Ανοιχτή πόρτα

Τι σημαίνει ο Δίας στον Ζυγό-Ανάλυση για Όλα τα Ζώδια, της Σμάρως Σωτηράκη

Σμάρω Σωτηράκη
Spread the love

Σμάρω Σωτηράκη

 

 

Σμάρω Σωτηράκη   

Τηλ.Επικοινωνίας: 210-8020230 

 

 

 

 

d1c892c2579e14f0ba7ce4f0423339aa_XL.jpg

 

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου ο Δίας περνάει στον Ζυγό όπου θα παραμείνει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου του 2017. Η μετακίνηση του γίγαντα πλανήτη από ένα ζώδιο σε ένα άλλο είναι πολύ σημαντικό αστρολογικό γεγονός καθώς, μέρα με τη μέρα, θα αλλάζει τις ενέργειες και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, σαφώς προς το καλύτερο.

 

Το ζώδιο του Ζυγού αντιπροσωπεύει ότι συνάδει προς το ρήμα «σχετίζομαι». Ο Ζυγός είναι το πρώτο ζώδιο στον κύκλο του ζωδιακού που συνδέει την ατομική συνείδηση με τη συλλογική. Μέχρι την Παρθένο, στον κύκλο εξέλιξης του ζωδιακού, ο άνθρωπος εκφράζει το εγώ του. Από τον Ζυγό αρχίζει ο κύκλος του «εμείς» καθώς ο άνθρωπος μαθαίνει να εναρμονίζεται με τα άλλα «εγώ», καθρεπτίζεται στους άλλους, αποκτά την κοινωνική του εικόνα και μαθαίνει τον εαυτό του μέσα από τις σχέσεις.

 

Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης. Στον Ζυγό θα επεκτείνει την ανάγκη μας για ένωση. Θα μας εξωθήσει στο να κάνουμε πιο δυνατές, ουσιαστικές σχέσεις, στο να συνεργαστούμε πιο αρμονικά με τους άλλους, στο να κάνουμε πιο ουσιαστικές επαφές.

 

Η Αφροδίτη κυβερνά τον Ζυγό και, μέσα από αυτό το ζώδιο, εκφράζει το κάλλος, τη χρυσή τομή, την ισορροπία, αρετές που εκτός από την τέχνη, σε έναν τέλειο κόσμο θα έπρεπε να εκφράζονται και στις σχέσεις μας. Ο Δίας που θα φιλοξενηθεί στο ζώδιό της και θα «χρωματιστεί» από τις ιδιότητές της, θα μας εξωθήσει στο να δώσουμε τις μάχες μας τόσο και για να ανακαλύψουμε το ταίρι ή τον συνεργάτη που ανταποκρίνεται ή που πλησιάζει στο μοντέλο με το οποίο μπορούμε να αναπτύξουμε μια τέτοια σχέση, όσο και για να ανακαλύψουμε τους λόγους που διαταράσσουν τις ισορροπίες στις σχέσεις και στις συνεργασίες μας, προκειμένου να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, κυρίως του εαυτού μας, όπου και όταν χρειάζεται.

 

Ο Δίας είναι μεγάλος Διδάσκαλος. Σε συνδυασμό με τον Κρόνο αποτελούν τον Νόμο, τόσο τον γήινο όσο και τον Συμπαντικό. Ο Δίας είναι το Πνεύμα του Νόμου και ο Κρόνος το γράμμα του Νόμου. Τώρα που ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο στο οποίο ο Κρόνος έχει την έξαρσή του, θα προσπαθήσει να μας βάλει στο πνεύμα της δικαιοσύνης αλλά και της αποδοχής, της κατανόησης της διαφορετικότητας. Θα προσπαθήσει να μας διδάξει ότι η αρμονία δεν επιτυγχάνεται με το να θέλουμε να κάνουμε τους άλλους σαν εμάς αλλά με το να δεχόμαστε τους άλλους όπως είναι, προσφέροντας το καλύτερο που μπορούμε και προσελκύοντας το καλύτερο που έχουν να δώσουν.

 

Συμπερασματικά, ο Δίας από τον Ζυγό επιδιώκει την ένωση, την κοινωνικοποίηση, τη σύζευξη, τους γάμους, τις συνεργασίες, τις ισότιμες και αρμονικές σχέσεις, την επαφή μας με τον πολιτισμό, τη τέχνη, την ευγένεια, τη χάρη, την ωραιότητα, το αίσθημα δικαίου και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Μας εξωθεί στην αυτοβελτίωση με σκοπό τη δημιουργία μιας καλύτερης εικόνας, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά (να αμβλύνουμε τις εσωτερικές εντάσεις και να προσπαθήσουμε να μην είμαστε τραχείς).

 

Ο επεκτατικός Δίας μας εξωθεί στο να μάθουμε την τέχνη του σχετίζεσθαι. Το πώς θα πάρουμε το μάθημά μας και το αν θα το κάνουμε κτήμα μας, εξαρτάται από τον προσωπικό μας χάρτη, από τη διαχείριση των συναισθημάτων μας και από το αν θα ασκήσουμε τη βούλησή μας προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Προτεραιότητα η συμμετοχή των νέων στα Δημοτικά Δρώμενα, του Αθανάσιου Βυρίνη
Ηλίας Καραβόλιας
Η ευθεία του βλέμματος, του Ηλία Καραβόλια
Επιθεωρήσεις ευτελούς περιεχομένου, της Ελένης Καλέση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.