Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Τι λένε οι Κερκυραίοι και η Huffington Post για την Ρόδο

Spread the love

Οι Κερκυραίοι συγκρίνουν την Τάφρο Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρα με την Μεσαιωνική Τάφρο Μελίνα Μερκούρη Ρόδου. Οι διαφορές είναι κατάφωρες. Ταυτόχρονα έρχεται ένα άρθρο της Huffington Post η οποία έκανε μία λίστα με τις υπέροχες υποτιμημένες ευρωπαϊκές πόλεις, αυτές που είναι σε δεύτερη μοίρα πίσω από τις πιο διάσημες, αλλά πρέπει να τις επισκεφθεί κανείς έστω και για μία φορά στη ζωή του. Σε αυτή έβαλε και τη Ρόδο, εκεί όπου θα δει κανείς «ίσως τα πιο καταγάλανα νερά που υπάρχουν στη γη», όπως γράφει η εφημερίδα.

Εκθειάζοντας την πρωτεύουσα του νησιού, κάνει αναφορά στην Παλιά πόλη με τους αρχαίους δρόμους, τα ρωμαϊκά ερείπια και τα μεσαιωνικά κάστρα, αλλά και στη νέα πόλη με τις εκλεπτυσμένες μπουτίκ, τα μπιστρό τα μπαρ και την υπέροχη παραλία.

Ίσως μια εκτενέστερη έρευνα της αμερκανικής εφημερίδας να υπεδείκνυε τι κάνει λάθος η Ελλάδα και μια καταστρέφει μια τους θησαυρούς της, ή τους αγνοεί. Αν έρθει η λύση εκ των έξωθεν μπορεί και να την λάβουμε σοβαρά υπ’όψιν. 

 

SHARE
RELATED POSTS
Σύρος: «Game Over κ. Χατζημάρκο. Από τις 26 Μαΐου επανέρχεται η διαφάνεια και ο σεβασμός στον πολίτη.” – Έμπρακτη στήριξη σε Δημάρχους και πολίτες κάθε νησιού από τον Μανώλη Γλυνό
«ja natürlich», του Νίκου Βασιλειάδη
Σαν να είναι η πρώτη μας φορά…, του Νίκο Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.