Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

«Κατέβα για την Αθήνα!» η πρωτοβουλία του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων Παύλου Γερουλάνου

Spread the love

Θες να βελτιώσεις τη γειτονιά σου; «Κατέβα για την Αθήνα!» katevagiatinathina.gr

Την πρωτοβουλία «Κατέβα για την Αθήνα!» ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, καλώντας όσους διαθέτουν όρεξη και μεράκι για τη γειτονιά τους να δηλώσουν υποψηφιότητα ως διαμερισματικοί σύμβουλοι στις προσεχείς  δημοτικές εκλογές.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση katevagiatinathina.gr, κάθε πολίτης που μπορεί να διαθέσει δυο ώρες την εβδομάδα από τον χρόνο του κι έχει διάθεση να προσφέρει για την Αθήνα, μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στα Συμβούλια Γειτονιάς ως διαμερισματικός σύμβουλος.

Τι είναι τα Συμβούλια της Γειτονιάς;

Είναι ομάδες της γειτονιάς που θα λειτουργούν ως εκπρόσωποι όλων των κατοίκων, εκλεγμένοι από τους συμπολίτες μας και πλαισιωμένοι από εθελοντές με δεξιότητες, όπως κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, επιστήμονες. Στόχος των Συμβουλίων Γειτονιάς είναι να καταγράφουν προβλήματα, να ιεραρχούν τις προτεραιότητες κάθε γειτονιάς, να δουλεύουν μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου και να συμβάλλουν ώστε να βρίσκουμε μαζί τις λύσεις που θα κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη.

Στα Συμβούλια Γειτονιάς θα λογοδοτούν ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες του Δήμου, δίνοντας έναν απολογισμό πεπραγμένων κάθε εβδομάδα, ώστε κανένας πολίτης να μη νιώθει ξεκομμένος από τον δήμο. Ώστε οι δημοτικές υπηρεσίες να έχουν άμεσα τις πληροφορίες που χρειάζονται για να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στα καθημερινά ζητήματα της πόλης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, εξηγώντας τη λογική της πρωτοβουλίας «Κατέβα για την Αθήνα!» και τον θεσμό των Συμβουλίων Γειτονιάς αναφέρει: «Βυθίστηκε ο δρόμος της γειτονιάς σου στο σκοτάδι; Έσπασαν οι πλάκες στο πεζοδρόμιο και δυσκολεύεται μια μάνα με καροτσάκι να περάσει; Ζει στη γειτονιά σου ένας συμπολίτης μας που μπορεί να βοηθηθεί από τις υπηρεσίες αλληλεγγύης του δήμου; Με τα Συμβούλια Γειτονιάς κάθε κάτοικος της Αθήνας θα μπορεί να ενημερώνει, να βοηθά και να ελέγχει τον δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου άμεσα. Γιατί η πραγματική αλλαγή της πόλης δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από τα θεμέλιά της, την κάθε γειτονιά της. Αν αισθανθούμε συμμέτοχοι στη βελτίωση της γειτονιάς μας, αν αποκτήσουμε πραγματική δύναμη και φωνή εκεί, δεν υπάρχει όριο στη βελτίωση που μπορούμε να δούμε σε όλη την πόλη».

SHARE
RELATED POSTS
Ο Χρυσοχοΐδης φέρνει νέες θεραπευτικές μεθόδους απεξάρτησης, του Κώστα Αρβανίτη
Το αρπακτικό, του Σταύρου Θεοδωράκη
Δειγματοληψίες αλλά μόνιμες, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.