Πόρτα στην Ιστορία

Θρησκεία: Οι Μπαχάι γιορτάζουν την 200η επέτειο της Γέννησης του Μπαχαολλά

8557481-master.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8557481-master.jpg

 

 

Οι Μπαχάι γιορτάζουν την 200η επέτειο της Γέννησης του Μπαχαολλά

 

Η Μπαχάι κοινότητα της Ρόδου, όπως και οι Μπαχάι σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει στις 22 Οκτωβρίου 2017 την 200η επέτειο από τη Γέννηση του Μπαχαολλά, Προφήτη Ιδρυτή της Μπαχάι Πίστης.

Ο Μπαχαολλά γεννήθηκε το 1817 στο Ιράν και αφιέρωσε τον Εαυτό Του στην ανύψωση και εκπαίδευση των ανθρώπων διακηρύττοντας το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης και της ενότητας της ανθρωπότητας.

Το 1863 διακήρυξε την στάθμη Του ως φορέας της καινούριας Αποκάλυψης του Θεού και οι διδασκαλίες Του έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, εδραιώνοντας τα θεμέλια της διαδικασίας για την κοινωνική μεταμόρφωση και την ίδρυση κοινότητας, η οποία είναι μοναδική ως προς την παγκόσμια εμβέλειά της και την ποικιλομορφία των συμμετεχόντων της.

Για να συμβάλλουμε στην ενότητα της ανθρωπότητας πρέπει να ξεκινήσουμε από τις γειτονιές μας, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μια ποικιλία πολιτισμών, εθνικοτήτων, πεποιθήσεων και φυλών. Προκειμένου να γιορτάσουμε την ενότητα στην πολυμορφία, μια από τις θεμελιώδεις διδασκαλίες του Μπαχαολλά, και εμπνεόμενοι από τις αρχές και τις διδασκαλίες Του προσπαθούμε να τις μεταφράσουμε σε πράξη και να εργαστούμε όλοι μαζί, παιδιά, έφηβοι, νέοι και ενήλικες της γειτονιάς, για να χτίσουμε ζωντανές και παλλόμενες κοινότητες μέσα από αντίστοιχες δραστηριότητες για κάθε ηλικιακή ομάδα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας θα είναι μια γιορτή για την επίδραση που έχουν οι διδασκαλίες του Μπαχαολλά στις ζωές των ανθρώπων, στις οικογένειες, στις γειτονιές και στις κοινότητες σε όλη τη χώρα και σε όλον τον κόσμο. Είναι εκδηλώσεις με μια σειρά δραστηριοτήτων που θα ενισχύσουν το όραμα του Μπαχαολλά για την ενότητα της ανθρωπότητας και θα ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να συνεισφέρουν ενεργά.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Παπαναστασοπούλου: η Κέρκυρα του 1494
Mr. “Touchy-feely”*, του Γιώργου Σαράφογλου
epon2.jpg
23 Φεβρουαρίου: η μέρα που “γέννησε” την ΕΠΟΝ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.