Πρόσωπα - Αφιερώματα

Την Πέμπτη 23/3 η εξόδιος ακολουθία του Λούη Σορωνιάτη

soroniatis_kosmos.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

soroniatis_kosmos.jpg

 

Την Πέμπτη το μεσημέρι στις 2:30μμ στον Ευαγγελισμό θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Λούη Σορωνιάτη που πέθανε ξαφνικά την περασμένη Πέμπτη στο Μπάρι της Ιταλίας. Εν συνεχεία θα γίνει η μεταφορά στο Κοιμητήριο του Ταξιάρχη.

 

 

Ποιος ήταν [Βιογραφικό μεταφρασμένο από τονΔικηγόρο και Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη

 

13095876_1139879699376592_838705069162244363_n.jpg 

 

* Ο Γιάννης Φλεβάρης είναι Δικηγόρος

και Αντιπεριφεριάρχης Νοτίου Αιγαίου στον Τομέα Φυσικών Πόρων, Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας.

 

 

 

Ο Λοΐζος Σορωνιάτης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1952. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει MBA στο International Business και MA ( Master of Arts ) στις Διεθνείς Σχέσεις και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, Amherst στις ΗΠΑ. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Williams College και στο Πανεπιστήμιο του Massachusetts, από το οποίο έλαβε το 1985 και το βραβείο διακεκριμένης διδασκαλίας. Είναι απόφοιτος των σεμιναρίων του Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

 

 

Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Deutsche Bank AG και KVB AG στη Γερμανία και σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες (Επιτροπή), αλλά και στο ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας . Από το 1992 διδάσκει στην ΑΣΤΕΡ. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας MIDAS AXE και Γενικός Διευθυντής της ΔΑΝΕ Sea Line. Στις Βρυξέλλες , εργάστηκε ως ανταποκριτής της εφημερίδας ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ της Νέας Υόρκης και υπήρξε μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου . Διετέλεσε Πρόεδρος του Επαγγελματικού τμήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Δωδεκανήσου (1998-2002) .

 

Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων με Διεθνή Δραστηριότητα και το βιογραφικό του δημοσιεύεται στην αγγλική έκδοση του Ευρωπαϊκού Who is Who περίοδο 2002-2003. Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

 

Έχει γράψει άρθρα με επιστημονικό περιεχόμενο σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και μαζί με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σπύρο Συρόπουλο, έχει μεταφράσει το Βιβλίο του Richard Berthold «Η Ρόδος στην Ελληνιστική Εποχή». Ήταν ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

 

Διαβάστε εδώ κι εδώ τι έγραψαν για τον Λούη Σορωνιάτη ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και η δημοσιογράφος Τζίνα Δαβιλά


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η Λίνα Παπαδάκη, η χαμογελαστή δύναμη του “Ποταμιού”, σε 35 ερωτήσεις
“Και τώρα που έφυγες…” (Αρλέτα 1945-2017 και για πάντα), του Δημήτρη Μπρούχου
Στα μούτρα τους! – In your face!, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.