Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Τι αποκαλύπτουν Μουζάλας και Καμίνης για το προσφυγικό, της Μαρίας Καρχιλάκη

Spread the love

2cf6603.jpg

 

 

 

 

 

 

Μαρία Καρχιλάκη  

 

 

 

elliniko.jpg

«Η Ευρώπη κινδυνεύει από μια ομάδα πολιτικών οι οποίοι ενδιαφέρονται για μια ‘μικρότερη Ευρώπη’», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο CNN Greece στον απόηχο της δημοσιοποίησης της επιβαρυντικής για την Ελλάδα έκθεσης των ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων, η οποία διαπίστωσε σοβαρές αδυναμίες της χώρας μας στους ελέγχους των εξωτερικών συνόρων.

 

Αναφερόμενος στην πιθανότητα οι άλλες χώρες της ζώνης ελεύθερης μετακίνησης να κλείσουν τα σύνορα τους με την Ελλάδα, ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για «τραγικό λάθος» της Ευρώπης το οποίο -προέβλεψε ότι- θα οδηγήσει σε «αύξηση της παράνομης μετανάστευσης».

 

Σημείωσε ότι η «Τουρκία είναι το κλειδί» για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, οι οποίες, όπως υπογράμμισε, δεν έχουν μετριαστεί παρότι η Άγκυρα έχει δεσμευτεί γι αυτό. Παράλληλα, στηλίτευσε την έκθεση αξιολόγησης Σένγκεν για την Ελλάδα λέγοντας επί λέξει ότι «περιγράφει μεν την πραγματικότητα αλλά αποκρύπτει τις αιτίες της, οι οποίες δείχνουν ευθύνες και αλλού και όχι μόνο στην Αθήνα».

 

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας αποκλειστικά στο CNN Greece -επίσης με φόντο το δυσμενές για την Ελλάδα κλίμα με αιχμή το προσφυγικό- προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μετατραπεί η χώρα μας σε «απέραντο στρατόπεδο» με αντάλλαγμα, όπως είπε, το θέμα του χρέους. «Δεν επιτρέπεται η Ελλάδα να πέσει σ’ αυτήν την παγίδα», κατέληξε.

 

 * Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. Δημοσιεύεται και στο cnn.gr

 

The article expresses the views of the author

 

 iPorta.gr

 

 

{youtube}rfQcyQtQHeY{/youtube}

 

{youtube}s6A4AatPrjg{/youtube}

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Η κ. Δαβιλά, ο κ. Χατζημάρκος και οι φούρνοι μικροκυμάτων, του Πάνου Μπιτσαξή
Ψήφισμα ΠΟΕΣΥ για αυτόφωρες διαδικασίες εις βάρος Δημοσιογράφων
Ένας Συντονιστής για το Μάτι. Θα υπάρξει από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;, του Σταύρου Θεοδωράκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.