίβολα του υποδεικνύει η αντρική φωνή που εκπροσωπεί τον χάρτη.

Μου τηλεφωνεί: ”Εγώ φταίω που εμπιστεύτηκα γυναίκα. Είναι δυνατόν μια γυναίκα να δώσει σωστές οδηγίες; Αφού είναι πέρα για πέρα γνωστό πως δεν έχουν το παραμικρό ίχνος προσανατολισμού”.

-Βρε θείε…

-Μη μιλάς, άσε που από την αρχή δεν μου άρεσε το ύφος της έμοιαζε σαν να έχει κάτι εναντίον μου. Ας πάει στο καλό μπας και ησυχάσουμε. Πλέον με το φίλο μου είμαι σίγουρος ότι θα τα βρούμε αμέσως, μου τα λέει με λόγια αντρικά και μπέσα, όπως εμείς ξέρουμε.

Ο θείος μουλάρωσε. Απειλεί να αφαιρέσει τις γυναικείες φωνές από όλες του τις συσκευές, καθώς δεν έκρυψε πως εμπιστεύεται τις γυναίκες μόνο στην κουζίνα.

-Βρε θείε, ήταν η μοναδική γυναίκα που είχες στη ζωή σου, εκτός της μητέρας σου, πώς αισθάνεσαι τώρα που την έχασες;

Κλάκ, το τηλέφωνο!


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Γιατί με έλεγε Αρούρη;, του Κωστή Α. Μακρή
Η νύχτα μεγαλώνει… , του Θάνου Ασκητή
Ψάχνοντας τη Μπέλλου και τον Μπιθικώτση…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.